Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2012 – Készüljünk a világvégére?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2012 – Készüljünk a világvégére?"— Előadás másolata:

1 2012 – Készüljünk a világvégére?

2 …az emberiség krízist él át, és készülődik a magasabb tudatszintre való emelkedésre. Mindenhol, a tudományban, művészetekben, vallásban világosan érezhető az átmenet: valami régi visszavonul, valami új születik, és a világ várakozással teli… Annie Besant, 1909, V. Európai Teozófiai Kongresszus, Budapest

3 Egészen biztos világvégék I.
992. Thüringiai Bernát, tudós 999. dec. 31. ezer évvel Krisztus születése után 1033 ezer évvel Krisztus halála után 1186. szeptember: Juan de Toledo asztrológus (A bizánci császár befalaztatta palotája ablakait, az angliai Canterbury érseke pedig vezeklési napot hirdetett meg. ) 1260. Joaquim de Flore 1524. febr. 1. Ez volt a legdrámaibb özönvizes világvége-jóslat júniusában brit asztrológusok megjósolták, hogy a vég Londonban fog kezdődni, óriási árvízzel. Több mint 20 ezer ember elmenekült otthonából, a Saint Bartholomew főapátja erődöt építtetett magának, amelyben két hónapra elegendő élelmet és ivóvizet halmozott fel. Amikor eljött a rettegett dátum, még csak egy aprócska zápor sem volt tapasztalható. Németországban elkezdtek csónakokat építeni, míg egy bizonyos von Iggleheim gróf egy háromszintes bárkát építtetett. Toulouse-ban Aurial francia elnök szintén egy nagy bárkát építtetett magának. Egyes európai kikötővárosokban a lakosság a kikötőben horgonyozó hajókon keresett menedéket. Amikor a megjósolt napon, amelyre von Iggleheim bárkáját előkészítette, csak könnyű eső esett, az árvízre váró tömeg ámokfutásba kezdett és jobb dolga nem lévén, halálra kövezte a jó grófot. A nagy tolongásban százakat tapostak halálra.

4 Egészen biztos világvégék II.
1532, Frederick Nausea bécsi püspök 1533, Melchior Hoffman anabaptista: a világot lángok fogják elpusztítani. Az új Jeruzsálemben pontosan személy fogja túlélni a katasztrófát, míg az Enoch és Elias nevű két szörny szájából kitörő lángok a világ többi részét el fogják pusztítani. A gazdag és jámbor hívők, akik azt elhitték, hogy a megmenekülők között lesznek, könyvelésüket megsemmisítették, adósaiknak tartozását elengedték, pénzüket és javaikat szétosztották a szegények között. 1537, 1544, 1572, 1584, 1588 – asztrológiai jóslatok 1648. szmirnai Sabbati Levi rabbi kabbalai interpretációja. Szmirna polgárai munkájukat abbahagyva a Jeruzsálembe való visszatérésre készülődtek, míg követői a távoli Hollandiában, Németországban és Magyarországon már csomagolni kezdtek az Armageddon megelőzése okán. 1654. Helisaeus Röslin elzászi orvos: a világ lángba borulva fog elpusztulni. Sokan tértek át az igaz hitre, az orvosok betegeiknek azt tanácsolták, maradjanak otthon, és a templomok dugig voltak az ijedt emberekkel. 1704. Nicolas de Cusa bíboros a Vatikán egyetértése nélkül bejelentette, hogy a Végítélet 1704-ben fog bekövetkezni. 1736. okt. 13. William Whiston londoni vízözönt jósol. A Temze folyót ellepték az ijedt polgárok csónakjai, azonban még csak nem is esett. 1757. Emanuel Swedenborg, misztikus/teológus/spiritiszta, az angyalokkal folytatott gyakori konzultációjának egyikén azt az információt szerezte, hogy a világ végének dátuma 1757.

5 Egészen biztos világvégék III.
1774. Joanna Southcott ( ) angol szektavezető azt állította, hogy terhes és a méhében az új Messiást hordozza, akit Shiloh néven nevezett. A történeti feljegyzések szerint „terhessége semmi eredményhez nem vezetett”. 1843. április 3. (valamint július 7., március 21 és október 22.) William Miller, a Millerita Egyház alapítója tizenöt éven át gondosan tanulmányozta a Szentírást, és arra a következtetésre jutott, hogy a világ vége valamikor 1843-ban jön el. Ezt a felfedezését, amelyet „éjszakai sikoltásnak" nevezett el, 1831-ben jelentette be. Amikor 1833-ban látványos meteorzáport lehetett megfigyelni, követői úgy érezték, hogy egyre közelebb vannak a jóslat beteljesedéséhez. Azután, ahogy a megjelölt dátumok egyike sem eredményezett Armageddont, Miller eltolta egy kicsit a dátumot. A hűséges követők egy része azonban továbbra is ezrével lepte el a dombok tetejét Amerika-szerte. 1874, 1914, A Jehova Tanúi ezeket a dátumokat jósolták meg a világ végének. 1881. Azok, akik a gizai Nagy Piramis, Kheopsz fáraó sírja méreteinek méricskélésével folytatnak számmisztikát, kiszámították, hogy mindennek vége lesz 1881-ben. Az adatok pontosabb újramérése után jobb (de nem sokkal jobb) dátumként 1936-ot jelölték meg. Ezen az értéken a szakemberek tovább javítottak, és végül 1953-at jelölték meg végső dátumként.

6 Egészen biztos világvégék IV.
1881. Shipton anya állítólag a következő sorokat írta le: A világnak biztosan vége lesz, s a dátum ezernyolcszáznyolcvanegy… ben „Amerika legnagyobb prófétája", John Ballou Newbrought biztosan állította, hogy 1947-ben: „minden létező kormány, vallások és az összes pénzügyi monopólium megbukik, és megszűnik létezni... Az úgynevezett keresztény vallásunk jelenlegi formája lerohanja Amerikát, letépi az amerikai zászlót és sárba fogja taposni. Európában a katasztrófa még szörnyűbb lesz.... Emberek százai és ezrei fognak elpusztulni... Minden nemzet elpusztul, a föld pedig nyitva lesz mindenki számára, hogy jöjjön – menjen akarata szerint.” 1980. Egy nagyon régi arab világvége-jóslat kimondta, hogy amikor a Szaturnusz és a Jupiter a Mérleg jegyében konjunkcióban lesz 9 fok 29 perc irányban, búcsút mondhatunk mindennek, a mecseteknek, a tevéknek, az egész hóbelevancnak. A csillagászati konfiguráció az új naptár szerint december 31-én éjfélkor majdnem megvalósult a csillagászok számításai szerint. 1980-as évek: Jeane Dixon (amerikai jósnő) 1970-ben megjósolta, hogy a 80-as évek közepén egy üstökös fog a Földbe ütközni olyan helyen, amelyet ő pontosan ismer, de nem hozza nyilvánosságra. Az információt visszatartja „egy későbbi időpontig”. Az eseményről azt állította: „lehetséges, hogy a XX. század legnagyobb katasztrófája lesz". Ugyanakkor Jeane azt is megjósolta, hogy: „Biztosan érzem, hogy a 80-as években lesz [egy meg nem nevezett személy] az Egyesült Államok első női elnöke.

7 Egészen biztos világvégék V.
1996. A Biblia tudósainak érvelése szerint Isten egy napja 1000 emberi évnek felel meg, és Isten hat napot dolgozott a Teremtésen. Ennélfogva az ember dolgozzon 6000 évig, és azután pihenjen. Tehát a világnak valamikor 1996-ban lesz vége. 1999. július. A számú négysorosban (quatrain) Nostradamus kijelentette: Az év, hét hónap. Eljő az égből a Terror nagy Királya: Hogy életre keltse a mongolok nagy Királyát. Hogy jó szerencsével kormányozzon a Mars előtt és után. Y2K A híres/hírhedt keddi nap. Számokkal leírva: hatodik év, hatodik hónap hatodik nap, azaz a sátán száma, a 666. Magától adódik tehát a világégés, jósolták is elég sokan erre a napra a világvégét. A hadronütköztető üzembe állítása fogja fekete lyukba rántani a világot és fog az eltűnni nyomtalan!

8 Az abszolút biztos világvége: 2012 december 23.
Mi fog történni? Eddig tart az ókor legpontosabbjának számító maja naptár. Ekkor fog a Naprendszerünkbe érni a Nibiru bolygó, amit PlanetX és XKBO néven is ismernek. És állítólag olyan közel halad el majd a Földhöz, hogy megállíthatja annak forgását, illetve felcserélheti az északi és déli pólusokat, viharokat, szökőárakat, földrengéseket földkéreg-csuszamlásokat és vulkánkitöréseket okozva. A Naprendszer keringési pályaképe megváltozik, az Alcyone helyett az egész Plejádok csillagrendszerrel együtt a Szíriusz körül kezd el keringeni. A galaxis ezen karjának a Szíriusz lesz az új központi napja, a Plejádok pedig be fog olvadni a Szíriusz csillagrendszerbe. Jelenleg bolygónk már a fotonövezetben tartózkodik, eddig a peremén haladtunk ki-be sodródva. A fotonövezet a Galaktikus Középpont magas rezgéstartományú kozmikus kisugárzása ben léptünk be ebbe az övezetbe, egyre mélyebbre tartunk és 2000 évig fogunk benne tartózkodni. A fotonövezetbe lépésünk hatására a változások már elkezdődtek. A Föld galaktikus Nap-beavatása miatt egyre több áradás, földrengés és vulkánkitörés lesz megfigyelhető. A kontinensek arculata átrendeződik, majd bekövetkezik a pólusváltás. A pólusváltást követően a Föld és az Univerzum evolúciós folyamatával szinkronban dimenzióváltás következik be. A Föld keringési pályája addigra már teljesen a fotonövezet hatása alá kerül.

9 A maya naptár I. A maya hagyomány szerint 20 különböző naptáruk volt, ezek többsége a spanyol hódítók alatt megsemmisült. A 20 és a 13 a szent számaik, minden naptáruk ezekre épül. A HAAB naptár könyvelési és mindennapi célokra: 360 nap, 18 hónap, 20 nap/hó. 5 nap külön év végén (wayeh) – megfelel a katolikus szent hétnek. TZOLKIN naptár az univerzum isteni természetével való kapcsolattartásra. 260 napos naptár, a Pleiadok ciklusaira épül, ami a „mennyek szíve” (Popol Vuh). Minden napnak megvan a maga istensége.

10 A maya naptár II. A tzolkin naptár
A használatához a kulcs a maya istenségek ismerete. Kapcsolatteremtés az adott napra jellemző energiákkal. A maya spiritualitás központja

11 A „hosszú számolás” naptár
A maya naptár III. A „hosszú számolás” naptár 13 baktun-ból áll, mindegyik nap – 5126 év. A tudósok szerint ie ben kezdődött – 2012-ben ér véget Minden ciklusra volt elnevezésük 16.4 m évig vissza. (hindu időszámítás) Utolsó időpontja: 13 baktun, 0 katun (7200 nap), 0 tun (360 nap), 0 uinal (20 nap) 0 kin (1 nap). A következő nap: – egy új kor kezdete

12 Maya jóslatok Minden periódust az egyik elem ura teremt, és az ellenkezője pusztít el. Eljön a sötétség, a Föld második napja takarja el a jelenlegit 1-6 napra. (Ikercsillagok – több mitológiában megjelennek). Egyesek szerint közeledik a 6. nap, amely a jelenlegi helyére lép, és más pályán halad a galaxisban. Kataklizmák sorozata várható. A maja naptár adatainak félremagyarázása, a hiszékeny emberek és az őket kihasználó csalók és az egyre jobban terjedő téveszmék arra utalnak, hogy a problémákat nem valahol a Földön kívül, a nem létező Nibiru bolygóban, a napkitörésekben stb. kell keresni, hanem a saját társadalmunkban, az emberek hozzáállásában.

13 A Nibiru bolygó Különböző források – különböző kijelentések A Plútó pályáján túl levő 10. bolygó, 3600 évente a Föld közelében halad el. A Földnél 25x nagyobb barna csillag. A tudomány nem tud róla. Más források szerint a Sziriusz és a Nap körül keringő égitest, ami most tér vissza. Szabad szemmel láthatónak kellene lennie. Az égi mechanika minden szabályát felrúgná a megjelenése (pl. Kepler III. törvénye, a gravitáció törvénye, stb.

14 A Szíriusz csillag A Hubble űrtávcső felvételén Távolsága 8.6 fényév
Fényessége 23x, átmérője 1.8x, tömege 2.35x a Napunké. A földi égbolt látszólag legfényesebb csillaga. Kettős csillag, a Szíriusz B egy fehér törpe. A csillagászok nem ismernek bolygót a Szíriusz körül.

15 A Pleiádok A görög mitológia szabad szemmel is látható csillagait hét nővérnek, Atlasz és Pléioné lányainak tartotta, ők voltak a Hyádok féltestvérei. A hét nővért Orion, a Vadász üldözte az égbolton, de Zeusz galambokká változtatta őket, hogy megmenekülhessenek. A nővérek: Celaeno, Electra, Taygeta, Maia, Asterope, Merope, Alcyone. Ők a halmaz legfényesebb csillagai. Távolsága kb 440 fényév Csillagászati értelemben viszonylag fiatalnak számít, korát 115 millió évesnek becsülik. Szabad szemmel is látható tagjai mind B6 - B8 színképű fehér óriáscsillagok. A több száz, lényegesen halványabb halmaztag között feltűnően sok a hirtelen kifényesedést mutató, a csillagfejlődés egészen korai szakaszában járó fler csillag. A teljes csillagcsoport több mint 500 tagból áll, és körülbelül 8 fényévnyi átmérőjű. A Pleiadok köde porfelhő, amelyet a visszavert csillagfény tesz kevésbé láthatóvá.

16 A fotonöv Nincs semmilyen tudományos bizonyíték a létezésére. Kellene egy akkora gravitációs mező (fekete lyuk?) amely övbe kényszeríti a fotonokat. Ha a modell helyes lenne, a Naprendszernek 1/4c-vel kellene haladnia, az Alcyone-nak pedig 1 milliárdszor kellene nagyobbnak lennie a Napnál.

17 A pólusváltás I.

18 A pólusváltás II.

19 A dimenzióváltás Dimenzióváltásról akkor beszélhetünk, ha egy kozmikus test elhagyja tudatossága eddigi szintjét, és a negyedik dimenzió tudatosságába emelkedik, mint teszi ezt a Föld is minden rajta élő lénnyel. A bolygó civilizációja hanyatlásnak indul, végkifejletéig két év, de minimum 3 hónap. Ebben az időben a puszta létezés is rendkívül veszélyessé válik. Minden rendszer szétesik, a civilizáció működésképtelenné válik. Ez a káosz ideje, az átlépés előtti szakasz, amikor még a földön vagyunk, közvetlenül mielőtt átlépnénk a negyedik dimenzióba. Az utolsó 5-6 órában a negyedik dimenzió becsorog a harmadikba. Az ugrás megkezdésével speciális forma- és színváltozások történnek, ami az emberi tudatformában ismeretlen jelenség, ettől a pillanattól elhagytuk a harmadik tudatsíkot, a Föld tengelye is átfordulhat, egy új tér dimenzióba és időbe érkezünk. Áthaladunk a sötét ürességen, és belépünk a Föld negyedik dimenziójába. Előtte bekövetkezik a szellemi felemelkedés. Teljes lefolyása nem ismeretes.

20 A hiszékenység vámszedői
Egy amerikai cég atombiztos bunkerekkel készül a világvégére. Azt állítják, a leendő tulajdonosok egy éven át élhetnek kényelemben, míg kint zajlik az apokalipszis. A 200 szerencsés bentlakón kívül erre egyedül az amerikai elnöknek lesz lehetősége Egy kalifornia cég ugyanis reklámot helyezett el több amerikai médiában, ami szerint 20 földalatti bunkert akarnak építeni. Ezekben összesen 200 embert tudnak elszállásolni, elegendő hellyel és ellátmánnyal ahhoz, hogy akár egy évig is gondtalanul eléljenek. A szolgáltatás ára csupán 10 millió dollár, 50 ezer dollárért pedig már helyet is foglalhatunk magunknak. Az érdeklődés nagy, a várólista már most ezer fős. A reklámvideóban láthatóak a tervezett beruházás részletei is, amik sokkal kényelmesebbnek tűnnek, mint az emberek első hallásra gondolnák. A cég pedig már egy prototípust is elkezdett építeni a kaliforniai Barstow-ban, ami 2010 őszére készülhet el ( )

21 Semmi baj, itt a következő!
Világvége 2029-ben? Földbe csapódhat az Apophis aszteroida A Föld felé tart az Apophis nevű aszteorida, és egyes források szerint április 13-án pénteken, mások szerint attól kezdve 2036-ig többször kerül igen közel bolygónkhoz, esetleg be is csapódhat, de a Roszkoszmosz orosz űrügynökség már foglalkozik a problémával, és hozzálátott az esetleges világvége elhárítását célzó tervek kidolgozásához. Az Apophis aszteroidát, vagyis kisbolygót 2004-ben fedezték fel. Becslések szerint átmérője mintegy 300 méter, vagyis háromszor akkora, mint az 1908-ban Szibériában a Hirosimára ledobott atombomba erejének százszorosával hatalmas pusztítást végző Tunguz meteorité volt.

22 Új Newton-kézirat: világvége 2060-ban?
… vagy az azt követő Új Newton-kézirat: világvége 2060-ban? Eszerint Newton a Biblia tanulmányozása alapján arra a következtetésre jutott, hogy 2060-ban bekövetkezik a világ vége. Newton minderre számításokkal jutott, amelyekhez az adatokat a Bibliából vette. Több ezer oldalt írt, hogy a Bibliát elemezve a Bibliából a teremtés céljait, vagy végső akaratát kielemezve megmondja, mikor lesz a világ vége.

23 KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET Szabari János, 0630/


Letölteni ppt "2012 – Készüljünk a világvégére?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések