Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közösségi portálok használata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közösségi portálok használata"— Előadás másolata:

1 Közösségi portálok használata
Bárdos Jada Felkészítő tanár: Lantos Erika Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola Várpalota, Dankó u. 16/VII.

2 Legnépszerűbb közösségi portálok:
IWIW Facebook MySpace Twitter

3 IWIW Magyar találmány. A vélemények megoszlanak róla, elkezdett nagyon hasonlítani a Facebookra. Egyesek szerint minőségileg gyengébb, de még mindig az IWIW a vezető közösségi portál Magyarországon.

4 Facebook A Facebook használata az elmúlt időben ugrás szerűen megnőtt, köszönhetően számos előnyének. Nemzetközi, chat programjával könnyen tarthatjuk a kapcsolatot külföldi ismerőseinkkel is.

5 Twitter Még gyerekcipőben jár a hazai Twitterezés, de hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Facebook. Kicsit egyszerűbb, viszont ezáltal sokkal pörgősebb, gyorsabban lehet hasznos információkhoz jutni.

6 MySpace A myspace-t többnyire zene és videómegosztásra használják, főleg együttesek alakítanak ki kisebb honlapokat, rajongói közösségeket az oldalon.

7 Manapság már szinte mindenki tagja valamilyen közösségi oldalnak, sokan minden nap kiírnak valamit, hogy éppen mit csinálnak, mi történt velük vagy mire gondolnak. Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy kapcsolatot tartsunk távoli rokonokkal,ismerősökkel. Azonban megvan a sötét oldala is ezeknek a portáloknak. A gyerekek számos magatartási és biztonsági kockázattal találkoznak a közösségi webhelyre feliratkozás és annak használata kapcsán.

8 A közösségi portálok veszélyei:
Részletes adatlap, átfogó profil, képek, megjegyzések, kedvencek, vélemény, vagy éppen az aznapi hangulatunk. Mindezt átlagos felhasználóként naponta kürtöljük szét a közösségi portálokon. Megfordult a világ:ma már nem mi nézünk másokat a tévén keresztül, hanem az interneten segítségével beengedjük a nagyvilágot az életünkbe.

9 Óvatosan kell azonban bánni a személyes adatainkkal!
A legtöbben persze az adatlapjukat teletömik részletes és személyes információkkal. Sőt - sokan túlzásba esnek:a legőrültebb vagy legszemélyesebb fotókat is feltöltik magukról, megfeledkezve arról ,hogy ezt nem csak a legközelebbi barátok és rokonok látják.

10 KÖZÖSSÉGI TERROR A gyerekek számos magatartási és biztonsági kockázattal találkoznak a közösségi webhelyre feliratkozás és annak használata kapcsán. A legveszélyeztetettebb  éves korosztály, hiszen többségük szinte napi rendszerességgel használja a világhálót, ezért könnyebben válnak a rosszindulatú támadások célpontjává. Az iskolai kiközösítés és lelki terror ugyanis a virtuális világban is folytatódik.

11 . A megalázás, sértegetés, teljes kirekesztés – angolul cyber-mobbing – a fiatalok körében ugyanis a negatív rajongói klubokban csúcsosodik ki, és sajnos egyre több gyerek esik az iskolatársak zaklatásának áldozatául. Nem véletlen, hogy az Európai Bizottság a szexuális típusú bûncselekmények után ebben látja a legtöbb veszélyt az interneten, így állandó ellenõrzésekkel és megnövelt óvintézkedésekkel védekezik ellenne. A kampányt egy weboldal és reklámfilm is kíséri, melyben a problémára figyelmeztetnek.

12 Internetes kötekedés   A gyerekek olyan dolgok kimondására is hajlandóak a neten, amit nem tennének meg személyesen. Akármelyik végén is van a gyerek az ilyen kötekedésnek, a netes kötekedés érzelmi töltésű konfliktusba sodorhatja.

13 Törvényellenes magatartás
  Némelyik gyerek olyat állít, aminek sokkal komolyabb lehet a következménye. Cselekedetük jogi jelentőségével tisztában nem levő tinik nemszeretem tanárokat és más felnőtteket rágalmaznak.

14 Ragadozók  Sajnálatos módon a felnőttek gyermek- vagy fiatalkorú áldozat keresésére használhatják ezeket a helyeket. A személyes profilokban a törzshelyek, címek, iskolák neve után kutakodva megtalálhatják azt az információt, amellyel becserkészhetik a gyereket.

15 Számítógépes bűnözés  A számítógépes bűnözők rávehetik a gyanútlan felhasználót, hogy olyan személyes és pénzügyi adatait árulja el, amellyel aztán azok a bankkártya vagy a bankszámla terhére gazdagíthatják magukat.

16 Látjuk, az emberi primitívség nevű vírus digitálisan gyorsan terjed.
Ne hagyjuk, hogy minket is megfertőzzön!!!!

17 Felhasznált források:
KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "Közösségi portálok használata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések