Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Milyen volt egy jó lovagvár? Védelmet nyújtó, jól védhető. Erős kőfalait vagy hegytetőre építették, vagy vizesárokkal vették körül.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Milyen volt egy jó lovagvár? Védelmet nyújtó, jól védhető. Erős kőfalait vagy hegytetőre építették, vagy vizesárokkal vették körül."— Előadás másolata:

1

2

3 Milyen volt egy jó lovagvár? Védelmet nyújtó, jól védhető. Erős kőfalait vagy hegytetőre építették, vagy vizesárokkal vették körül.

4 Lakótoronytól a bástyáig A vár urának „lakása” volt, kezdetben. Télen az ablakréseket bedeszkázták, vagy hártyával fedték. Fő részei: Lovagterem Lakószoba Konyha, őrök terme Pince, tömlöc, raktár Később több fallal, egyéb épületrészekkel egészítették ki.

5 Krak des Chevaliers földrajzi elhelyezkedése A keresztes hadak 1110- ben foglalták el a helyet, a francia keresztesek a meglévő vár helyén egy új citadellát építettek, s azt ha veszély fenyegetett, mindig új erődítéssel bővítették, javították.

6 A vár alaprajza 1. BejáratBejárat 2. KápolnaKápolna 3. Az őrök termeAz őrök terme 4. Hosszú teremHosszú terem 5. Védő vizesárokVédő vizesárok 6. VízvezetékVízvezeték 7. Istállók és raktárak 8. CsatornaCsatorna 9. Parancsnoki részleg 10. Raktárak (élelem és víz számáraRaktárak 11. NagyteremNagyterem 1 2 3 3 3 4 5 6 7 8 9 10 11 vége

7 Vizesárok vissza

8 Árkádos folyosó vissza

9 Kápolna vissza

10 Raktár vissza

11 Vízvezeték vissza

12 Őrök terme vissza

13 Bejárat vissza

14 Hosszú terem vissza

15 Nagyterem vissza

16 Csatorna vissza

17 VÉGE


Letölteni ppt "Milyen volt egy jó lovagvár? Védelmet nyújtó, jól védhető. Erős kőfalait vagy hegytetőre építették, vagy vizesárokkal vették körül."

Hasonló előadás


Google Hirdetések