Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.05.26.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.05.26."— Előadás másolata:

1 ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.05.26

2 ISA elérhetősége) 2 https://b2b.mol.hu/isa2/

3 Bejelentkezés után  aktuális értesítések 3 Bejelentkezett user jelenleg az alábbi pop up- okból választhat.

4 Árváltozás új ablakban (fülön) nyílik meg

5 Új ablak bezárása

6 6 Ablak bezárása, tovább az ISA kezdő oldalra.

7 ISA főmenü 7 •Adatszolgáltatás - Információ a rendelésekről, visszaigazolásokról (táblázatos formátumban) •Hitelkeret - Információ a nyitott hitelkeretről • Rendelések feltöltése fájlból - Igény esetén XLS->CSF betöltés is lehetséges (10 rendelés felett ajánlott) • Rendelés manuális feltöltése - Egyszerű formátumú rendelés leadása • Rendelések monitorozása - Rendelések, visszaigazolások listázása, tény mennyiségek és számlázott adatok •Elektronikus számla igénylése / számlák lekérése • Jelszó megváltoztatása

8 ISA kezdőoldal 8 Kezdő oldalon a főmenüpontok elérhetőek fent és középen. Későbbiekben csak a felső sor aktív. Kezdő oldalon a főmenüpontok elérhetőek fent és középen. Későbbiekben csak a felső sor aktív.

9 Jelszó megváltoztatása 9 Az első bejelentkezéskor javasoljuk a jelszó megváltoztatását. Email-ben kapott jelszó Új jelszó megadása Új jelszó megerősítése

10 Hogyan rendeljek? 10 10 tétel felett érdemes használni. A feltöltő táblát a MOL ügyfélszolgálat biztosítja. 10 tétel alatti rendelésnél javasolt a használata.

11 Rendelés manuálisan 11

12 Rendelés manuálisan – kért kiszállítási nap 12 Kért szállítási nap kiválasztása.

13 Rendelés manuálisan - Szállítás kiválasztása 13 Szállítás beállítás: saját vagy MOL járművel. Mehet gombra kattintva lefut a szerződés ellenőrzése a kiválasztott dátumra.

14 Rendelés manuálisan - Szerződés ellenőrzés az adott dátumra 14 Ha a kért szállítás napjára nincs érvényes szerződés, figyelmeztető üzenetet kap. Kattintson az Ok gombra! Felold gombra kattintva másik dátumra próbálhat rendelni. Ha így sem működik, akkor nincs érvényes szerződése. Hívja üzletkötőjét! Vagy a 40 211-211/2-t.

15 Rendelés manuálisan - Árufogadó kiválasztása 15 Árufogadó cellára duplán kattintva a lenyíló menüből kell kiválasztani az árufogadót.

16 16 Rendelés manuálisan - Gyár kiválasztása Gyár cellára kattintva a lenyíló menüből kell kiválasztani a gyárat.

17 17 Rendelés manuálisan - Termék kiválasztása Termék cellára kattintva a lenyíló menüből kell kiválasztani a rendelni kívánt terméket.

18 Rendelés manuálisan - Mennyiség megadása 18 Rendelt mennyiség megadása literben, mértékegység nélkül.

19 Rendelés manuálisan – Megjegyzés rovat 19 Megjegyzés rovatba maximum 25 karakter írható. MOL szállítás esetén ez rákerül a fuvarlevélre, a sofőr is látja. Kérjük, hogy minden esetben adják meg az áru átvevő mobiltelefon számát! Megjegyzés rovatba maximum 25 karakter írható. MOL szállítás esetén ez rákerül a fuvarlevélre, a sofőr is látja. Kérjük, hogy minden esetben adják meg az áru átvevő mobiltelefon számát!

20 Rendelés manuálisan- Több tétel ugyanaz napra 20 Tetszőleges számú új sor illeszthető be, melyeket a fentiek szerin kell kitölteni.

21 Rendelés manuálisan - Tétel törlés 21 Ha még nincs elküldve a rendelés, akkor a törlendő tételt ki kell jelölni, majd az Eltávolít gombbal törölni.

22 Rendelés küldése 22 Rendelés elküldése. Az elküldött tételek lemondása csak telefonon lehetséges a 06 40 211-211-es telefonszámon. Rendelés elküldése. Az elküldött tételek lemondása csak telefonon lehetséges a 06 40 211-211-es telefonszámon.

23 Rendelés monitorozása 23

24 Rendelés monitorozása - Lista lekérése 24 1.) Dátumok beállítása(max 31 nap listázható) 2.) Mehet Rendelés beküldése után rögtön célszerű elvégezni. Nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy egy megrendelt tétel többször kerül rögzítésre vagy elvész. Ennek oka lehet pl. internet adatforgalmi hiba. Ha ilyet tapasztal, azt jelezze felénk : /40 211-211

25 Rendelés monitorozása - Színek jelentése 25 Jel és szín magyarázat Töltési információk Rendelés rögzítve, nincs engedélyezve Rendelés állapot színei

26 Rendelés monitorozása - Színek jelentése 26 Rendelés rögzítve, engedélyezve Rendelés engedélyezve, módosítva Rendelés engedélyezve, módosítva Rendelés teljesítve, a számla határidőig nincs kifizetve Rendelés nem hozható létre (pl szerződés adminisztrációs hiba miatt). Az ISA admin a SAP által generált emailt kap, melyet továbbít az illetékes üzletkötőnek és a Szerződés Managementnek. Rendelést a Rendelésfelvétel törölte

27 Monitorozás - Részletek gomb alatt 27

28 Adatszolgáltatás 28

29 Adatszolgáltatás - Rendelés 29 Adatszolgáltatás kérhető a kért szállítási napra vagy a tényleges töltési dátumára. Visszaigazolás – Részletesebb, tényleges (töltési- és pénzügyi) adatokkal, letölthető táblázatos formátumban. Alkalmas az egyes számlatételek teljesítettségének ellenőrzésére. Rendelések – megegyezik a Rendelés monitorozásá val, csak az eredményt táblázatban kapjuk (menthető).

30 Adatszolgáltatás - Rendelés 30

31 Adatszolgáltatás - Visszaigazolás 31

32 Hitelkeret lekérdezése 32

33 Előleges vevő rendelés 33 Hitelkerettel nem rendelkező partnereinknél rendelés folyamata megegyezik a hiteles vevőével. Rendelések monitorozása menü pontban a Részletek gombra kattintva az előre fizetési adatok jeleníthetőek meg, ha a rendelést a rendelésfelvétel feldolgozta. Ez kb 15-30 perc a rendelés leadásától számítva.

34 Előlegbekérő - Utalás adatai 34

35 Elektronikus számla 35

36 Elektronikus számla lekérése vagy igénylése 36

37 Tetszőleges időintervallum kiválasztása (max 31 nap) 37

38 E-számla igénylése 38 Ez az üzenet jelenik meg, ha: - Már rendelkezik elektronikus számla hozzáféréssel, de az adott időszakra nincs elkészült számlája. - Még nem rendelkezik elektronikus számla hozzáféréssel, akkor ebben a pontban igényelhet. Ez az üzenet jelenik meg, ha: - Már rendelkezik elektronikus számla hozzáféréssel, de az adott időszakra nincs elkészült számlája. - Még nem rendelkezik elektronikus számla hozzáféréssel, akkor ebben a pontban igényelhet.

39 Fontos megjegyzések 39 Internetes felületen elintézhető: • Rendelések rögzítése  Rendelés Megjegyzés rovatba kérjük az áru átvevő mobil telefonszámát megadni! • Nem beküldött rendelések törlése vagy módosítása • Hiteles vevők esetén: Hitelkeretet ellenőrzés • Előleges vevők esetén: Előlegszámlájára vonatkozó adatok áttekintése • Jelszó módosítása (javasolt az első belépéskor) • Elküldött rendelések monitorozása, státuszok ellenőrzése • Teljesülésről riportok készítése (max. 1 hónap intervallumokban) • Számlainformációk megtekintése (kifizetett, ki nem fizetett) • Elektronikus számla igénylése Csak Ügyfélszolgálaton (06 40 211-211) keresztül intézhető: • Vevő – árufogadók módosítása • Már leadott rendelések törlése, módosítása • Új felhasználók hozzáférés igénylése • Új jelszó küldése

40 Elérhetőség, információk https://b2b.mol.hu/isa2 kereskedelem@mol.hu elfelejtettjelszo@mol.huelfelejtettjelszo@mol.hu (ISA admin postafiók) 06 40 211-211 40


Letölteni ppt "ISA Internetes rendelési felület Használati útmutató 2014.05.26."

Hasonló előadás


Google Hirdetések