Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A szuverenitás megalapozása  Korlátozott államhatalom  Hatalmi ágak elválasztása / fékek és egyensúlyok  Államszervezet meghatározása  Mindent.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A szuverenitás megalapozása  Korlátozott államhatalom  Hatalmi ágak elválasztása / fékek és egyensúlyok  Államszervezet meghatározása  Mindent."— Előadás másolata:

1

2

3

4  A szuverenitás megalapozása

5  Korlátozott államhatalom  Hatalmi ágak elválasztása / fékek és egyensúlyok  Államszervezet meghatározása  Mindent szabad, amit nem tilos, mindent tilos, amit nem szabad

6  Alapvető jogok  szabadságjogok  állampolgári részvételi jogok  gazdasági, szociális, kulturális jogok  harmadik generációs jogok  korlátozhatóak

7  Alkotmányvédelem  Alkotmánybíróság  igazságszolgáltatás  módosítási korlátozások

8

9  1949 előtt  1949 – 1989  1989 – 1990  1990 – 2010  2010

10  Változatlan alapértékek  Lényegében változatlan államszerkezet  Társadalmi legitimációs igény  Politikai igény  Szövegezési aprómunka

11  Az Alkotmány 12 oldal  2011. február 18-áig 6359 alkotmánybírósági határozat 1672 közlönyös

12  Az Országgyűlés kimondhatja feloszlását megbízatásának lejárta előtt is.  Az Országgyűlés kimondhatja feloszlását.

13  A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét.  A Magyar Köztársaság jogrendje elismeri és védi a sajtó szabadságát, valamint biztosítja sokszínűségét.

14  A Magyar Köztársaság felelősséget érez a határain kívül élő magyarok sorsáért, és előmozdítja a Magyarországgal való kapcsolatuk ápolását.  A Magyar Köztársaság felelősséget visel a határon túli magyarok sorsáért, ennek keretében elősegíti közösségeik fennmaradását és fejlődését, támogatja önazonosságuk megőrzésére irányuló törekvéseiket, előmozdítja egymással és Magyarországgal való kapcsolattartásukat.

15  Az alkotmánybírák nem választhatóak, illetve nem nevezhetőek ki újra.  A helyi önkormányzat működési célra hitelt vagy más kölcsönt nem vehet fel.

16 http://igyirnankmi.blog.hu Köszönöm a figyelmet! Gáli Csaba, 2011. március 8.


Letölteni ppt " A szuverenitás megalapozása  Korlátozott államhatalom  Hatalmi ágak elválasztása / fékek és egyensúlyok  Államszervezet meghatározása  Mindent."

Hasonló előadás


Google Hirdetések