Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1/7 KONSZENZUS: PRIVATIZÁCIÓ. 2/7 A privatizációs stratégia javasolt elemei I. A privatizációs stratégiának az alábbi területeket kell érintenie: –A privatizáció.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1/7 KONSZENZUS: PRIVATIZÁCIÓ. 2/7 A privatizációs stratégia javasolt elemei I. A privatizációs stratégiának az alábbi területeket kell érintenie: –A privatizáció."— Előadás másolata:

1 1/7 KONSZENZUS: PRIVATIZÁCIÓ

2 2/7 A privatizációs stratégia javasolt elemei I. A privatizációs stratégiának az alábbi területeket kell érintenie: –A privatizáció lehetséges tárgya, területei. –Ki szerezhet tulajdont egészségügyi szolgáltatásban, ki és milyen feltételekkel működtetheti –Szektorsemleges a szakmai szabályozás és érvényesíthetősége. –Az ellátási felelősség értelmezése és érvényesíthetősége a privatizáció kiterjedése esetén.

3 3/7 A privatizációs stratégia javasolt elemei II. –A finanszírozás szükséges változásai a privatizáció kiterjesztése esetén (különös tekintettel az amortizáció kérdésének megoldására). –A piacralépés szabályozása esélyegyenlőség javítása a magánszolgáltatók esetében a szükséges korlátozás lehetősége az ellátási érdekek, a finanszírozhatóság és működőképesség érdekében. –A szakmai ellenőrzés és a korszerű fogyasztóvédelem megoldása a privatizáció okozta új helyzetben.

4 4/7 A privatizációs stratégia javasolt elemei III. Külön kell kezelni tulajdonváltás és a működtetés kérdését. Nem készíthető univerzális privatizációs stratégia. A szakellátásban a diagnosztika területén kiterjedtebb privatizáció várható, mint a klinikumban

5 5/7 A privatizációs stratégia javasolt elemei IV. Részletesen szabályozni kell, hogy a privatizációból milyen területeket kell kizárni mind szakterület, mind szervezeti egység szinten A privatizációs folyamatoknál is biztosítani kell az átláthatóságot, a nyilvánosságot. A privatizáció kiterjesztése a rendszer összetettebbé teszi, ami szükségessé teszi az ellenőrzés, a beteg-érdekvédelem megerősítését.

6 6/7 A privatizációs stratégia javasolt elemei V.  Alapellátás:széleskörű, tulajdont is magába foglaló privatizáció  járóbeteg szakellátás:vegyes rendszer javasolt. A kisebb rendelőknél megengedett az önálló, teljes privatizáció, az önálló rendelőintézeteknél a csoportos, a működtetők általi privatizáció javasolt, a nem leválasztható kórházi rendelőknél a működtetés privatizálása jöhet szóba  fekvőbeteg-ellátás:a tulajdonváltás nem tartozik az alapcélok közé, a GT jellegű működtetés megengedhető. A részprivatizáció – különösen a “kimazsolázó típusú” – visszaszorítandó.

7 7/7 KONKLÚZIÓ A privatizáció nem cél, hanem eszköz A privatizáció szerepe igen erősen modellfüggő –szolgáltatási modell, kereslet kielégítése –közszolgálati modell, szükséglet kielégítése A privatizáció szerepének növelése nélkül nem mennek végbe a szükséges változások az eü.-ben Csak olyan privatizáció támogatható, amely –nem sérti az equity-t, –segíti s szerkezetváltást, –segíti a minőségjavulást és az innováció befogadását.


Letölteni ppt "1/7 KONSZENZUS: PRIVATIZÁCIÓ. 2/7 A privatizációs stratégia javasolt elemei I. A privatizációs stratégiának az alábbi területeket kell érintenie: –A privatizáció."

Hasonló előadás


Google Hirdetések