Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest, 2009. július 30. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, BKV Zrt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest, 2009. július 30. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, BKV Zrt."— Előadás másolata:

1 Budapest, 2009. július 30. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, BKV Zrt.

2 VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG

3  MIKOR?  Augusztus 1-jén szombaton üzemkezdettől augusztus 20-án csütörtökön üzemkezdetig tart a felújítás. A villamosforgalom augusztus 20-án a teljes vonalon megindulhat. Augusztus 20-tól a villamosok az eredeti útvonalukon közlekednek, és a Margit híd felújítása alatt is (augusztus 21- étől) a teljes vonalon járnak.  HOL?  A 4-6-os villamosvonal Moszkva tér és Blaha Lujza tér közötti szakaszán felújítjuk a Rákóczi úti útátjárót, az Aradi utcai útátjárót, a Nyugati teret, a Jászai M. tér – Tátra u. szakaszt, a Horváth utcai útátjárót, a Kisrókus utcai ívet, valamint a Moszkva téri kitérőt.  MIÉRT?  A most érintett pályaszakaszokon 1990-2000 között volt jelentős felújítás. 2006-ban, a Combino villamosok forgalomba állításakor a nagykörúti peronokat akadálymentesítették. A villamosvágányokat nem cserélték. (Kivéve az Aradi utcai kitérő.) A vágányok részleges felújítására azért van szükség, mert az ívekben, illetve a közúti kereszteződésekben a pályafelépítményt (beton, aszfalt) nagyobb terhelés éri, ez is gyorsítja az elhasználódást. Villamospálya-felújítás a Nagykörúton augusztus 1-19-ig

4  HOGYAN OLDJUK MEG A PÓTLÁST?  A vágányfelújítás idején a 4-6-os villamosok a dél-budai végállomások (Móricz Zsigmond körtér ill. Fehérvári út) és a Blaha Lujza tér között járnak. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között pótlóbuszok közlekednek. A BKV a pótlóbuszok típusának kiválasztásakor utas- és forgalombiztonsági, valamint forgalomtechnikai adottságokat is figyelembe vett, így Ikarus 280-as típusú csuklós buszok közlekednek a Nagykörúton, a villamosnál sűrűbb követési idővel.  HOL LEHET FELSZÁLLNI A PÓTLÓBUSZOKRA?  A dél-budai végállomás (Móricz Zsigmond körtér ill. Fehérvári út) irányából érkező villamosokról leszállva a Népszínház utcai megállóból induló autóbuszokon utazhatnak tovább utasaink a Moszkva tér felé. Ahol lehetséges, ott a buszok a villamosmegállókban veszik fel utasaikat. A Jászai Mari téren azonban a felújítás teljes időszakában a 91-es, 191-es, 291-es autóbuszok megállóhelyén, míg a Nyugati pályaudvar és az Oktogon villamosmegállók peronjai helyett augusztus 8-19-e között a 906-os autóbusz megállóhelyein állnak meg a pótlóbuszok. A buszok, ahol nem zavarják a munkálatokat, a villamossíneken közlekednek majd.

5 MOZGÁSUKBAN KORLÁTOZOTT UTASAINK FIGYELMÉBE  A mozgásukban korlátozott utasaink a vágányfelújítás ideje alatt továbbra is igénybe vehetik a „Taxirendszer” szolgáltatásunkat (háztól- házig). Az igényt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél kell jelezni a 388-5529 telefonszámon. 2 vonaljegy áráért a város legtávolabbi pontjára is készséggel szállítják kerekesszékes utasainkat. A mozgáskorlátozottak kísérői ingyen utazhatnak ezeken a járműveken.  A midibusz a vágányfelújítás idején a 4-6 villamospótló autóbusz útvonalán közlekedik igény szerint, és a 317-5166-os telefonszámon hívható az egyes megállókhoz. Ez a szolgáltatás a BKV egyéb járművein érvényes utazási feltételekkel vehető igénybe.  Mozgásukban korlátozott utasainknak javasoljuk az 5-ös autóbuszt, mely átszállásmentes akadálymentes kapcsolatot jelent a pesti forgalmasabb csomópontok valamint a Moszkva tér között.

6 UTASTÁJÉKOZTATÁS Hangos utastájékoztatás • a Moszkva téren 5 perceként az átszálló utasoknak, • a 2-es metró Moszkva téri állomásán új szerelvény érkezésekor, • Szentendrei HÉV-szerelvényeken Margit híd megállóba érkezés előtt, • a Millenniumi Földalattin az Oktogon állomáson új szerelvény érkezésekor, • a 3-es metró Nyugati pályaudvar állomásán augusztus 1-től új szerelvény érkezésekor, • a 2-es villamosok, a 2V autóbuszok, valamint a 75-ös és 76-os trolibuszok járművezetői Jászai Mari tér végállomásra érkezés előtt, • a 28-as, 37-es, 37A és 62-es villamosok, valamint a 99-es és 217E autóbuszok vezetői Blaha Lujza tér végállomásra érkezéskor, • a 74-es trolibuszok vezetői Csáktornya park felé Erzsébet körút megálló előtt, az 5-ös, 7- es, 7E, 173-as, 173E, 178-as és 178A autóbuszok járművezetői Blaha Lujza tér megállóba érkezés előtt tájékoztatják az utasokat.

7 Nyomtatott tájékoztatás •A villamospótló buszokon homlok- és oldal-iránytábla, •a végállomásokon és a megállóhelyeken, valamint a fontosabb átszállási pontokon utastájékoztató táblák. Egyéb tájékoztatás •A Combino villamosokban hang- és kép állományok, • •BKV honlapja, •Fővinform. UTASTÁJÉKOZTATÁS

8 Villamospálya-felújítás a Nagykörúton augusztus 1-19-ig

9 BLAHA LUJZA TÉR  A Blaha Lujza térig eredeti vonalon közlekednek a 4-es és 6-os villamosok.  A pótlóbuszok végállomása 906-os éjszakai buszok megállójában lesz.  Az első megálló a 906-os busz megállója a Moszkva tér felé.

10 WESSELÉNYI UTCA – KIRÁLY UTCA  A pótlóbuszok a villamosmegállóban állnak meg a Wesselényi utcánál és Király utcánál.

11 OKTOGON  1-jétől 7-ig a pótlóbuszok a villamosmegállóban állnak meg.  8-tól a 906-os busz megállójában állnak meg.  A villamosmegállókban az ellenkező irányban állnak meg a buszok.

12 NYUGATI PÁLYAUDVAR  1-jétől 7-ig a pótlóbuszok a villamosmegállóban állnak meg.  8-tól a 906-os busz megállójában állnak meg.

13 JÁSZAI MARI TÉR  A 91-es autóbusz megállóiban állnak meg a pótlóbuszok.

14 MARGITSZIGET-MARGIT HÍD-MECHWART LIGET-SZÉNA TÉR  A pótlóbuszok a villamosmegállókban állnak meg a Margit Sziget, Margit híd, Mechwart liget illetve Széna tér megállókban.  A Margitsziget és a Mechwart liget villamosmegállókban az ellenkező irányban állnak meg a buszok.

15 MARGITSZIGET-MARGIT HÍD-MECHWART LIGET-SZÉNA TÉR  A 906-os éjszakai autóbusz megállóiban állnak meg a pótlóbuszok.

16  MENNYIBE KERÜL?  A felújításra mintegy 350 millió forintot költ a BKV Zrt.  Közbeszerzési eljárás során a Normál Nyomtáv Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte a kivitelezés jogát. A munkálatokat 243 millió forint értékben végzi a cég. A fennmaradó összeg azoknak az anyagoknak a költségét fedezi, amelyeket a BKV bocsát a Kft. rendelkezésére. Villamospálya-felújítás a Nagykörúton augusztus 1-19-ig

17 KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET! Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet Kommunikációs Igazgató, BKV Zrt. Budapest, 2009. július 30. www.bkv.hu


Letölteni ppt "Budapest, 2009. július 30. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, BKV Zrt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések