Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Társadalmi vállalkozás Ízlelő családbarát étterem Szekszárdon.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Társadalmi vállalkozás Ízlelő családbarát étterem Szekszárdon."— Előadás másolata:

1 Társadalmi vállalkozás Ízlelő családbarát étterem Szekszárdon

2 A Kék Madár Alapítvány bemutatása Missziónak: Kék Madár Alapítvány egy befogadó, biztonságot adó társadalom eléréséért munkálkodik, amelyben mindenki számára biztosított az önmegvalósítás lehetősége és a választás szabadsága. Küldetésünk: Új perspektívák nyújtása a munkaerőpiacról kiszorult emberek számára, szükségleteikre építő, komplex szolgáltatások által, valamint a családok tehermentesítése a gyermekek rugalmas ellátásával.

3 Fő tevékenységeink-1.  Játékkuckó és Családi napközi: Kisgyermekek alkalmi vagy rendszeres nappali felügyeletének és ellátásának biztosítása.  Munkaerő-piaci és foglalkoztatási információ nyújtás: Munkahelykeresés és munkához, valamint megfelelő munkaerőhöz jutás elősegítése információ nyújtással és tanácsadással.  Támogatott Foglalkoztatás: Személyre szóló és átfogó szolgáltatás, mely arra irányul, hogy az értelmi fogyatékkal élők a normál munkahelyen, az elvégzett munkáért járó normál fizetésért dolgozzanak.

4 Fő tevékenységeink-2.  Női munkavállalást elősegítő szolgáltatás: Gyermeknevelés miatt inaktív hölgyek munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítése képzéssel, egyénre szabott felkészítéssel.  Tranzit típusú foglalkoztatás: Munkaerő-piacon hátrányos helyzetű, valamint fogyatékkal élő személyek képzésének és elhelyezkedésének elősegítése  Társadalmi vállalkozás: Fogyatékossággal élők tartós foglalkoztatásának biztosítása, valamint az alapítvány önfinanszírozó képességének erősítése.

5 Társadalmi vállalkozásunk:  2007-ben nyitott az  körültekintően kiválasztott, magas minőségű alapanyagokból kíméletes eljárással készített ételekkel várjuk vendégeinket - kisgyermekes családok - speciális szükségletű vendégek (diabétesz, érrendszeri problémák) - egészségtudatos életmódot fontosnak tartók  Munkatársaink 8 fő fogyatékossággal élő, 1 fő étteremvezető, 2 fő mesterszakács, 1 fő dietetikus

6 Társadalmi vállalkozás létrehozását ösztönző indokok  Az Alapítvány nagyfokú pénzügyi kiszolgáltatottságának csökkentése  Szélesíteni az ügyfeleink számára nyújtott szolgáltatásaink körét  Példaértékű vállalkozás működtetése stratégiai céljaink között szerepel  Bemutatni akadályozott emberek sokoldalúságát

7 Vállalkozni, de mire? Elvárásaink a vállalkozással szemben:  Összhangban legyen missziónkkal és küldetésünkkel  Segítsen munkánk és eredményeink szélesebb társadalmi rétegekhez való eljuttatásában  Ne veszélyeztesse alaptevékenységeinket  Valódi vállalkozás legyen, vagyis profitot termeljen

8 Célpiac Szekszárd és vonzáskörzetében élő kisgyermekes családokat valamint egészségtudatos életmódot fontosnak tartó, állandó vendégkör kialakítására törekszünk. Speciális igényekkel és szükségletekkel rendelkező vendégek esetében biztosítjuk az egyénre szabott ételkínálat összeállítását. Vállaljuk zártkörű rendezvények szervezését (családi ünnepek, céges rendezvények).

9 Munkatársaink: - Kovács János VENESZ-díjas mesterszakács -Both Sándor mesterszakács -3 hallás sérült szakács -3 mozgássérült felszolgáló -1 tanulásban akadályozott konyhai kisegítő

10 Elvárt eredmények  3-5 év múlva az alapítvány bevételeinek 18-20%-a vállalkozási tevékenységből származzon. Ez teszi lehetővé tartalékképzést (pl. likviditási problémák áthidalásához), illetve szükséges, de pályázati forrásból nem finanszírozható kiadások fedezetét (pl. hitel költség, eljárási díjak, stb.)  Az első évben átlagosan naponta 65 adag értékesítése, és havonta átlagosan 1.300 ezer Ft bevétel.  4. évre – támogatás nélkül is- elérjük a null-szaldó pontot, mely 92 adag naponta.  Legalább 6 fő akadályozott munkatárs tartós foglalkoztatása, folyamatos szakmai fejlődésének biztosítása.

11 Elért eredmények  2009-ben a bevételek 15%-a vállalkozási tevékenységből származott  A pályázati forrás „tortaszeletét” sikerült 30% alá szorítani  2008. szeptemberében átlagosan napi 84 adagot értékesítettünk (2008. november 4-én átléptük a napi 100 adagos álomhatárt!)  2009 évvégén már átlagosan 124 adagot értékesítet- tünk  8 akadályozott munkatársat foglalkoztatunk

12 Elért eredmények-2.  Fehérliliom díj- leghigiénikusabban működő éttermek elismerése  NESsT+CITI „Legsikeresebb társadalmi vállalkozás” díja

13 Vendégszám alakulása:

14 Pénzügyi eredményeink

15 Fejlesztési lehetőségek: rendezvényszervezés cégek számára  50-60 fős éttermi tér és egy 30 fős különterem kialakítása, szükség szerint a két tér egybenyitható, ennek köszön- hetően 90-110 fős határig rendezvények szervezésére  Éttermi szolgáltatásaink igénybe vétele által, alapítvá- nyunk küldetésének, tevékenységének támogatása, mely túl mutat a klasszikus adományozáson  Az együttműködés egyenrangú, partneri formája valósul meg  Mintát nyújtunk az akadályozott emberek sokoldalú foglakoztathatóságára  Jelentősen nő szervezeti ismertségünk a forprofit szektoron belül

16 Támogatóink  Európai Unió és a magyar állam  NESsT  T-Com

17 Kapcsolat Mészáros Andrea – ügyvezető Kék Madár Alapítvány Szekszárd, Bartina u. 12/a. 74/512-048 mesziandrea@kek-madar.hu www.kek-madar.huwww.kek-madar.hu www.izleloetterem.hu

18 Köszönöm figyelmüket!


Letölteni ppt "Társadalmi vállalkozás Ízlelő családbarát étterem Szekszárdon."

Hasonló előadás


Google Hirdetések