Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Programfejlesztési Központ

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Programfejlesztési Központ"— Előadás másolata:

1 Programfejlesztési Központ
Kérdőív készítés XI.C.2.

2 Miért csinálunk kérdőívet?
1)… hogy Munkairodánk valóban azokra a kérdésekre adjon választ, amelyek a diákokat foglalkoztatják. 2)…hogy a végtelen sok kérdés lehetőségből kiszűrjük, melyek valójában a legtöbbeket érin- tő kérdések Rangsorolás 3)… mert lehet, hogy másoknak más a fontos, mint amit mi ki tu-dunk találni. Kérdésgyűjtés 4)… tudni szeretnénk, mit várnak a diákok általában egy munkai-rodától ? Igényfelmérés

3 Hogyan csináljunk kérdőívet?
1) Általános kérdéseket fogalmazunk meg a „Te mit kérdeznél?” játékban összegyűjtött kérdések alapján. 2) Megkérjük a kérdezettjeinket, hogy válasszák ki ezek közük a számukra legfontosabbakat. 3)Megkérdezzük, milyen konkrét szakma, foglalkozás érdekli őket? 4) Megtudjuk, hogyan szeretnének választ kapni a kérdéseikre.

4 A kérdőív váza Felvezető szöveg:
- Szia! XY. Vagyok a XXXX osztályból. Másokkal együtt részt veszek egy szakkörön, ahol egy olyan információs központot hozunk létre, amelyben választ kaphatunk a pályaválasztással, a munkapiaci lehetőségekkel, a munka világával kapcsolatos kérdéseinkre. Ezért egy rövid kérdőív segítségével most megpróbáljuk összegyűjteni, hogy milyen kérdések érdeklik leginkább az ide járó diákokat. Kérlek, segíts azzal, hogy válaszolsz a kérdésekre! 1. Képzeljük el, hogy működni kezd iskolánkban egy olyan iroda, amely a pályaválasztásban, a munka világának megismerésében segít a diákoknak. Kérlek, válaszd ki azt a 3 kérdést az alábbiak közül, amelyekre te valószínűleg választ kérnél tőlük a téged érdeklő szakmával vagy szakmákkal kapcsolatban. A választható kérdések felsorolása: 1. „” 2. „” 3. „”

5 Köszönöm szépen a válaszaidat!
2. Most, ha tudod, írd a három bejelölt kérdéscsoport mellé, hogy pontosan mit kérdeznél azokkal kapcsolatban! (pl. többet keres-e egy háziorvos mint egy sebész?; vagy el lehet-e helyezkedni pincérként Ausztriában?) 3. Van esetleg olyan kérdés, amit kihagytunk a listáról, de téged nagyon érdekelne? Ha igen, mi lenne az? Kérlek, írd ide (többet is írhatsz):………………………………………………………... 4. Tudod már, hogy melyik szakmára, vagy esetleg szakterületre vonatkozó- an tennéd fel a kérdéseidet? Melyik az a szakma, vagy szakterület amely-ben dolgozni szeretnél? Ha tudod, írd ide:………………………… 5. Te minek örülnél a legjobban, ha milyen formában kapnál választ a kérdéseidre? szóban írásban más formában: ……… Köszönöm szépen a válaszaidat!


Letölteni ppt "Programfejlesztési Központ"

Hasonló előadás


Google Hirdetések