Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az anyag belső szerkezete. Légnemű Apró részecskéből áll, nem tölti ki a rendelkezésére álló teret (orvosi fecskendő) Állandóan mozognak a részecskék.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az anyag belső szerkezete. Légnemű Apró részecskéből áll, nem tölti ki a rendelkezésére álló teret (orvosi fecskendő) Állandóan mozognak a részecskék."— Előadás másolata:

1 Az anyag belső szerkezete

2 Légnemű Apró részecskéből áll, nem tölti ki a rendelkezésére álló teret (orvosi fecskendő) Állandóan mozognak a részecskék (érezzük az illatokat) A gázok alakja és térfogata változó Lejátszáshoz kattints a képre!

3 Folyékony (cseppfolyós) Részecskék sokaságából áll (mák és bab modell) A részecskék állandóan mozognak (málnaszörp, víz elkeveredik) - diffúzió. Brown-mozgás A folyadékok alakja változó, térfogatuk állandó Lejátszáshoz kattints a képre!

4 Szilárd anyagok Kis részecskékből épülnek fel A részecskék helyhez kötötten rezegnek Alakjuk, térfogatuk állandó Lejátszáshoz kattints a képre!

5 Vonzás a részecskék között A szilárd test részecskéi között vonzóerő van – csak kis távolságon hat a vonzóerő.

6 Vonzás a részecskék között A folyadékok részecskéi között is van vonzóerő.

7 Vonzás a részecskék között A légnemű anyagok részecskéi között nincs vonzás

8 Vonzás a részecskék között Különféle anyagok részecskéi között is van vonzás.


Letölteni ppt "Az anyag belső szerkezete. Légnemű Apró részecskéből áll, nem tölti ki a rendelkezésére álló teret (orvosi fecskendő) Állandóan mozognak a részecskék."

Hasonló előadás


Google Hirdetések