Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Star Wars című multimédia értékelése

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Star Wars című multimédia értékelése"— Előadás másolata:

1 A Star Wars című multimédia értékelése
Közös feladat Lengyelné Molnár Tünde tanárnővel Polgárné Szücs Zsuzsanna Informatikus könyvtáros szak III. évfolyam levelező tagozat

2 Témaválasztás indoklása
Csillagok háborúja angolul Star Wars egy fantasy-sci-filmsorozatnak, irodalmi műveknek a címe. Ez a film meghatározó élmény volt gyermekkoromban, majd a később már felnőttként látott új részei is kedvencemmé váltak. A filmek George Lucas filmrendező ötletei alapján készültek el. A cselekményük A Galaktikus Köztársaság és a gonosz Birodalom harca körül forog, de valójában a jó és a rossz harcát jelképezi. A sorozat elsőként vetített része úttörő jelentőségű volt a filmezésben tartalmilag, technikai megvalósítást tekintetve, és a többi rész is számos újítást hozott magával. Ezzel a kis bemutatóval kedvet szeretnék ébreszteni azokban, akik még nem látták a már összesen 6 részben megjelent sorozat megtekintésére.

3 Leírás LEÍRÁS Az alkalmazásban a képernyő alján, és oldalán lévő akciógombokkal lehet navigálni. A zene az első oldalon automatikusan indul, végigkíséri a bemutatót minden oldalon. A videóklip lejátszása ki-be kapcsolható a megfelelő, felirattal ellátott akciógombbal az utolsó előtti oldalon.

4 Tartalom Multimédia értékelés Multimédia tervezet szinopszis
Médiaanalízis Multimédia struktúra A főmenü képernyőterve Képes-forgatókönyv

5 Saját multimédia értékelés
A prezentációmat úgy próbáltam elkészíteni, hogy megérezze a film varázsát aki megtekinti. Ehhez képi és hangelemek felhasználásával igyekeztem megfelelni az elvárásoknak. A képek minőssége nem a legmegfelelőbb de a rövid idő alatt nem tudtam megfelelőbbet keresni. A program kezelése gondot okozott az angol tudás hiánya, a program ismeretlensége miatt. A háttér választása minden oldalon egységes. A választott zene a sorozat főzenéje, minek szerintem nagy szerepe van az alkotás sikerében önmagában is nagyszerű mű. A filmbejátszás és a képek a sorozat 6 részéből jellemző részletekből vannak összeválogatva Remélem a tanáraim tetszését is elnyeri a munkám.

6 Saját multimédia értékelés 12 szempont szerint
1. Az üzenet pontossága, érthetősége: A multimédia csak bemutató jellegű, jellemző rá az egyszerűség. A témára való figyelemfelkeltés a célja – esetlegesen egy későbbi továbbfejlesztés lehetősége. 2. Rendszerben való gondolkodás:. A vizuális megjelenés és a dolgok egymáshoz kapcsolása egyszerű, a legnagyobb előnye pedig, hogy továbbfejleszthető. Kimaradt az Internetre való csatlakozás lehetősége, amivel kitágíthatnám az alkalmazás horizontját. 3. Strukturáltság: Az indítóképen a bemutatkozás található, elágazások a főoldalon. A program szerkezete nem bonyolult, viszont nem lineáris, a fő képernyő áll a középpontban. Ide mindig vissza lehet térni, de célszerűnek látszott kilépés gomb elhelyezése minden ablakra. Az utolsó előtti oldalon rövid videoklipp található.

7 Saját multimédia értékelés
4. Navigáció: Hagyományos értelemben vett navigációs gombokkal, előre egy lap, hátra egy lap …ill. a főképernyőn levő gombokkal lehet mozogni a tartalmak között. A navigációs lehetőségek tartalomhoz szabottak. 5. Kommunikáció, interakció: A program nem kommunikál a felhasználóval, mivel nincsenek adatbeviteli ablakai ill. hibaüzeneteket sem kell adnia. Egyedül a NeoBook adhat ki hibaüzenetet 6. Pedagógiai-didaktikai szempontok: A cél nem oktatás, hanem hogy a felhasználó érdeklődését felkeltsem a film iránt, figyelmét lekössem a multimédia eszközeivel, és szórakozatás. 7. Pszichológiai-ergonómiai szempontok: Ez a multimédia-produkció nem tudományos, enciklopédikus igénnyel készült, az átlag ember számára is befogadható. Felhasználóbarát felület, használhatóság jellemzi. .

8 Saját multimédia értékelés
Szinopszis 1. Saját multimédia értékelés 8. Mediális közlési elvárásoknak való megfelelés: A képek, a szöveg mezők és a vezérlő elemek elhelyezése áttekinthető.A hanganyag jól passzol a film bemutatásához., a bevezető képernyő előkészíti a felhasználót a multimédia várható tartalmára. A szövegek megjelenése eléggé egysíkú A html technika alkalmazásával weblap-szerűen érdekesebbé lehetett volna tenni a bemutatót. 9. A multimédia technikai kivitelezése: A videoklipp és a képek a WEB-en, a zene műsoros CD-ROM -on találhatók. A képanyag minősége nem egyenletes vannak jobb és rosszabb felbontású képek, ezt is azonos minőségűre kellene hozni. 10. Járulékos elemek: nincs 11. On-line frissítés: nincs 12. Szubjektív értékelés: Ha jobban ki lenne dolgozva,pl. több videó anyagot, animációt,, zenét tartalmazna akkor figyelemre méltóbb multimédia lehetne, de ehhez számomra több idő és még sok elsajátítandó ismeret lenne szükséges. Hiba:a zene egyszere szól az utolsó előtti képen bekacsolható videóklipp zenéjével.

9 Multimédia tervezet szinopszis
Értékelés 2. Multimédia tervezet szinopszis 1. Az ötlet rövid leírása: Nagy örömöt okozott, hogy elkészíthettem ezt a bemutatót, mert lelkesen ismertetem meg kedvenc filmemet másokkal. 2. A produkció célja: Figyelemfelkeltés, a filmsorozat bemutatása 3. A célközönség megnevezése: Fiataloknak, idősebbeknek, mindenkinek 4. A kivitelezési, megjelenítési módja: Multimédia. 5. A struktúra leírása: A főmenüből a feliratnak megfelelően navigálhatunk, az oldalakról előre, hátra illetve a főmenüre, az oldalak között az átjárás biztosított. A zene minden oldalon végigkíséri a bemutatót. 6. A kivitelezéshez szükséges eszközök, szoftverek: Neo-Book, Ms-Word, Paint 7. Forrásanyagok: Google,műsoros CD-ROM 8. Meglévő produkciók: Nincsenek. 9. Költségtervezet: Nincs 10. Egyéb megjegyzések: Gyerekes örömmel végezetem munkámat!!

10 A főcím és az összes akció gomb
Médiaanalízis A gombok segítségével Navigáció Mozgókép - Animáció Stars2.gif Háttér Jellemző kép a filmből Állókép Folyamatos A film főzenéje zene Zene A főcím és az összes akció gomb A készítő megnevezése, és a funkció gombok, a szöveg a kép alján helyezkedik el. Szöveg Menüpont Főmenü Help Bejelentkezési kép Szint Médium Stars2.gif Stars2.gif

11 Multimédia struktúra 2. Epizód 3. Epizód Bejelntkező oldal 4. Epizód
Főmenű 5. Epizód 6. Epizódp Videoklipp

12 A főoldal képernyőterve
Háttér Akció gombok

13 Képesforgatókönyv (StoryBoard)
Tartalom Navigáció Állományok Idő Aktuális menü Háttér Stars2.gif Menüpont rákattintva Szövegmező Text19.doc Állókép 1464w400.jpg Animáció áthaladáskor áttünés Médiaablak Akciógombbal aktivizálható Videoklipp. wmw 2.perc25mp Hang Automatikusan indul Sta02_02.mp3 Lap alján akciógombok

14 Készítette:Polgárné Szücs Zsuzsanna
Tel:


Letölteni ppt "A Star Wars című multimédia értékelése"

Hasonló előadás


Google Hirdetések