Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 Az Apache webszervernek semmi köze az Apache indiánokhoz, akik az Egyesült Államok dél-nyugati részén élõ õslakók. A név egy szójáték: "a patchy server”,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " Az Apache webszervernek semmi köze az Apache indiánokhoz, akik az Egyesült Államok dél-nyugati részén élõ õslakók. A név egy szójáték: "a patchy server”,"— Előadás másolata:

1

2  Az Apache webszervernek semmi köze az Apache indiánokhoz, akik az Egyesült Államok dél-nyugati részén élõ õslakók. A név egy szójáték: "a patchy server”, ami arra utal, hogy a szervert eleinte a webmesterek által készített patchekkel frissítették.

3  A webszerver elsődleges feladata hogy a kliens által kért HTML oldalakat kiszolgálja. Ezek az oldalak, tárolhatóak egy könyvtárban. Ezek az úgynevezett passzív vagy statikus oldalak, vagy éppen egy kérés válaszul jeleníthetőek meg, ezeket nevezzük más néven dinamikus oldalaknak.

4  A kliensek általában web böngészők, mint például a Mozilla, vagy az Internet Explorer. A webszerver és böngésző közötti kommunikáció általában a Hypertext Transfer Protocol (HTTP) segítségével történik. A kliensek meghatározott formájú címekkel, az úgynevezett URL címekkel kérik le az oldalakat a kiszolgálóról.

5  Tehát ahhoz, hogy web programozást végezzünk, mégpedig PHP alatt futtathatót, ahhoz célszerű egy otthoni komplett szerver konfigurációt összehozni:

6 Ennek lépései a következök: Szükséges programok letöltése…… 1) apache_2.2.3-win32-x86-no_ssl.msi 2) php-4.3.10-Win32.zip 3) php-5.2.0-win32-installer.msi

7 Innen letölthetők:  (http://hu.php.net/downloads.php)http://hu.php.net/downloads.php  (http://apache.mirrors.crysys.hit.bme.hu/dist/http d/binaries/win32/)http://apache.mirrors.crysys.hit.bme.hu/dist/http d/binaries/win32/ „Azért javaslom mindkét fájlt letölteni és majd felhasználni, mert az installer változat tartalmazhat hibákat.”

8  Következő lépés, hogy hozzunk létre egy mappát, ami lehet a letöltött fájlokat tartalmazó mappán belül is.  Majd csomagoljuk ki ide a letöltött PHP fájlt.

9  Ha ezekkel megvagyunk, elkezdődhet a telepítés!

10  A legelőször letöltött (apache_2.2.3-win32-x86- no_ssl.msi) fájlt installáljuk.  \Next -> I accept -> Next -> \

11

12  Network Domain: localhost  Server Name: localhost  Administrator's Email address: root@localhost (kijelölve hagyjuk a "for all users, on port 80" részt )

13

14 Tipikus (Typical) telepítést választva tetszés szerint módosítjuk a telepítés helyét (jelen esetben legyen az Apache2 a "c:\Apache2" könyvtárba telepítve, ekkor csak a "c:\"-t kell megadnunk a mappa nevének. A mappa neve "Apache2.2" lesz és benne a "bin" mappa és még 11 másik mappa, valamint néhány "txt" kiterjesztésű fájl.

15 A konfigurálást későbbre hagyjuk, miután a PHP-t is feltelepítettük.

16  Indítsuk el a letöltött "php-5.2.0-win32- installer.msi" fájlt, és az előbbiekhez hasonlóan telepítsük a "PHP"-t mégpedig itt is úgy, hogy a gyökér könyvtárba szerepeljen a PHP mappa. A PHP mappába valószínűleg nem az újabb négy mappa és a több mint 30 fájl lesz, ezért az előzőekben kicsomagolt PHP mappákkal és fájlokkal felülírjuk és feltöltjük.

17  A telepítést ezzel még nem végeztük el, mert még néhány fájlműveletet is el kell végezni. A "php5apache2.dll" fájlnak a PHP mappában kell lenni közvetlenül.  Tehát itt csak az ellenőrzést kell elvégeznünk, mert ez kell az APACHE-hoz.

18 "C:\Apache2.2\" könyvtárban levő "httpd.conf" fájlt megnyitjuk és a "LoadModule......" sorok után az alábbi három sort kell beírni:  PHPIniDir C:\PHP  LoadModule php5_module c:/php/php5apache2_2.dll  AddType application/x-httpd-php.php Majd keressük meg a DocumentRoot szóval kezdődő sort, és változtassuk meg az értékét arra a könyvtárra, ahol a HTML oldalainkat tároljuk. Pl.: DocumentRoot "C:\www"

19 A "C:\PHP" könyvtárban levő "php.ini" fájt meg kell nyitni és “Language Options” után a "short_open_tag = Off"-t át kell írni így: short_open_tag = On Az "implicit_flush = On"-t át kell írni "off"-ra így: implicit_flush = Off A "display_errors = Off"-t át kell írni "on"-ra így: display_errors = on A "register_globals = Off"-t át kell írni "on"-ra így: register_globals = On

20  Legvégül indítsuk újra a számítógépet, miután a PHP Designer 2007 Professional 5.1.3-at is letöltöttük. Ennek telepítése nem igényel különösebb szaktudást. Ez egy kényelmes PHP Editor, mely weboldalak programozásához nyújt segítséget. Syntax Highlighting funkciójával minden programnyelv (PHP, SQL, HTML), használható, rengeteg kódkönyvtár, FTP kliens és fájl menedzser jár hozzá, valamint egy Google kereső. (A bátrabbak jegyzettömbben is elkészíthik weboldalukat.)

21 Letöltés: (http://www.download.com/PHP-Designer-2005/3000-7957-10353130.html)

22 Az Apache-ot a Start menün keresztül a “Start Apache in Console” bejegyzéssel tudjuk a továbbiakban elindítani.

23  Evvel véget ért az apache konfugurálása, intallálása, és kezdődhet a munka….

24   Ez egy PHP program HTML tartalommal, amely kiírja az oldalra, hogy: Üdvözlök mindenkit!  

25 Egy egyszerű példával bemutatom hogyan lehet táblázatot készíteni és feltölteni számokkal, 1-20-ig: tablazat

26

27 Linkek létrehozása tömbök segítségével: Végeredmény: Pataky.hu, Index.hu, Origo.hu oldalakhoz kapcsolódó linkek kiíratása.

28

29 Egy egyszerű példával bemutatom, hogyan lehet 3 változót kiirattatni. Végeredmény: 3 zárthelyi eredményének felsorolása. gyerek1=$n1; $this->gyerek2=$n2; $this->gyerek3=$n3; } function gyerekek_neve() { print "Első Zárthelyi: $this->gyerek1 "; print "Második Zárthelyi: $this->gyerek2 "; print "Harmadik Zárthelyi: $this->gyerek3 "; } $csaladom=new csalad(); $csaladom->nevadas("Jeles","Jó","Közepes"); $csaladom->gyerekek_neve(); ?>

30

31 Végezetül bemutatom egy office programcsomag rendeléséhez írt adatlapomat, amely pdf formátumba jeleníti meg az űrlapot : addpage(); $pdfobj->setfont('Arial', 'B', 12); $pdfobj->cell(40,10,"Neve: "); $pdfobj->ln(); $pdfobj->cell(40,10,$nev); $pdfobj->ln();

32 $pdfobj->cell(40,10,"Címe: "); $pdfobj->ln(); $pdfobj->cell(40,10,$cim); $pdfobj->ln(); $pdfobj->cell(40,10,"Telefonszáma: "); $pdfobj->ln(); $pdfobj->cell(40,10,$tel); $pdfobj->ln(); $pdfobj->cell(40,10,"Hol lakik?:"); $pdfobj->ln(); if($varos=="1"){ $pdfobj->cell(40,10,"Dabas"); $pdfobj->ln(); } if($varos=="2"){ $pdfobj->cell(40,10,"Ócsa"); $pdfobj->ln(); } if($varos=="3"){ $pdfobj->cell(40,10,"Bugyi"); $pdfobj->ln(); }

33 if($varos=="4"){ $pdfobj->cell(40,10,"Alsónémedi"); $pdfobj->ln(); } if($varos=="5"){ $pdfobj->cell(40,10,"Dunaharaszti"); $pdfobj->ln(); } //print "Milyen tanfolyamra jelentkezett? "; $pdfobj->cell(40,10,"Melyik tanfolyamra jelentkezett?"); $pdfobj->ln(); if(isset($tanf1)){ $pdfobj->cell(40,10,"Word"); $pdfobj->ln(); } if(isset($tanf2)){ $pdfobj->cell(40,10,"Excel"); $pdfobj->ln(); } if(isset($tanf3)){ $pdfobj->cell(40,10,"Access"); $pdfobj->ln(); } $pdfobj->Output(); } ?>

34   Jelentkezési Lap   ">  Név:  Cím:  Város:  DABAS  ÓCSA  BUGYI  ALSÓNÉMEDI  DUNAHARASZTI   Telefonszám:  Tanfolyamok:  Word (20 000Ft)  Excel (25 000Ft)  Access (30 000Ft) 

35

36 Köszönöm a figyelmet! Készítette: Ács István Neptun kód: UBPY7O


Letölteni ppt " Az Apache webszervernek semmi köze az Apache indiánokhoz, akik az Egyesült Államok dél-nyugati részén élõ õslakók. A név egy szójáték: "a patchy server”,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések