Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Multimédiafejlesztés Informatikus könyvtáros

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Multimédiafejlesztés Informatikus könyvtáros"— Előadás másolata:

1 Multimédiafejlesztés Informatikus könyvtáros
MÉDIAÉRTÉKELÉS Készítette: PAP PÉTER Informatikus könyvtáros Távoktatás, 3. évfolyam

2 Témaválasztás indoklása
Prezentációm célja: interaktív, látványos figyelemfelkeltő formában bemutatni a II. világháború D-napján harcoló egységeket [a teljesség igénye nélkül]. Felhívni a figyelmet a II. Front megnyitásának történelmi jelentőségére, emlékeztetni az érdeklődőt az ott történtekre.

3 Leírás Az alkalmazásban a képernyő alján lévő akciógombokkal lehet navigálni. A zene minden oldalon ki-be kapcsolható a megfelelő, felirattal ellátott akciógombbal. A Mozi menüpontban lévő filmanyag lejátszásához DivX 5 codec telepítése szükséges. A filmlejátszás a filmrészletet jelző képre klikkelve indul el.

4 Tartalom Multimédia értékelés Multimédia tervezet, szinopszis
Médiaanalízis Multimédia struktúra. A főmenü képernyőterve Képes-forgatókönyv

5 Saját multimédia értékelés
A prezentáció az – esemény történelmi jelentőségének megfelelően – igényes képi-, és hangelemek felhasználásával igyekszik megfelelni az elvárásoknak. A hátterek az esemény drámai hangulatát idézik. A választott zene kiválóan erősíti ezt a hangulatot. Az animált térkép jól láthatóan vázolja a hadműveletek irányát. A filmbejátszások - eredeti híradófelvételek -, emelik a hitelesség érzését. Az animált harcos karakterek alkalmazása életszerűséget visz a bemutatóba. Kellő időráfordítással igényesebb is lehetett volna.

6 Multimédia tervezet (szinopszis)
A produkció címe: A LEGHOSSZAB NAP HARCOSAI 1. Kedvelem a témát és az utóbbi időben a média is sokat foglalkozott vele, újra érdekli az embereket a történet. 2. A produkció célja: ismeretterjesztés, szemléltető formában bemutatni a partraszállás jellemző alakulatait a teljesség igénye nélkül. 3. A célközönség megnevezése: mindenki, akit a téma érdekel. 4. A kivitelezési, megjelenítési módja: multimédia prezentáció. 5. A struktúra leírása: főmenüből navigáló, nagyrészt egymásba átjárható oldalak. 6. A kivitelezéshez szükséges eszközök, szoftverek: Neobook, CorelDraw 11., Fraps 7. Forrásanyagok: 8. Meglévő produkciók: Medal of Honor, Omaha Beach 9. Költségtervezet: egy láda Amstel sör 10. Egyéb megjegyzések: nincs

7 Médiaanalízis Szint/ Médium BEJELENTK. KÉP HELP FŐMENÜ MENÜPONTOK
Szöveg A készítőről Az akciógombok hsználatáról A prezentáció főcíme Ismertető szöveg Zene A prezentáció hangulatához illő háborús zene Állókép nincs D-nap logo Képek a Galériában Háttér A partraszállás jelenete -montázs Interakció Zene indul Zene ki-be kapcsolható Animáció Animált katona Változatos animációk Mozgókép Mozi menüben filmrészletek Navigáció Feliratos akciógombok segítségével

8 Multimédia struktúra Történet Térkép Szövetsé- gesek Harci egységek
Zene, anim. Térkép Szövetsé- gesek Zene, anim. Harci egységek Kezdőlap Főoldal Résztvevők Zene, anim. Zene, anim. Tengely Zene, anim. Zene, anim. Zene, anim. Mozi Zene, anim. Zene, film Galéria Zene, képek Help Zene, anim.

9 A főoldal képernyőterve
Animáció Zene kapcsoló Logo Háttér Főcímszöveg Akciógombok

10 Képesforgatókönyv (StoryBoard)
TARTALOM NAVIGÁCIÓ ADAT-ÁLLOMÁNYOK IDŐ Aktuális menü Akciógombok segítségével Animált gif. szöveg Felhasználói inteakció Háttér Megjelenése áttűnéssel Avi captue+saját kreatúra Aktivizálás-kor Menüpont Akció- gombokkal Animált gif Panel Szövegmező Szöveg Aktiváláskor azonnal megjelenik TXT állomány Állókép nincs Animáció Aktiváláskor azonnal Animált gif. Aktivizálás-kor egy mozdulatsor Médiaablak Hang Aktiváláskor azonnal ill. folyamatos Mp3 file Folyamatos, ill. leállítható Navigáció Egyéb Képesforgatókönyv (StoryBoard)

11 A LEGHOSSZABB NAP HARCOSAI
Készítette: PAP PÉTER Informatikus könyvtáros Távoktatás, 3. évfolyam


Letölteni ppt "Multimédiafejlesztés Informatikus könyvtáros"

Hasonló előadás


Google Hirdetések