Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ AZUR VÁLLALAT BEMUTATÁSA. Az S.C.AZUR S.A. székhelye: Constructorilor blv. 1-3, Temesvár honlap: www.azur.ro.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ AZUR VÁLLALAT BEMUTATÁSA. Az S.C.AZUR S.A. székhelye: Constructorilor blv. 1-3, Temesvár honlap: www.azur.ro."— Előadás másolata:

1 AZ AZUR VÁLLALAT BEMUTATÁSA

2 Az S.C.AZUR S.A. székhelye: Constructorilor blv. 1-3, Temesvár honlap: www.azur.ro

3

4

5 AZ AZUR RÖVID TÖRTÉNETE AZUR – Románia nyugati régiójában a legnagyobb festékgyártó Az első ipari tevékenységek 1844-ben kezdődtek. Az olaj alapú festékgyártás 1923-ban kezdődött Eugen Farber által, a cég neve “Egyesült lakk és festékgyár” lett. 1933-ban a cég a termékpalettáját szélesítette növényi olajjal dolgozó berendezés segítségével. 1942-től elkezdődik a műgyanta gyártása. 1948-ban a céget államosították. 1952-ben agy nagyobb lakk és festékgyártó részleg épült, hozzá tartozó laborokkal, és a gyár új nevet kapott “ AZUR Lakk és Festékgyár”. 1965-1967 között új nitro lakkrészleg épült, a Buziási úton. Ugyanitt 1980-ban átadtak egy modern lakk és festékrészleget, amelynek a kapacitása évi 25 000 tonna műgyanta és 36 000 tonna lakk és festék. 1991-ben a céget az AZUR SA névvel bejegyezték a Cégjegyzékbe. 1990-1998 között a céget átszervezték, és 1998-ben a céget privatizálták.

6 Az AZUR cég fő részvényese az amerikai ICC Industries Inc, New York-ból, a tulajdonosa Dr. John Farber Jr., Eugen Farber fia. Az ICC-nek nagy tapasztalata van a vegyszerek, gyanták, lakkok és festékek gyártásában. Ma az ICC-nek 32 országban 4 kontinensen vannak gyárai. Az ICC alapanyaggal is kereskedik egy hálózat segítségével, amelynek 36 irodája van világszerte. Az AZUR fő céljai: technológiai fejlődés, a termékpaletta bővítése és a minőség javítása, betartva a környezetvédelmi normákat. A cégnek megvannak a saját kutató és fejlesztő szolgáltatásai, amelyek más cégekkel együttműködnek új termékek kidolgozásának a céljából. A termékek minőségének garantálása és a környezetvédelem és alkalmazottak iránti elkötelezettség jeléül az S.C. AZUR S.A. bevezette az egyesített minőség-környezet- munkabiztonság-munkaegészségügy menedzsmentet, a ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 és OHSAS 18001:2007 szabványok alapján.

7 Az S.C. AZUR S.A. KÉT DIVÍZIÓJA: - PAINT DIVÍZIÓ, 2 GYÁRTÓRÉSZLEGGEL: - LAKKOK ÉS FESTÉKEK - GYANTÁK - KOMPOZIT DIVÍZIÓ, 2 GYÁRTÓRÉSZLEGGEL : - PAFS - SMC - FŐOSZTÁLYOK: - KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS - ELADÁS - MARKETING - EMBERI ERŐFORRÁSOK - MINŐSÉG ELLENŐRZÉS - MQ-PM-SM - ÜGYKEZELÉS - KARBANTARTÁS - FINANTE

8 AZUR – ÚJ BERUHÁZÁSOK A beruházási program szorosan összefonódott a piac dinamikájával, építkezésel, azzal az igénnyel, hogy a cég kisebb költségekkel termeljen, amelyet a konkurrencia diktál, és főleg a cég menedzsmentje, amely célja a minőség nagyon magas szinten való biztosítása. 2008-as év közepén a S.C. AZUR S.A. cég üzembe állította Kelet-Európa legnagyobb gyártósorát víz alapú termékek gyártására. Egy automatizált gyártósorról van sor, amelyik belső és külső mosható festékeket gyárt egy automatizált gyártósor vakolatot, alapozó festéket és egy automatizált gyártósor mozaikot gyárt. Ez a beruházás lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségekben gyártson a fenti termékekből egyenletes minőségben, betartva a környezetvédelmi előírásokat a legjobb rendelkezésre álló technikákból.

9 Linia de tencuieli

10 Linia de vopsele lavabile

11 Linia de mozaic

12 SMC RÉSZLEG

13 PAFS RÉSZLEG

14

15 GYANTA RÉSZLEG

16 A festékrészlegben gyártunk : -Alkidgyantákat -telítetlen poliesztergyantákat -Ammingyantákat -Akrilgyantákat -Szerves vegyületeket -Alapozókat -Lakkokat -Zománcfestékeket

17 A gyártási és szintézis folyamat vegyi anyagokkal telített szennyvizeket termel, amelyeket helyben tisztítunk a cég vízkezelő állomásában. A szennyvíztisztításból iszap keletkezik mint minden vízkezelő állomásában, ezért az AZUR megrendelt egy tanulmányt, melynek címe ”A vegyileg szennyezett vizek tisztításakor keletkező iszapok sürítése és szárítása”, amelynek az eredményeit dr. Petru NEGREA professzor ismertette, az Egyetemen.


Letölteni ppt "AZ AZUR VÁLLALAT BEMUTATÁSA. Az S.C.AZUR S.A. székhelye: Constructorilor blv. 1-3, Temesvár honlap: www.azur.ro."

Hasonló előadás


Google Hirdetések