Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyéni animáció készítése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyéni animáció készítése"— Előadás másolata:

1 Egyéni animáció készítése
Előadó: Szremkó Bettina Felkészítő Tanár: Esztelecki Péter Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium Posta utca 18, Zenta , SRB

2 Tartalom Animált képek behelyezése a prezentációba
Saját animáció készítése A coustom animation használata A dia animálása

3 Animaciók a PowerPointban
Hogyan helyezzétek be az animációkat a prezentációtokba?

4 Az Animáció a PowerPointban: Szerinted mi az Animáció?
A PowerPointban az Animációk alkalmazása arra szolgál, hogy különböző objektumokat (szöveg, kép, forma stb.) tudjunk mozgatni a dián. Az animáció nem csak az objektumokra vonatkozhat hanem magára a diára is. A PowerPoint lehetővé teszi különböző mozgó- képek és videók beillesztését is.

5 Egy példa az egyéni animációra

6 Ez az folyamat elsőre nehéznek tünhet , de ha rájöttök a nyitjára nagyon egyszerű lesz!
Kezdjük!

7 Először is egy egyszerű animáció beillesztésével kezdjük!
lépés Először is egy egyszerű animáció beillesztésével kezdjük! Kiválasztjátok az Insert opciót.

8 Ekkor egy új menüsor nyillik meg :
Itt megtaláljátok a movie from clip organizer opciót...click.. Ekkor egy új menüsor nyillik meg : Igen, ez már a harmadik lépés. 2. lépés Itt kiválasztjátok a Movie opciót Amikor rákattintottatok a Movie opcióra egy kis menüsor fog legördülni.

9 Ha megnyitottátok az opciót akkor egy Clip Art nevü menüsor fog megjelenni a képernyő jobb oldalán.
Itt a Search for segítségével, kedvetekre keresgélhettek a különböző animált képek között. Az All collections opció a saját animációinkat tartalmazza (ill. az interneten fellelhető, vagy már meglévő animációkat a programból).

10 Itt a Movies van bejelölve mert animaciót keresünk.
A Selected media file types-ok a kiválasztott médiafajtára vonatkoznak (valójában arra , hogy mit kerestek: képet , filmet, zenét, hangot stb.) Itt a Movies van bejelölve mert animaciót keresünk.

11 írjatok be valamit a Search-be, pl. kutya ( angolul : dog)!
Miután beírtátok kattintsatok a GO gombra!

12 Ezek után megjelennek a keresett animációk.
Válasszatok ki egyet közűlük és bal klikkel kattintsatok rá!

13 Ennek hatására az animáció megjelenik a a dia közepén.
Valahogy így...

14 Hogy mozgásra bírjátok az objektumot, az Animations menüsort kell kiválasztanotok és azon belül pedig a Custom Animation- lehetőséget kell megnyitnotok.

15 Ennek a neve Custom Animation
Ez a lehetőség a prezentációban található (kép, forma,animáció) mozgatására szolgál. Ezután egy új menüsor fog megjelenni a jobb oldalon.

16 Az Entrance-el különböző módon „tessékelhetitek’’ be a tárgyat a diára.
Pl.: Ha van egy tárgyatok a prezentációban , akkor azt a diától függetlenül külön mozgathatjátok. Bejövetel Megjelenés Kimenetel Mozgások PL.: Zoom

17 Az Emphasis lehetővé teszi a tárgy egyhelyben való mozgását.
Pl. Spin

18 Az Exit opció ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint az Entrance opció, de ez a tárgy kimenetelét szabályozza. Pl.: Diamond

19 A Motion Paths-al utat rajzolhattok a tárgynak amit az követni fog.
Saját út rajzolása

20 Ha választottatok egy animációt akkor az meg fog jelenni
Ha választottatok egy animációt akkor az meg fog jelenni. Ha rákattintatok akkor megjellenek a következő opciók: Kattintásra induljon Az előzővel induljon Az előző után induljon Ezekkel meghatározhatjátok az animációk menetének sorrendjét. Ha megvannak az animációitok akkor a Speed opcióval beállíthatjátok a folyamat sebességét animációnként, a Direction-nal beállíthatjátok, hogy milyen irányból induljon az animáció (jobb, bal, jobb sarok stb) .

21 Az Effect Options...-al beállíthatjátok, hogy:
az animáció hangot adjon ki hogy a tárgy eltünjön az animáció után hogy az animáció gyorsan, vagy lassan kezdődjön vagy végződjön hogy honnan kezdődjön 4 1 3 2

22 Szöveg esetén létezik még egy opció, ami lehetővé teszi, hogy a szöveg betűi mind külön - külön jöjjenek elő, vagy szavanként. Szöveg Betűnként

23 Akkor most kombináljuk a tanultakat!
Sok szerencsét ! Akkor most kombináljuk a tanultakat! Csináljatok saját animációt melyben: van mozgókép, a mozgókép saját úton mozog, az elhelyezett tárgyak képesek megjelenni és eltűnni, a szöveg minden betűje külön lép be a diára

24 Példa Megjött a gólya

25 Ha megtanultátok használni az animációkat a dián belül akkor még csak egy egyszerű lépés van hátra ami a dia animálására vonatkozik. Beléptek az ANIMATIONS-ba és ott kiválasztatok egy szerintetek megfelelő animációt ( ez alapján fog megjelenni a dia a bemutatóban).

26 által a dia egérkattintásra fog indulni.
Az On Mouse Click által a dia egérkattintásra fog indulni. A Transition Sound-al meghatározhatjátok, hogy milyen hang kiséretével jelenjen meg a dia. Az Apply To All beállítással mindegyik diád egyformán fog indulni. Itt beállíthatod, hogy a diák pontos időközönként induljonak. A Transition Speed-el maghatározhatjátok a dia animációjának sebességét ( úgy mint a saját animációknál).

27 Remélem az óra segítségével most jobban áttekinthető számotokra a PowerPoint-ban való Animációkészítés!

28 Köszönöm a figyelmet

29 Források http://hu.wikipedia.org/wiki/Anim%C3%A1ci%C3%B3s_film


Letölteni ppt "Egyéni animáció készítése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések