Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Animált képek behelyezése a prezentációba  Saját animáció készítése  A coustom animation használata dia animálása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Animált képek behelyezése a prezentációba  Saját animáció készítése  A coustom animation használata dia animálása."— Előadás másolata:

1

2

3  Animált képek behelyezése a prezentációba  Saját animáció készítése  A coustom animation használata dia animálása

4 Hogyan helyezzétek be az animációkat a prezentációtokba?

5 A PowerPointban az Animációk alkalmazása arra szolgál, hogy különböző objektumokat (szöveg, kép, forma stb.) tudjunk mozgatni a dián. Az animáció nem csak az objektumokra vonatkozhat hanem magára a diára is. A PowerPoint lehetővé teszi különböző mozgó- képek és videók beillesztését is.

6

7 Ez az folyamat elsőre nehéznek tünhet, de ha rájöttök a nyitjára nagyon egyszerű lesz!

8 Először is egy egyszerű animáció beillesztésével kezdjük! 1.lépés Kiválasztjátok az Insert opciót.

9 Ekkor egy új menüsor nyillik meg : 2. lépés Itt kiválasztjátok a Movie opciót Amikor rákattintottatok a Movie opcióra egy kis menüsor fog legördülni. Itt megtaláljátok a movie from clip organizer opciót...click.. Igen, ez már a harmadik lépés.

10 Ha megnyitottátok az opciót akkor egy Clip Art nevü menüsor fog megjelenni a képernyő jobb oldalán. Itt a Search for segítségével, kedvetekre keresgélhettek a különböző animált képek között. Az All collections opció a saját animációinkat tartalmazza (ill. az interneten fellelhető, vagy már meglévő animációkat a programból).

11 A Selected media file types-ok a kiválasztott médiafajtára vonatkoznak (valójában arra, hogy mit kerestek: képet, filmet, zenét, hangot stb.) Itt a Movies van bejelölve mert animaciót keresünk.

12 í rjatok be valamit a Search-be, pl. kutya ( angolul : dog)! dog Miután beírtátok kattintsatok a GO gombra!

13 Ezek után megjelennek a keresett animációk. Válasszatok ki egyet közűlük és bal klikkel kattintsatok rá!

14 Ennek hatására az animáció megjelenik a a dia közepén. Valahogy így...

15 Hogy mozgásra bírjátok az objektumot, az Animations menüsort kell kiválasztanotok és azon belül pedig a Custom Animation- lehetőséget kell megnyitnotok.

16 Ezután egy új menüsor fog megjelenni a jobb oldalon. Ennek a neve Custom Animation Ez a lehetőség a prezentációban található (kép, forma,animáció) mozgatására szolgál.

17 Ha van egy tárgyatok a prezentációban, akkor azt a diától függetlenül külön mozgathatjátok. Bejövetel Megjelenés Kimenetel Mozgások Az Entrance-el különböző módon „tessékelhetitek’’ be a tárgyat a diára. PL.: Zoom

18 Az Emphasis lehetővé teszi a tárgy egyhelyben való mozgását. Pl. Spin

19 Az Exit opció ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint az Entrance opció, de ez a tárgy kimenetelét szabályozza. Pl.: Diamond

20 A Motion Paths-al utat rajzolhattok a tárgynak amit az követni fog. Saját út rajzolása

21 Ha választottatok egy animációt akkor az meg fog jelenni. Ha rákattintatok akkor megjellenek a következő opciók: Kattintásra induljon Az előzővel induljon Az előző után induljon Ezekkel meghatározhatjátok az animációk menetének sorrendjét. Ha megvannak az animációitok akkor a Speed opcióval beállíthatjátok a folyamat sebességét animációnként, a Direction-nal beállíthatjátok, hogy milyen irányból induljon az animáció (jobb, bal, jobb sarok stb).

22 Az Effect Options...-al beállíthatjátok, hogy: 1. az animáció hangot adjon ki 2. hogy a tárgy eltünjön az animáció után 3. hogy az animáció gyorsan, vagy lassan kezdődjön vagy végződjön 4. hogy honnan kezdődjön 1 2 3 4

23 Szöveg esetén létezik még egy opció, ami lehetővé teszi, hogy a szöveg betűi mind külön - külön jöjjenek elő, vagy szavanként. Betűnként

24 Akkor most kombináljuk a tanultakat! -Csináljatok saját animációt melyben: van mozgókép, a mozgókép saját úton mozog, az elhelyezett tárgyak képesek megjelenni és eltűnni, a szöveg minden betűje külön lép be a diára Sok szerencsét !

25

26 Ha megtanultátok használni az animációkat a dián belül akkor még csak egy egyszerű lépés van hátra ami a dia animálására vonatkozik. Beléptek az ANIMATIONS-ba és ott kiválasztatok egy szerintetek megfelelő animációt ( ez alapján fog megjelenni a dia a bemutatóban).

27 A Transition Sound-al meghatározhatjátok, hogy milyen hang kiséretével jelenjen meg a dia. A Transition Speed-el maghatározhatjátok a dia animációjának sebességét ( úgy mint a saját animációknál). Az Apply To All beállítással mindegyik diád egyformán fog indulni. Az On Mouse Click által a dia egérkattintásra fog indulni. Itt beállíthatod, hogy a diák pontos időközönként induljonak.

28 Remélem az óra segítségével most jobban áttekinthető számotokra a PowerPoint-ban való Animációkészítés!

29

30 http://hu.wikipedia.org/wiki/Anim%C3%A1ci%C3%B3s_film http://hu.wikipedia.org/wiki/Anim%C3%A1ci%C3%B3s_film http://hu.wikipedia.org/wiki/Anim%C3%A1ci%C3%B3s_film http://hu.wikipedia.org/wiki/Keynote http://hu.wikipedia.org/wiki/Keynote http://hu.wikipedia.org/wiki/Keynote http://duramecho.com/ComputerInformation/HowToDoPowerpointAnimations.html http://duramecho.com/ComputerInformation/HowToDoPowerpointAnimations.html http://duramecho.com/ComputerInformation/HowToDoPowerpointAnimations.html http://www.youtube.com/watch?v=FDj5wgmxu9Q http://www.youtube.com/watch?v=FDj5wgmxu9Q http://www.youtube.com/watch?v=FDj5wgmxu9Q http://office.microsoft.com/en-us/powerpoint-help/CH010067344.aspx http://office.microsoft.com/en-us/powerpoint-help/CH010067344.aspx http://office.microsoft.com/en-us/powerpoint-help/CH010067344.aspx http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_PowerPoint http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_PowerPoint http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_PowerPoint


Letölteni ppt " Animált képek behelyezése a prezentációba  Saját animáció készítése  A coustom animation használata dia animálása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések