Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik."— Előadás másolata:

1 Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik fiú evett legtöbbet, és hány szem volt eredetileg? Misi 5 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 2 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. MisiéMaradék

2 Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik fiú evett legtöbbet, és hány szem volt eredetileg? Misi 5 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 2 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. MisiéMaradék Tomi 7 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 3 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. TomiéMaradék

3 Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik fiú evett legtöbbet, és hány szem volt eredetileg? Maradék Tomi 7 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 3 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. TomiéMaradék Attila 3 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 1 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. Attiláé 8 szem

4 Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik fiú evett legtöbbet, és hány szem volt eredetileg? Maradék Attila 3 egyenlő részre osztotta a cukorkákat, majd 1 részt elvett magának, a többit újra egy kupacba rakta. Attiláé 8 szem Induljunk el visszafelé!

5 Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik fiú evett legtöbbet, és hány szem volt eredetileg? MisiéMaradék TomiéMaradék Attiláé 8 szem Induljunk el visszafelé! 4 szem 12 szem 3 szem 9 szem 21 szem 7 szem 14 szem Összesen volt: 35 szem Így összesen volt: 35 szem cukorkánk és Misi evett legtöbbet.


Letölteni ppt "Volt valamennyi cukorkánk. Misi megette a 2 ötöd részét, Tomi a maradék 3 heted részét, Attila a maradék 1 harmad részét. Nekünk 8 szem maradt. Melyik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések