Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Zenei folyóiratok, időszaki kiadványok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Zenei folyóiratok, időszaki kiadványok"— Előadás másolata:

1 Zenei folyóiratok, időszaki kiadványok

2 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
Fidelio Magazin Az oldal 2002-ben indult, a nyomtatott újság 2003 óta jelenik meg havonta. Tájékoztat a klasszikus zene, a jazz- és világzene, valamint az operák, musicalek világának eseményeiről.

3 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
folkMAGazin 1994 óta jelenik meg havonta. A folyóiratokat az oldalon csak a regisztrált felhasználók olvashatják.

4 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
Freee Magazin 1999 óta jelenik meg, kéthavonta. Durm und bass zenei irányzatot képviseli.

5 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
Gramofon. Klasszikus és jazz. Gramofon zenei lap 1996-tól megjelent, nyomtatott lapszámainak maradandó értékű írásai olvashatók itt elektronikus formában.

6 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
Muzsika Zeneelmélettel, zenetörténettel, kortárs zenével foglalkozik. 1963 óta jelenik meg havonta. BDF Folyóirattárában és a Zenei Intézetben is megtalálható a kezdetektől.

7 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
Parlando Zenepedagógiai folyóirat, 1959-ben alapí-tották. Kiadja a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete. BDF Folyóirattárában és a Zenei Intézetben is megtalálható, 1965 óta. Van kölcsönöz-hető példánya.

8 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
Zenekar Magyar Szimfonikus Zenekarok Szövetsé-gének folyóirata. Segíti a zenekarok közöt-ti információáramlást és a zenei közélet híreinek, eseményeinek közzétételét. 1993 óta jelenik meg, kéthavonta.

9 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
Zenész …nem csak zenészeknek Zenekultúrával, hangszerekkel, stúdió-technikával és szakmailag elismert zené-szekkel foglalkozó magazin. 2006 novembere óta jelenik meg.

10 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
ZeneSzó Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségé-nek (KÓTA) folyóirata. 1991 óta jelenik meg havonta, a BDF Folyó-irattárában is megtalálható az 1997-es év óta.

11 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
Magyar Zeneatlasz …Iránytű a zenéhez Minden zenével kapcsolatos információt gyűjtő oldal. A tavalyi kiadás olvasható az oldalon, különböző szempontok szerint lehet benne keresni.

12 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
Bravo A zenei élet és a sztárvilág legfrissebb híreiről, pletykáiról szóló portál. Az újság cikkei nem olvashatók az oldalon.

13 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
IM-NET Fiatal lányoknak szól. 1965 novemberében indult az újság. A cikkek nem olvashatók az oldalon.

14 Online folyóiratok Café Momus http://www.momus.hu/
Az első magyar internetes komolyzenei magazin. 1998 októberében alapították. Műsorajánlat, lemez- és koncertkritikák, hírek, riportok, esszék, humor és hirdetés található az oldalon.

15 Online folyóiratok Dance Hall http://www.dancehall.hu/
Magyarország első és vezető dancehall online magazínján. célja a reggae-, dancehall- és soundsystem-kultúra megismertetése és előrébb lendítése Magyarországon is.

16 Online folyóiratok Decibel
2005-ben indították az ifjúsági - közösségi portált. Elsősorban a fiatal, éves célcsoporthoz szól. Azoknak az aktív internet-használóknak kíván találkozási pontot biztosítani, akik számára fontos az önkifejezés.

17 Online folyóiratok DigitalAge http://digitalage.hu/
2003 nyarán alakult meg. Igényes szórakozási lehetőséget nyújt az olvasóinak. Cikkei között nevettető, vagy éppen megdöbbentő, elgondolkodtató írások olvashatók, szinte minden témakörből.

18 Online folyóiratok Hangszer és zene http://www.hangszereszene.hu/
A Hangszer és Zene Online ben kezdte meg működését. A legjelentősebb hazai online zenei lapok közé tartozik, valamint ezen a területen a legfontosabb hírszolgáltatók. Céljuk, hogy kommunikációs felületet nyújtsanak az és a professzionális zenekedvelőknek

19 Online folyóiratok Magyar Zenei Portál http://www.music.hu/
Első magyar zenei portál, 1996 óta működik. A magyar és külföldi zenei életbe nyújt betekintést, rendszerezett, folytonosan frissülő tartalommal. Rovataik közt elsődleges a minél szélesebb körű zenei hír-szolgáltatás, emellett pletykák, riportok, CD és DVD ismertetők, játékok, fórum rovat, található az oldalon.

20 Nyomtatott formában is megjelenő folyóiratok
Shock Magazin Rockmagazin. 1998 óta jelenik meg.

21 Online folyóiratok ZeneFórum Magazin http://www.zeneforum.hu/
A 2000 januárjában klasszikus tartalommal indult ZeneFórum májusban összeolvadt az egyik legnépszerűbb magyar rockzenei oldallal, a FEMLAK.com-mal. Ennek, és a szerkesztőség kibővülésének köszönhetően május közepétől már a pop- és a rockvilágról is átfogó és egyre bővülő információkhoz juthatnak olvasók, a közeli jövőben pedig jazz/world music oldalakkal is gazdagodott.

22 Online folyóiratok Zenemagazin http://www.zenemagazin.com/
Fő célkitűzése a hazai előadók minél erősebb segítése, illetve a hazai zenehallgató közönség informálása nemzetközi és honi eseményekről


Letölteni ppt "Zenei folyóiratok, időszaki kiadványok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések