Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A mozi (filmszínház) születésének azt a pillanatot tekintjük, amikor a kinematográf feltalálói először tartottak vetítést fizető közönségnek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A mozi (filmszínház) születésének azt a pillanatot tekintjük, amikor a kinematográf feltalálói először tartottak vetítést fizető közönségnek."— Előadás másolata:

1

2  A mozi (filmszínház) születésének azt a pillanatot tekintjük, amikor a kinematográf feltalálói először tartottak vetítést fizető közönségnek.

3  1889-ben Ottomár Anschütz „Tachyskop" néven megszerkesztett egy nézőkészüléket. Ebben egy nagy kerék forgott, amelynek kerületére részfényképeket helyezett el egymás mellé. Ezek azáltal lettek egymás után láthatóvá, hogy az éppen a néző előtt megállított, átlátszó diapozitív mögött egy Geissler-cső kisülése következett be. A készüléket az 1893. évi Chicagó-i kiállításon is bemutatták. 1894-ben vetítőgépet is szerkesztett Anschütz

4

5  Napjainkban a film teren nagyon sokat fejlodtek  Tobb kategoria jelent meg:  háborus  Kaland  Vigjátek  Dráma  Romantikus  Sci fi  Mese filmek

6

7  A komédia vagy vígjáték olyan drámai műfaj, amelyben a világot komikusan ábrázolják, ezzel a nézőt nevetésre ösztönözve. Ellentétekre épül: valóság-látszat, értékes-értéktelen. Az ilyen művekben gyakori egy-egy élethelyzet humoros ábrázolása, emellett a félreértések is fontos szerepet kapnak

8  A dráma szó az ógörög dran (cselekedni) szóból ered. A szót a köznapi használatban mindenféle feszültséggel teli, nagy indulatokat mozgató eseményre is használjuk (családi dráma, drámai pillanatok stb.)

9  A kalandfilm a mozgókép történetének egyik népszerű műfaja.  Noha a műfaj nem definiálható egyértelműen, a kalandfilm általában a múltban játszódik, vagy néha fantáziavilágban. Jellemző rá a kardvívás és — a modern akciófilmekkel ellentétben, melyek városokban játszódnak drogbárókkal és terroristákkal küzdő főhőssel — gyakran romantika is átszövi. Népszerű alapanyagok a kalandfilmhez: Robin Hood, Zorro, kalózok vagy Alexandre Dumas regényei.

10  A tudományos-fantasztikus mű olyan művészeti (irodalmi, film stb.) alkotás, mely legtöbbször valódi vagy képzeletbeli tudomány(ok)nak a társadalomra, vagy egyes egyénekre gyakorolt hatását mutatja be. Ezeknek a műveknek a közös jellemzői, hogy zömében egy lehetséges jövőben játszódó képzeletbeli történetek. Megnyilvánulási formájuk lehet könyv, képregény, festmény, televíziós sorozat, film, rajzfilm, játék, színdarab és egyéb média.

11  mese egy epikai műfaj, melynek eredete a mítoszok, mondák és legendákon keresztül az írásbeliség előtti időkre nyúlik vissza. Fenomenológiai szempontból a mitológia és az elbeszélő irodalom között középen helyezkedik el.

12  A legjobb filmnek járó Oscar-díjat az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia ítéli oda 1928 óta minden évben a díjátadás évét megelőző év legjobb filmjének. A díj odaítéléséről a szakma tagjai szavazással döntenek

13  1 Oscar-díj [szerkesztés]  Ben-Hur (1959) – 12 jelölésből  Titanic (1997) – 14 jelölésből  A Gyűrűk Ura: A király visszatér (2003) – 11 jelölésből

14

15 . Avatar (2009)  237 millió dollár  Hatalmas felvezetéssel, hasonlóan óriási marketinggel karöltve jött és támadott az Avatar. A modern Pocahontas történet színtiszta CGI-ből állt, de nem mellesleg a 3D-s vetítésnek köszönhetően közel 2.8 milliárdos bevételt termelt.  Harry Potter és a félvér herceg (2009)  250 millió dollár  Nem volt meglepő, hogy a Harry Potter franchise üdvöskéje 934 milliós bevételt szállított a Warnernek, ami valljuk be remek eredménynek számít. Bár a kritikusok szerint messze nem ez a legerősebb része a szériának, de nem is a leggyengébb, mindesetre sok pénzbe került.

16

17  Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (2011)  250 millió dollár  Bár a Karib-tenger kalózai filmek már kezdenek kifogyni az eredeti ötletekből, a készítők igyekeznek még néhány bőrt lehúzni a sztoriról. Ez a rajongókat nem zavarja, hiszen ez volt az egyik legsikeresebb része a sorozatnak, közel egymilliárd dolláros bevétellel.

18  John Carter (2012)   300 millió dollár  Ha drága film, akkor sanszos, hogy Disney produkcióról van szó. A rajzfilmekről elhíresült stúdió nagy fejbe vágta a fejszéjét, amikor valós emberekkel forgatott filmbe kezdett. A közelmúltban megjelent mozi 133 millió dollárt kasszírozott, ami nem sokkal rosszabb, mint amire a stúdió maga számított. Hogy a legdrágább film a legjobb-e? Ezt nektek kell eldönteni, de a választ szerkesztőségünk már sejti...

19  A sötét lovag: Felemelkedés (2012)  250 millió dollár  A sötét lovag legújabb epizódja bizonyára hatalmasat fog ütni megjelenésekor, bár nem a legdrágább film a történelemben, az biztos, hogy ekkora őrület és várakozás régen övezet mozit. Nolan rendező bizonyára minden centnek megtalálta a helyét, így már mindenki alig várja, hogy láthassa a fantasztikus végeredményt.

20

21

22


Letölteni ppt " A mozi (filmszínház) születésének azt a pillanatot tekintjük, amikor a kinematográf feltalálói először tartottak vetítést fizető közönségnek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések