Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon."— Előadás másolata:

1 A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon

2  2014 - 2015 -ös tanévben 8 általános iskolában tartottunk biztonságos internet oktatást 320 gyermek részére.  A célcsoport 9 -11 éves kisiskolások voltak.  Az előadást követő felmérési eredmények révén részletes képet kaphattunk ennek a korosztálynak a különböző médiahasználati szokásairól (érdeklődési terület, internet használati szokások, televízió, mobilhasználat), értékrendszeréről és attitűdjeiről.

3

4  A háztartások mindössze egytizedében alkalmaznak a szülők valamilyen PIN kódot annak érdekében, hogy a gyerekek ne tudjanak szabadon bármilyen számítógépes programra kapcsolódni. A 11 éves gyerekek 35%-a ismeri és használja a közösségi oldalak valamelyikét. Természetesen ez az arány 11 éves kor felett rohamosan emelkedik.  A gyerekek bevallásai szerint 65%-a mondta, hogy a szülei felügyelik az internetezési szokásait. Ezen belül 40% folyamatos kontroll alatt van, 13%-uknál viszont csak nagyon- nagyon esetleges, egy-egy alkalomra korlátozódik a kontroll.  A szülők 60%-a már beszélgetett a biztonságos internetről a gyermekével, ez az arány az idősebb, 12-14 éves lányok esetében és a megyei jogú városokban élők körében magasabb.

5 Biztonságos internetoktatás szülőknek a gyermekek védelmében

6 Biztonságos internet oktatás

7 Biztonságos internetoktatás iskolákban

8 Számítógépes klub

9  Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "A Nemzetközi Gyermekment ő Szolgálat biztonságos internet oktatási programjának tapasztalatai Nagyváradon."

Hasonló előadás


Google Hirdetések