Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Te vagy szín melyet választasz…” Aura-Soma lélekterápia Készítette: Varsányi Emília 2005-04.21.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Te vagy szín melyet választasz…” Aura-Soma lélekterápia Készítette: Varsányi Emília 2005-04.21."— Előadás másolata:

1

2 „Te vagy szín melyet választasz…” Aura-Soma lélekterápia Készítette: Varsányi Emília 2005-04.21

3 TEREMTŐ ENERGIÁK " A színeknek a terápiás kezelésekben egyre nagyobb a jelentősége, ahogy a gyógyítás egyre inkább az energiagyógyászat felé tolódik el.A színgyógyászat kiváló kiegészítő terápiája lehet a hagyományos gyógymódoknak, de önállóan is megállja a helyét„ / Békefi Mária / Az Aura-Soma színterápiája nem tartozik egyetlen hagyományos természetgyógyászati módszer közé sem. Az Aura-Soma lélekgyógyászat. Az Aura-Soma felhasználja az ősi színgyógyítás tradícióit, melyet már az ősi Egyiptom templomaiban, az ókori Görögországban, Kínában és Indiában is használtak. Az Aura- Soma nem új rendszer, hanem az új évezrednek szóló ősi bölcsesség. Óbor új palackban.

4 Vicky Wall

5 AURA-SOMA E gyönyörű rendszer az angliai Vicky Wall segítségével született meg, aki szakképzett gyógyszerész volt, és több mint 40 évig tartó gyakorló gyógyító pályafutása során egész életét a spiritualitásnak és mások szolgálatának szentelte. 1984-ben már vakon, egy heves szemvérzést követő meditációja során alkotta meg az első Aura-Soma olajsorozatot., felkelt és szinte transzállapotban lement a laboratóriumba, és a sugallatokat követve, egymás után keverte össze a hozzávalókat. Több természetgyógyászati kiállításon is bemutatták az üvegeket. Egyre nagyobb tömeg gyűlt össze körülöttük, szinte mindenki talált olyan üvegcsét, amelyről nem tudta levenni a szemét, és haza akarta vinni.

6 Ahogy imával és meditációval születtek meg az új üvegek, úgy kapott Vicky útmutatást az üvegek nevére is: AURA-SOMA. Az Aura azt jelenti: FÉNY, a Soma azt jelenti: test (görög), a létező (arámi), élő energiák (szanszkrit). Az Aura-Soma összekapcsolja a Fényt a testtel; a bennünk élő fénylényről és a minket körülvevő eleven, fényből szőtt energiákról szól. Az Aura-Soma valamennyi alkotóeleme természetes anyag: ásványi és növényi eredetű, a színek és a fény birodalmába tartozik. Nem tartalmaz mesterséges adalékot, így a természet gyógyító ereje zavartalanul működhet.

7 ÜVEGEK Az Aura-Soma ma 107 db, különböző színkombinációjú egyensúlyüveget tartalmaz. Ezek a kis üvegcsék önkéntelenül magukhoz vonzzák tekintetünket és üzennek nekünk. Színüket az energiát hordozó gyógynövényolajok és kristályok adják. Minden egyensúlyüveg 2 részből áll: víz alapú folyadék fölött olaj alapú folyadék. Vicky megfigyelte, hogy mindenki ösztönösen vonzódik saját aurikus színeihez, vagyis mindenki pontosan képes felismerni, hogy mire van szüksége. Ezért a saját üvegeit mindenkinek magának kell kiválasztania. Így az Aura-Soma egy nem beavatkozó, hanem egy öngyógyító terápiává vált. A 107 üvegcséből 4-et kell kiválasztanunk, mindegyiknek megvan a maga üzenete. A konzulens itt lép be a terápiába, kiolvassa az üvegekből életünk vagy élethelyzetünk feladatát, célját, a nehézségeinket, kihívásainkat, azt, hogy meddig jutottunk a számunkra kijelölt úton, illetve hogy milyen eszközök állnak rendelkezésünkre céljaink megvalósításához. Ezáltal önmagunkat is jobban megismerjük.

8 SZÍNEK A szín az Aura-Soma szíve. A készítmények mind a színekhez kapcsolódnak. A szín az a nyelv, amelyen keresztül a természet hozzánk szól. A színek nyelve univerzális kommunikációs forma, a lékek képes kifejezni magát általa. Tudattalanuk szavak nélkül közli merre tart, és mire van szüksége. Az hogy a minket körülvevő színek hogyan hatnak ránk, illetve hogy mit fejezünk ki ruháink, tárgyaink, ételeink színével, ez olyan ősi tudás, amelyre már nem emlékszünk, pedig fontos információkat rejt számunkra. Anélkül, hogy sejtenénk, naponta használjuk őket lelki egyensúlyunk helyreállítására, gyógyítására. Mindannyiunknak van kedvenc színe, melyek időről időre változhatnak, ahogy lelkileg fejlődünk. Ilyenkor szó szerint szinte más színbe kezdjük el látni a világot.. Mindig a lélek határozza meg, mire van szüksége, ebben tévedni nem lehet. Azt a színt, amelyhez vonzódunk, azért viseljük örömmel, mert biztos, hogy segít, épít, tisztít és tudatosít minket.

9 SZÍNEK A csakragyógyászat is színeket alkalmaz egy-egy probléma felderítésére és kezelésére.

10 KÉK A kék a kommunikáció, a nyugalom és a béke színe. Nyugtató, gyulladáscsillapító és vérnyomáscsökkentő hatása van. A „kékek” békések, függetlenek és derűsek, de túl erősen ragaszkodnak elképzeléseikhez. A torokcsakra színe a királykék - kommunikációs problémára utal. A köznyelv is úgy tartja: gombóc van a torkában. Kék sál viselése ajánlott.

11 ZÖLD A zöld segít érzelmeink kifejezésében, a döntéshozatalban és az igazság megtalálásában. A „zöldek” nagylelkűek, tapintatosak és együtt érzők, de féltékenységre hajlamosak. A negyedik csakra az asztrális réteghez kapcsolódik. Ez a réteg sokkal mozgékonyabb, mint az alsó három. Itt gyakran nagy energia formák mozognak és nem csak az aurán belül. A szívhez kapcsolódik a szeretet energiája és érzése. Ezért az egymást szeretõ emberek gyakran az asztráltestüket összekötik energiaszálakkal. Egy kapcsolat megszűnésekor ezek a szálak elszakadnak. A szívcsakra színe a zöld és szívhez kapcsolódó szervekre van hatással.

12 SÁRGA A „sárga ember” derűs és optimista, élvezi az életet, ám kiegyensúlyozatlan állapotában kritikus és szőrszálhasogató. Sárgát hordunk, ha erőt akarunk gyűjteni ahhoz, hogy kimondjuk amit gondolunk. A napfonatcsakra a köldök felett két ujjal helyezkedik el. Az emberi kapcsolatok, a megemésztetlen problémák tartoznak ide. Ha valakinek gyomorfájása van, valószínűleg megoldatlan, feldolgozatlan konfliktus gyötri a lelkét. Ebben az esetben hatásos segítség lehet a napsárga szín.

13 NARANCS A narancshoz a társas együttlétekkel kapcsolatos érzések társulnak. A határtalan öröm, vidámság, a bulik színe, de a hisztériáé és a sokké is. Mozgásra, aktivitásra serkent. Halvány árnyalatai bizalomerősítő hatású. Amikor a narancshoz vonzódunk, a szexualitásnak van kiemelt szerepe A szexcsakra színe a narancssárga. A köldök alatt két ujjal helyezkedik el. A fajfenntartás és a szaporodás képessége miatt a tudás is idetartozik.

14 VÖRÖS A vörös színhez vonzódóak erősek, melegséget árasztanak, ők a közösség motorjai, de robbanékonyak is. A piros a változásokkor segít, ugyanis energiát ad, koncentrálttá, tettre késszé tesz. A gyökércsakra a családot a stabilitást jelképezi, színe a piros, a végbélnyílás magasságában helyezkedik el. Ha valakinek fáj a gerince derék vagy kismedence magasságban, az azt jelent, kevés a pénze. Nem szegény, hanem többet szeretne keresni, de jelentheti azt is, hogy hiányzik az otthon biztonságérzete.

15 RÓZSASZÍN Az sem véletlen, hogy amikor valaki szerelmes, azt mondjuk rá, hogy „rózsaszín szemüveget hord.” A rózsaszín ugyanis a feltétel nélküli szeretet színe. A választott üvegcsék színkombinációja alapján azt is lehet látni, melyik nő fontolgat gyerekvállalást. A rózsaszín ugyanis arra utal, hogy a lelke már egy másik lény befogadására kész. A szívcsakra a csecsemőmirigynél van, a szeretethez kapcsolódik. A női szeretet-energia színe a rózsaszín, a férfié pedig a zöld.

16 LILA A lila nyugtat és bátorít egyszerre. A szellemi és spirituális kapcsolatot jelzi. Gyógyítással, átalakulással kapcsolatos. A Harmadik szem csakra színe a lila - a spirituális hatalmat jelképezi. Az agyalapi mirigyhez kapcsolódik, a tanítások szerint meditáció közben ezzel lehet kapcsolatot teremteni az univerzummal és a magasabb rendű lényekkel.

17 FEHÉR A koronacsakra színe a fehér és a tobozmirigyre van hatása. Ha valaki erre a szintre emeli a tudatát, akkor tudatára ébredünk, hogy egyek vagyunk a teremtő Istennel. Ez a réteg egy nagyon rugalmas és erős réteg, amely az alsóbb réteget is védi a külső energiáktól. Mérete egyénektől függően 0,75 - 1,5 méterrel terjedhet túl a fizikai testünkön. Egy nagy aranyló tojáshéjhoz hasonló képződmény, amely elképzelhetetlenül magas frekvencián rezeg.

18 A gyerekek még bátran használják a színeket, felnőtt korunkra azonban talán szemérmessé válunk? Talán pont azért mert tudat alatt tisztában vagyunk vele, hogy mennyi mindent árulunk el magunkról általuk. Egy nő pontosan tudja, mit mond azzal, ha vörösbe öltözik, ezért énvédelmünk része is lehet ha barnát, szürkét vagy feketét hordunk. Az azonban, aki folyton csak feketét visel, elzárja magát a gyógyulástól, mert nem tudja, vagy nem akarja használni a színekből nyerhető energiát és útmutatást. Az Aura-Soma nyelvnek tekinti a színeket. Ahogy a szivárvány is felfogható egyfajta kódolt üzenetnek, úgy az Aura-Soma üvegcsék is rengeteget elárulnak arról, aki kiválasztja őket.

19 Záró gondolat… „Tudnunk kell, hogy a gyógyulást minden esetben belül kell kezdeni. Vannak emberek, akik minden fizikai betegséget fizikai úton, például gyógyszerekkel vagy műtéttel akarnak megoldani, ám a test soha nem betegszik meg magától - a psziché az, amely megbetegíti. "Azt vallom, minden embernek el kell jutnia addig, hogy belássa, nem a külsőségeken kell változtatni, hanem fel kell ismernie a lelkében lévő teremtő energiákat, amelyekkel képes helyreállítani egészségét és egyensúlyát ” / Békefi Mária / / Békefi Mária /

20 TARTALOMJEGYZÉK Kék Zöld Sárga Narancs Vörös Lila Rózsaszín Fehér


Letölteni ppt "„Te vagy szín melyet választasz…” Aura-Soma lélekterápia Készítette: Varsányi Emília 2005-04.21."

Hasonló előadás


Google Hirdetések