Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TK:93-96.old. 5 1.Természeti adottságai. 2.A városfejlődés fő állomásai az őskortól napjainkig. 3.Budapest városszerkezete. 4.A főváros jövője.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TK:93-96.old. 5 1.Természeti adottságai. 2.A városfejlődés fő állomásai az őskortól napjainkig. 3.Budapest városszerkezete. 4.A főváros jövője."— Előadás másolata:

1 TK:93-96.old

2 5 1.Természeti adottságai. 2.A városfejlődés fő állomásai az őskortól napjainkig. 3.Budapest városszerkezete. 4.A főváros jövője.

3 Természeti Adottságai ▪A Duna medre két részre osztja a várost : A keleti oldalon Pesti-síkság A Nyugati oldalon Budai-hegység ▪ a Budai-hegységet üledékek építik fel: Harmadidőszak: dolomit mészkő márga homokkő agyag ▪ Negyedidőszak: Ős-Duna

4 Természeti Adottságai

5 Budai termálos törésvonal mentén 35- 76 C fokos termálvíz tör fel

6

7

8 A magas a napsütéses órák száma 2040 Óra évente. ÉNy-i uralkodó szélirány A természetes növénytakaró nagy része elpusztult. Természeti Adottságai

9 A városfejlődés fő állomásai A rómaiak alakították ki a Dunántúlon Pannóniát. 900 körül honfoglaló őseink itt telepedtek le. A 14.században jelentős várossá fejlődött Pest, Buda és Óbuda. A Fő központ Buda. a város 23 kerületből áll.

10

11 Budapest Városzerkezete

12

13

14

15 Budai oldal történelmi városmagja a Várnegyed. 1987-ben Az Világörökség örökség listájára felkerült a teljes Duna-parti sáv a világ kulturális öröksége listájára.

16

17 Budapest Városzerkezete Belső lakóhelyöv: A city körül helyezkedik el Külső lakóhelyöv: laza,kertvárosi beépítésű területek és lakótelepek alkotják Külső munkahelyöv: pályaudvarok,kórházak,raktárak,gyárak alkotják

18 Budapest Jövője pénzügyi, üzleti szolgáltatások sokszínű kulturális élet idegenforgalmi vonzerő A külföldi befektetések, tőkeelhelyezések ma is elsősorban a fővárosba irányulnak. Megvannak az adottságai ahhoz, hogy nemzetközi jelentőségű központtá váljon.

19 THE END (=

20 És a SAJT!!! Készítette: Kovács Richárd


Letölteni ppt "TK:93-96.old. 5 1.Természeti adottságai. 2.A városfejlődés fő állomásai az őskortól napjainkig. 3.Budapest városszerkezete. 4.A főváros jövője."

Hasonló előadás


Google Hirdetések