Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A rendszerváltás utáni kormányok, honatyák és politikusok méltatása. Hogyan tovább? Léptetés kattintással.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A rendszerváltás utáni kormányok, honatyák és politikusok méltatása. Hogyan tovább? Léptetés kattintással."— Előadás másolata:

1 A rendszerváltás utáni kormányok, honatyák és politikusok méltatása. Hogyan tovább? Léptetés kattintással.

2 1945, és a rendszerváltás közti diktatúra alatt pár korosztály kinyögte a jóvátételeket, romjaiból újjáépítette az országot, új utakat, hidakat, ipartelepeket, mezőgazdasági – élelmiszeripari feldolgozó üzemeket létesített és megteremtette az világ egyik leghatékonyabb mezőgazdaságát. Az eredmények mellett csodák is születtek:

3

4 Internacionalista barátság!

5 A Kelet és Nyugat közti hidegháború miatti fegyverkezési versenyben kifulladt a sokszoros túlerővel szemben a kelet. A Nyugat Cocom listája elzárta Kelet elől az új technológiákat és termékeket, melyek mindegyike kifejlesztésére és gyártására nem futotta a kifulladt Kelet lehetőségeiből. A liberalizmus nyújtotta csodás lehetőségekről, árubőségéről meg minden lehetséges csatornán jöttek a csábító hírek. Mindezek fokozták a felpuhuló diktatúrával szembeni elégedetlenséget. A köznép több szabadságért, a diktatúra által megkárosítottak kártalanításért, a dörzsöltek „ügyességük” szabad gyakorlásáért szálltak síkra. A hatalom megingott, és a földből kibújt új pártoknak adta át a hatalmat. Rendszerváltás! Zavaros idők következtek.

6 Megkezdődött az ország javainak kiárusítása-elprivatizálása elherdálása. Antall József: A polgári társadalom felépítéséhez személyeket kell vagyonhoz juttatni. Meg is történt. Postabank, vissza nem térítendő VIP hitel, bagóért privatizálás stb. stb. Érdekes(?), hogy Kovács 24 János lakatos és több millió társa, nem szerepelt a vagyonhoz juttatandók listáján! Kupa Mihály: „Aki azokban a zavaros időkben nem szedte úgy meg magát, hogy az unokáinak is jusson, az hülye!” ??? és megszülettek a liberalizmus csodái:

7 1. Már alig van valakinek munkája. 2. Bár már alig akad, kinek van munkája, a gazdaság mégis dübörög. 3. Bár a gazdaság egyre csak dübörög, még is egyre nő az államadósság. 4. Bár egyre nő az államadósság, egyre nagyobb a jólét. 5. Bár egyre nagyobb a jólét, mégis csak hitelből lehet megélni. 6. Bár csak hitelből lehet megélni, segélyre mindig van forrás. 7. Bár a segélyre mindig van forrás, mégis egyre többet lopnak. 8. Bár egyre többet lopnak, a bűnözés mégsem növekszik.

8 A „képviselőink” általában keményen megdolgoznak a tiszteletdíjukért és számla nélküli (ajándék) „ költségtérítésükért”(???), ámde így képviselnek minket!

9 A honatyáink megengedhetik maguknak azt is, hogy igazolatlanul hiányozzanak. - A maszek ügyeiket is intézni kell valamikor! A gazdaságban pedig két (pártközeli) ügyvezető igazgató így beszélget: - Te fizetsz az embereidnek? - Én nem. - Én sem. És bejárnak? - Be. - Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?

10 A rendszerváltás után regnált pártok vezetői és főtisztjei ma kőgazdagok! Hogy nem fizikai munkával tettek szert a vagyonukra, abban mindenki biztos. Hogy mily módon jutottak hozzá, az jórészt üzleti titok. Hogy a vagyonszerzésük közben a Hazának nem okoztak hasznot, abban is zömünk biztos Elnézést kérek a Fidesz hívőktől, hogy a fentiek illusztrálására ezt a képet szerepeltetem, de nem találtam mást.

11 Az Állam rossz gazda, állította többször Kuncze Gábor. A mindenkori regnáló pártok viszont görcsösen ragaszkodnak ahhoz, hogy gazdálkodjanak az állami bevételekkel. A rossz gazdálkodásuk – herdálásuk stb. miatt egyre emelni kellett az adók mértékét (lásd baloldali táblázat). Ennek ellenére kritikus mértéket öltött az államadóságunk. Ez az év az elvonásokról szól, kivéve a parlamentet. Honatyáink lényeges bevétel emelést szavaztak meg maguknak. A nyugdíjasoktól elvonásra késsz a sunyi válasz: Kevés aktív dolgozó túl sok nyugdíjast kell eltartson! Arról azonban nem jelent meg kimutatás, hogy ezek mellett hány államigazgatási és önkormányzati alkalmazottat kell eltartaniuk, és ezeknek hány %-át abszolút feleslegesen.

12 Mi szülte ezt a negatív trendet és eredményt? Teljességre törekvés nélkül: A választást megnyerő párt a saját főtisztjeiből alakít kormányt, párttagjait és a párt holdudvarába tartozókat helyezi a fontos állami és önkormányzati pozíciókba. Nem számít, hogy nem ért hozzá az illető, a párthűség a fontos! A dilettáns kinevezettek jól fizetett tanácsadókat szerződtetnek, hogy valahogy funkcionálni tudjanak és a hatáskörükbe tartozó szervezetek élére a párttársaikat és saját holdudvarukhoz tartozókat nevezik ki csodás jövedelmet – prémiumot és végkielégítést biztosító „törvényes”, titkos szerződéssel biztosítva a hűségüket. A honatyák és választóik közötti jogviszony a választás után megszűnik, ez után a pártfegyelemnek és a maguk érdekének megfelelően nyomogatják a gombokat. A dilettantizmus, tehát minden vonalon biztosított! Mert a ciklus után a regnáló párt újraválasztása nem biztosított, a funkcióba kerültek fő tevékenysége: Megfelelni a párt elvárásának a funkcióba maradás érdekében és annyi bevételre szert tenni közben, hogy az unokának is jusson. Igen nagy tisztelet az igen ritka kivételnek! Bizton állítható tehát, hogy az ország kifosztása, az állampolgárai zömének elnyomorítása a regnáló pártok bűne, továbbá hogy ezek a korrupció melegágyai!

13 A honatyáink és politikusaink a múlhatatlan szükségességüket Winston Churchill kijelentésére alapozzák, miszerint a képviseleti demokráciának vannak ugyan hiányosságai, de ennél jobbat még nem találtak ki. Ez, akkor, igaz is volt, de már rég megdőlt! Az Internet megszületése és széleskörű elterjedése után ma már minden lehetősége adott annak, hogy egy-egy kérdés (törvény) eldöntése megtörténhessen max. fél óra alatt az Interneten keresztüli népszavazással, vagyis nincs fizikai akadálya az újkori „Közvetlen Demokrácia” megteremtésének, az össznépi bölcsesség piedesztára emelésének! Jövőre újabb választás esedékes. Az eddig regnált pártok rendre csalódást okoztak. Választhatunk valamely már levitézlett párt (koalíció) pártdiktatúrája és az ókori Görög városállamokban jól bevált közvetlen demokrácia között! Értelmetlen lenne az elégedetlenség fokozódása miatt kirobbanó forradalom minden áldozata, ha az józan tenni akarással megelőzhető!

14

15 A pps nem ad lehetőséget a levitézlett és hasonló célú pártok hatalomból kizárása törvényes lehetőségei ismertetésére. Aki utána néz és gondolkodik, könnyen talál akár több lehetőséget is. Ilyenről érdemes a környezetünkkel eszmét cserélni, kijelölni a legcélszerűbb eljárást és ennek megvalósítására egységbe tömörülni. Háborgásnak, siránkozásnak semmi értelme! Aki ilyen szándékkal beszél, vagy levelez másokkal, nem nemzetellenes szervezkedés részese! Nem az államformánk megváltoztatása az elszegényített tömegek célja, hanem a hazánkban igen károsnak bizonyult képviseleti demokrácia helyett egy jó irányban hatékony, országos méretekben is megvalósítható közvetlen demokrácia bevezetése, minden pozícióban rátermett szakértő vezetéssel. Ez pedig nem büntetendő, hanem dicséretes, ország építő cselekedet. A kérdés világos! Hajlandók vagyunk-e tenni is a Haza és a magunk érdekében? Vagy megelégszünk a további elnyomorításunk során a jusztusz murmurandusz, a morgáshoz való joggal, és csak siránkozunk, vagy hajlandók vagyunk gondolkodni és tenni, a saját és a hazánk érdekében. Rajtunk múlik! Ha egyetértesz, küld tovább.


Letölteni ppt "A rendszerváltás utáni kormányok, honatyák és politikusok méltatása. Hogyan tovább? Léptetés kattintással."

Hasonló előadás


Google Hirdetések