Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 5 Kovács Anna Bartha Timea Keresztes Syntia Laz ă r Attila.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 5 Kovács Anna Bartha Timea Keresztes Syntia Laz ă r Attila."— Előadás másolata:

1 Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 5 Kovács Anna Bartha Timea Keresztes Syntia Laz ă r Attila

2 Egészítsétek ki az alábbi táblázatot,figyelembe véve már meglévő ismereteiteket, amit meg szeretnétek tudni és a tevékenységek végén, amit megtanultatok az „ételkészítő” technológiákról. Mit tudok a konyháról? Milyen konyhai edények, eszközök, készülékek léteznek és mi a szerepük? Milyen hatással vannak a környezetre az „egyszer használatos” edények, eszközök, készülékek? Milyen tényezők befolyásolják a kényelmet a konyhában? Milyen szabályok szerint terítjük meg az asztalt?

3 5 - ös csoport Már tudomMeg szeretném tudniMegtanultam Vannak hideg és meleg ételek. Az élelmiszereket tartósítani szokták. Ételkészítéskor különböző szabályokat kell betartani. Hányféle módon lehet tartósítani az élelmiszereket? Miért olyan fontos a szabályokat betartani ételkészítéskor? Az élelmiszereket sokféle módon lehet tartósítani: aszalás, sterilizálás, fagyasztás, mélyhűtés, sózás, füstölés, savanyítás, pácolás. Az ételkészítési szabályok azért fontosak, mert ezáltal fertőzések és emésztőszervi megbetegedések előzhetőek meg.

4 Már tudomMeg szeretném tudniMegtanultam


Letölteni ppt "Tehnologii de preparare a hranei Grupa: 5 Kovács Anna Bartha Timea Keresztes Syntia Laz ă r Attila."

Hasonló előadás


Google Hirdetések