Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mitől jó egy prezentáció?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mitől jó egy prezentáció?"— Előadás másolata:

1 Mitől jó egy prezentáció?

2 A prezentáció a nézőknek szól
Még akkor is, ha nem fogod sehol sem előadni! A prezentációt a hátsó sorban ülőnek is látnia kell, ezért állj távolabb a monitortól 2-3 méterre! Ha még így is jól láthatóak a betűk, akkor jó, ha nem olvashatók, akkor állítsd a betűméreteket nagyobbra! Amit ilyen kicsiben írsz, azt például hátul nem fogják tudni elolvasni !

3 Betűtípusok Kerüld a bonyolultabb betűstílusokat, mert a kivetítőn nem biztos, hogy jól olvashatók! Például ez a típus nagyon szép, de nem jól olvasható. Használj inkább Arial vagy Georgia betűtípust!

4 Nem kell mindent leírni!
Kevés szöveg+sok illusztráció! Csak vázlatot írj, a többit mondd el szóban. A sok szöveg olvasása fárasztó a nézőnek! A felesleges információ szintén! Ne felolvassuk a diák tartalmát, hanem a diákkal kiegészítve mondjuk el a mondanivalónkat!

5 Egy dia= egy gondolat Ne bonyolítsd a mondanivalót felesleges feliratokkal! Nem kell ide írni az összes tudnivalót a halról, csak azt ami tényleg fontos! A többit elmondod szóban.

6 Kulcsszavakat használjunk!
Világosi fegyverletétel 1849. Augusztus 13. Nem kell a részletes leírás az eseményről! Majd szóban!

7 És a háttér sem mindegy!!!! Zavaró színek
Sötét alapon világos betű nem mindig jó választás, főleg ha még hullámzik is. Világos alapon világos betű szintén zavarja a szemet. Sötét alapon sötét betű. Ezt sem kell magyarázni. És a háttér sem mindegy!!!!

8 Felesleges animáció mint a trükközés! Nincs rá szükség
A mondanivaló fontosabb, mint a trükközés!


Letölteni ppt "Mitől jó egy prezentáció?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések