Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A III. Béla Gimnázium és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A III. Béla Gimnázium és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum."— Előadás másolata:

1 A III. Béla Gimnázium és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum

2 lll. Béla Gimnázium 1757-ben kezdődött el az oktatás. A lll. Béla által idetelepített ciszterci szerzetesrend alapította, innen kapta a gimnázium a lll. Béla Gimnázium nevet. Eredetileg fiúiskola volt, később 1945-től lehettek teljes jogú tanulók a lányok is.

3 Bolyai Farkas Elméleti Líceum 1556-ban a Ferenc-rendiek alapították. Elnevezés: 1957-ben kapta a Bolyai Farkas Elméleti Líceum a nevet, továbbra is fennmaradt a Református Kollégium is. Fiúiskola volt, majd 1960-ban lányok is egyenlő joggal tanulhattak. Bolyai Farkas egy világhírű professzor volt.

4 Hasonlóságok és különbségek az oktatásban Mindkét iskolában magyar nyelven oktatnak, de a Bolyaiban kötelez ő a román nyelv tanulása. A tanórák hossza is eltér ő a bolyaisoknak 50percesek míg a bélásoknak 45percesek. A Bolyai Farkas Elméleti Líceumban m ű ködnek elemi osztályok is. Különbségek vannak a két is iskolában tantárgyak között is.

5 Közös tevékenységek Cserediák kapcsolatok. Comenius mindkét iskolában. Szemétgy ű jtés - környezetvédelem. Iskolai bálok: gólyabál, ő szi bál, mikulásbál, farsangi bál.

6 Köszönjük a figyelmet! Ács Gabriella – Borbély Brigitta Tomasics Bálint – Albert Ákos


Letölteni ppt "A III. Béla Gimnázium és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum."

Hasonló előadás


Google Hirdetések