Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

XXI Évközi Vasárnap B- év.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "XXI Évközi Vasárnap B- év."— Előadás másolata:

1 XXI Évközi Vasárnap B- év

2 Bevezetés Jézus személye, tanítása, az Oltáriszentség döntésre, választásra szóló ösztönzés. A szentmise, hitet követel. „íme hitünk szent titka……..Halálodat hirdetjük Urunk és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz…Az örök élet igéi nálad vannak.”

3 Fordulj hozzám és hallgass meg, Uram.
KEZDÔÉNEK Zsolt 85, 1-3 Fordulj hozzám és hallgass meg, Uram. Szabadítsd meg, Istenem, szolgádat, aki benned bízik. Könyörülj rajtam, Uram; látod: egész nap hozzád kiáltok.

4 OLVASMÁNY Józsue 24, 1-2a b Ha nem akartok az Úrnak szolgálni, válasszatok most, kinek akartok szolgálni:….„Mi, én és házam népe az Úrnak szolgálunk.''

5 Lelkem az Úrban dicsekszik, * hallják meg a szelídek és örvendezzenek.
VÁLASZOS ZSOLTÁR 33, Válasz: Ízleljétek és lássátok, * milyen édes az Úr! Elôénekes: Minden idôben áldom az Urat, * dicséretét szüntelenül zengi ajkam. Lelkem az Úrban dicsekszik, * hallják meg a szelídek és örvendezzenek.

6 SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt levelébôl Testvéreim! Legyetek egymásnak alárendeltjei Krisztus iránti tiszteletbôl. ….. ,,Ezért az ember elhagyja apját, anyját, feleségéhez csatlakozik, és a kettô egy test lesz.'' Nagy titok ez: én Krisztusra és az Egyházra vonatkoztatom.

7 ALLELUJA Uram, tanításod lélek és élet, * örök életet adó igéid vannak. Jn 6, 63c. 68c ALLELUJA.

8 hogy senki sem jöhet hozzám, hacsak az Atya meg nem adja neki.''
EVANGÉLIUM Szent János könyvébôl 6, 60-69 ,,Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, hacsak az Atya meg nem adja neki.'' Ettôl kezdve tanítványai közül sokan visszahúzódtak, és többé nem jártak vele. Jézus ezért a tizenkettôhöz fordult: ,,Ti is el akartok menni?'‘ Simon Péter ezt válaszolta neki: ,,Uram, kihez menjünk? Az örök élet igéi nálad vannak.''

9 FELAJÁNLÓ KÖNYÖRGÉS Istenünk, te Fiad egyetlen áldozatával új választott népet szereztél magadnak. Add meg irgalmasan Egyházadnak az egység és a békesség ajándékát. Krisztus, a mi Urunk által.

10 ÁLDOZÁSI ÉNEK Zsolt 103, 13-15 A földet esôvel áztatod, Uram, hogy kenyeret teremjen a föld, és bort, hadd vigadjon tôle az emberi szív. ÁLDOZÁS UTÁNI KÖNYÖRGÉS Istenünk, szeretô jóságod hozzon nekünk teljes gyógyulást. Segíts kegyesen és támogass, hogy mindenben tetszésedre éljünk. Krisztus, a mi Urunk által.


Letölteni ppt "XXI Évközi Vasárnap B- év."

Hasonló előadás


Google Hirdetések