Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gondolkozzatok el azon, mit jelent a megbocsátás? Mondjatok példát !

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gondolkozzatok el azon, mit jelent a megbocsátás? Mondjatok példát !"— Előadás másolata:

1 Gondolkozzatok el azon, mit jelent a megbocsátás? Mondjatok példát !

2 Ez azt jelenti, hogy? 1)Úgy érezzük, hogy meg kell javítanunk egy barátságon és bizalmon alapuló kapcsolatot valakivel, aki megbántott bennünket. 2)Azt érezzük, hogy helyre kell hoznunk egy jó kapcsolatot, pedig abban a másik fél bántó tettei bánatot okoztak nekünk. 3)Megbocsátani annyit tesz, mint elfogadni a másik emberben lakozó értéket még akkor is, ha helytelen cselekedetét elítéljük. Melyik mondattal értesz leginkább egyet? Ha valaki megbánt bennünket, akkor lehet megbocsátani.

3 A szeretetből fakadó megbocsátás nincs feltételekhez kötve, mert a szeretet diktálja, ez a teljes megbocsátás. A bosszúból, a másoknak való megfelelésből, kárpótlásért, ajándékért való megbocsátás nem igazi, mert feltételekhez kötődik. Nagyon megbántott, mert csúfolódott velem, most már nem érdekel, megbocsátok neki. Apukám azt mondta, hogy bocsássak meg a húgomnak, amiért eltépte a füzetemet. Mert mit is szólnának a rokonok, ha nem bocsátanék meg? Jól van, nem haragszom rád, ha nekem adod a mobilodat… Bizonyítsátok be, hogy ezek a gondolatok tényleg igazak! Beszélgessetek a lent látható példákról!

4 Péter: - Uram, hányszor kell megbocsátanom az ellenem vétkező testvéremnek? Még hétszer is? Jézus: -M-Mondom neked, nemhogy hétszer, hanem hetvenszer hétszer is. Jézus példázattal is magyarázta a válaszát: - Ezért hasonló a mennyek országa ahhoz a királyhoz, aki el akarta számoltatni szolgáit. Volt olyan, aki tízezer talentummal volt adósa. Szolga: - Légy türelemmel irántam és mindent megfizetek neked. Király: - Megbocsátok, elengedem az adóságodat. Olvassátok el az alábbi történetet. Beszéljétek meg!

5 A szolgának a szolgatársa száz dénárral tartozott neki. A szolga el kezdte fojtogatni, hogy adja meg tartozását, most azonnal….. Szolgatárs: - Légy türelemmel hozzám és megadom neked! Szolga: Nem, de börtönbe záratlak! Úgy is lett. A király ezt meghallotta és magához hívatta a szolgát. Király:- Gonosz szolga, elengedtem minden tartozásodat, mivel könyörögtél nekem. Nem kellett volna neked is megkönyörülnöd szolgatársadon, amint én is megkönyörültem rajtad?? Mondjatok példákat a saját életetekből! Viselkedtetek-e már hasonlóan a királyhoz vagy a szolgához?

6 „Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is !” (Kolossé 3, 13 ) Olvassátok el és tanuljátok meg az alábbi igét!


Letölteni ppt "Gondolkozzatok el azon, mit jelent a megbocsátás? Mondjatok példát !"

Hasonló előadás


Google Hirdetések