Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kalandozás a könyvek univerzumában irodalmi akadályverseny 2008 március.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kalandozás a könyvek univerzumában irodalmi akadályverseny 2008 március."— Előadás másolata:

1 Kalandozás a könyvek univerzumában irodalmi akadályverseny 2008 március

2 A vetélkedő egy képzeletbeli űrutazás formájában zajlott le. A csapatok bolygóról bolygóra „utazva” oldották meg a játékos feladatokat. A Föld bázisról indulva, 8 bolygót érintve kellett visszatérniük, a feladatok végeztével. A nevező csapatok előzetes feladatokat kaptak:  évfolyamonként más-más könyvekből választva el kellett olvasniuk egy gyermekregényt  csapatkapitány választás  névválasztás  egységes jelmez vagy jelkép készítése (pl. karszalag, arcfestés)  az elolvasott könyvről egy azt reklámozó plakát készítése  pecsétkészítés (krumplinyomda)  egységes kitűző készítése  menetlevél

3 Bázis: a Föld  Itt értékeltük az előzetes feladatokat.  A csapatok pontot kaptak a jelmez illetve a csapat összetartozását jelképező jelvény stb. ötletességére és szép kivitelezésére is.

4 1.Állomás Okoló Bolygó  A versenyzők az olvasmányokkal kapcsolatban kérdésekre válaszoltak.

5 2. állomás: Mutogató Bolygó  Az Activity szabályainak megfelelően el kellett mutogatniuk a regényekben szereplő fogalmakat, szereplőket illetve jellegzetes tárgyakat.

6 3. Állomás Apro-Po Bolygó  A gyereknek ki kellett találniuk, hogy a regények szereplői közül ki adhatta fel az apróhirdetéseket.

7 4. Állomás Lódító Bolygó  Hamis állításokat kellett javítaniuk szövegben

8 5. Állomás Hunyó Bolygó  A gyerekek behunyt szemmel rajzolták le a könyvek szereplőit.

9 6. Állomás Igen-Nem Bolygó  A barchoba szabályai alapján kellett időre kitalálniuk a könyvekben előforduló fogalmak, tárgyak, karakterek neveit.

10 7. Állomás Mi A Jó Kisbolygó  Miért jó olvasni?  Miért fontos az olvasás?  Érvelniük kellett az olvasás fontossága mellett

11 8. Állomás Ajánló Bolygó  Könyvajánlót, reklámszöveget kellett fogalmazniuk az olvasott regényről

12 A csapatok pontjait összesítve eredményt hirdettünk és díjaztuk a résztvevőket


Letölteni ppt "Kalandozás a könyvek univerzumában irodalmi akadályverseny 2008 március."

Hasonló előadás


Google Hirdetések