Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest, 2009. július 30. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, BKV Zrt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest, 2009. július 30. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, BKV Zrt."— Előadás másolata:

1 Budapest, július 30. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, BKV Zrt.

2 VILLAMOSPÁLYA-FELÚJÍTÁS A NAGYKÖRÚTON AUGUSZTUS 1-19-IG

3  MIKOR?  Augusztus 1-jén szombaton üzemkezdettől augusztus 20-án csütörtökön üzemkezdetig tart a felújítás. A villamosforgalom augusztus 20-án a teljes vonalon megindulhat. Augusztus 20-tól a villamosok az eredeti útvonalukon közlekednek, és a Margit híd felújítása alatt is (augusztus 21- étől) a teljes vonalon járnak.  HOL?  A 4-6-os villamosvonal Moszkva tér és Blaha Lujza tér közötti szakaszán felújítjuk a Rákóczi úti útátjárót, az Aradi utcai útátjárót, a Nyugati teret, a Jászai M. tér – Tátra u. szakaszt, a Horváth utcai útátjárót, a Kisrókus utcai ívet, valamint a Moszkva téri kitérőt.  MIÉRT?  A most érintett pályaszakaszokon között volt jelentős felújítás ban, a Combino villamosok forgalomba állításakor a nagykörúti peronokat akadálymentesítették. A villamosvágányokat nem cserélték. (Kivéve az Aradi utcai kitérő.) A vágányok részleges felújítására azért van szükség, mert az ívekben, illetve a közúti kereszteződésekben a pályafelépítményt (beton, aszfalt) nagyobb terhelés éri, ez is gyorsítja az elhasználódást. Villamospálya-felújítás a Nagykörúton augusztus 1-19-ig

4  HOGYAN OLDJUK MEG A PÓTLÁST?  A vágányfelújítás idején a 4-6-os villamosok a dél-budai végállomások (Móricz Zsigmond körtér ill. Fehérvári út) és a Blaha Lujza tér között járnak. A Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között pótlóbuszok közlekednek. A BKV a pótlóbuszok típusának kiválasztásakor utas- és forgalombiztonsági, valamint forgalomtechnikai adottságokat is figyelembe vett, így Ikarus 280-as típusú csuklós buszok közlekednek a Nagykörúton, a villamosnál sűrűbb követési idővel.  HOL LEHET FELSZÁLLNI A PÓTLÓBUSZOKRA?  A dél-budai végállomás (Móricz Zsigmond körtér ill. Fehérvári út) irányából érkező villamosokról leszállva a Népszínház utcai megállóból induló autóbuszokon utazhatnak tovább utasaink a Moszkva tér felé. Ahol lehetséges, ott a buszok a villamosmegállókban veszik fel utasaikat. A Jászai Mari téren azonban a felújítás teljes időszakában a 91-es, 191-es, 291-es autóbuszok megállóhelyén, míg a Nyugati pályaudvar és az Oktogon villamosmegállók peronjai helyett augusztus 8-19-e között a 906-os autóbusz megállóhelyein állnak meg a pótlóbuszok. A buszok, ahol nem zavarják a munkálatokat, a villamossíneken közlekednek majd.

5 MOZGÁSUKBAN KORLÁTOZOTT UTASAINK FIGYELMÉBE  A mozgásukban korlátozott utasaink a vágányfelújítás ideje alatt továbbra is igénybe vehetik a „Taxirendszer” szolgáltatásunkat (háztól- házig). Az igényt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségénél kell jelezni a telefonszámon. 2 vonaljegy áráért a város legtávolabbi pontjára is készséggel szállítják kerekesszékes utasainkat. A mozgáskorlátozottak kísérői ingyen utazhatnak ezeken a járműveken.  A midibusz a vágányfelújítás idején a 4-6 villamospótló autóbusz útvonalán közlekedik igény szerint, és a os telefonszámon hívható az egyes megállókhoz. Ez a szolgáltatás a BKV egyéb járművein érvényes utazási feltételekkel vehető igénybe.  Mozgásukban korlátozott utasainknak javasoljuk az 5-ös autóbuszt, mely átszállásmentes akadálymentes kapcsolatot jelent a pesti forgalmasabb csomópontok valamint a Moszkva tér között.

6 UTASTÁJÉKOZTATÁS Hangos utastájékoztatás • a Moszkva téren 5 perceként az átszálló utasoknak, • a 2-es metró Moszkva téri állomásán új szerelvény érkezésekor, • Szentendrei HÉV-szerelvényeken Margit híd megállóba érkezés előtt, • a Millenniumi Földalattin az Oktogon állomáson új szerelvény érkezésekor, • a 3-es metró Nyugati pályaudvar állomásán augusztus 1-től új szerelvény érkezésekor, • a 2-es villamosok, a 2V autóbuszok, valamint a 75-ös és 76-os trolibuszok járművezetői Jászai Mari tér végállomásra érkezés előtt, • a 28-as, 37-es, 37A és 62-es villamosok, valamint a 99-es és 217E autóbuszok vezetői Blaha Lujza tér végállomásra érkezéskor, • a 74-es trolibuszok vezetői Csáktornya park felé Erzsébet körút megálló előtt, az 5-ös, 7- es, 7E, 173-as, 173E, 178-as és 178A autóbuszok járművezetői Blaha Lujza tér megállóba érkezés előtt tájékoztatják az utasokat.

7 Nyomtatott tájékoztatás •A villamospótló buszokon homlok- és oldal-iránytábla, •a végállomásokon és a megállóhelyeken, valamint a fontosabb átszállási pontokon utastájékoztató táblák. Egyéb tájékoztatás •A Combino villamosokban hang- és kép állományok, • •BKV honlapja, •Fővinform. UTASTÁJÉKOZTATÁS

8 Villamospálya-felújítás a Nagykörúton augusztus 1-19-ig

9 BLAHA LUJZA TÉR  A Blaha Lujza térig eredeti vonalon közlekednek a 4-es és 6-os villamosok.  A pótlóbuszok végállomása 906-os éjszakai buszok megállójában lesz.  Az első megálló a 906-os busz megállója a Moszkva tér felé.

10 WESSELÉNYI UTCA – KIRÁLY UTCA  A pótlóbuszok a villamosmegállóban állnak meg a Wesselényi utcánál és Király utcánál.

11 OKTOGON  1-jétől 7-ig a pótlóbuszok a villamosmegállóban állnak meg.  8-tól a 906-os busz megállójában állnak meg.  A villamosmegállókban az ellenkező irányban állnak meg a buszok.

12 NYUGATI PÁLYAUDVAR  1-jétől 7-ig a pótlóbuszok a villamosmegállóban állnak meg.  8-tól a 906-os busz megállójában állnak meg.

13 JÁSZAI MARI TÉR  A 91-es autóbusz megállóiban állnak meg a pótlóbuszok.

14 MARGITSZIGET-MARGIT HÍD-MECHWART LIGET-SZÉNA TÉR  A pótlóbuszok a villamosmegállókban állnak meg a Margit Sziget, Margit híd, Mechwart liget illetve Széna tér megállókban.  A Margitsziget és a Mechwart liget villamosmegállókban az ellenkező irányban állnak meg a buszok.

15 MARGITSZIGET-MARGIT HÍD-MECHWART LIGET-SZÉNA TÉR  A 906-os éjszakai autóbusz megállóiban állnak meg a pótlóbuszok.

16  MENNYIBE KERÜL?  A felújításra mintegy 350 millió forintot költ a BKV Zrt.  Közbeszerzési eljárás során a Normál Nyomtáv Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte a kivitelezés jogát. A munkálatokat 243 millió forint értékben végzi a cég. A fennmaradó összeg azoknak az anyagoknak a költségét fedezi, amelyeket a BKV bocsát a Kft. rendelkezésére. Villamospálya-felújítás a Nagykörúton augusztus 1-19-ig

17 KÖSZÖNÖM FIGYELMÜKET! Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet Kommunikációs Igazgató, BKV Zrt. Budapest, július 30.


Letölteni ppt "Budapest, 2009. július 30. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Dr. Székelyné Pásztor Erzsébet, BKV Zrt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések