Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

MAGYAR KERESKEDELMI ENGEDÉLYEZÉSI HIVATAL HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG A KATONAI LISTA VÁLTOZÁSAI ZAKARIÁS GYŐZŐ HEH HADIIPARI ÉS HADITECHNIKAI.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "MAGYAR KERESKEDELMI ENGEDÉLYEZÉSI HIVATAL HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG A KATONAI LISTA VÁLTOZÁSAI ZAKARIÁS GYŐZŐ HEH HADIIPARI ÉS HADITECHNIKAI."— Előadás másolata:

1 MAGYAR KERESKEDELMI ENGEDÉLYEZÉSI HIVATAL HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG A KATONAI LISTA VÁLTOZÁSAI ZAKARIÁS GYŐZŐ HEH HADIIPARI ÉS HADITECHNIKAI KÜLKERESKEDELMI OSZTÁLYVEZETŐ

2 AMI VÁLTOZATLAN  A katonai lista tartalmilag továbbra is két részre tagolható;  Az első 22 fejezet az EU közös katonai listája az EU- ban elfogadott módon, míg az utolsó négy a hazai kiegészítés, viszont az első 22 fejezetre új fordítás készült;  Nem változott az ML 1, ML 3, ML 14, ML 20, ML 23, ML 24,

3 VÁLTOZÁSOK  ML 2 „d” ponttal egészül ki amely a 2 „a” ponthoz gyártott fegyverállványokat is tartalmazza. Az „a” ponthoz három pontosító megjegyzés került hozzáadásra;  Az ML 4 fejezet új tisztázó eleme légi járművek rakétavédelmére vonatkozó eligazítás hozzáadása, továbbá a „b” pont szerkezetileg és tartalmilag is átalakult; az új „c” pont légi járművek rakétavédelmére vonatkozik;  Az ML 5 fejezet címe átfogalmazásra került és a „d” pontja kiegészült;  Az ML 6 fejezet szerkezetileg átalakult tartalmilag bővült;  Az ML 7 fejezet fordítási pontosítások, elmaradtak a nemzeti fejezetekre történő utalások, „i” 2 pont kiegészült;  Az ML 8 fejezet új hivatkozásokkal, továbbá a „b” hajtóanyag pont bővült, a fordítás érthetősége javult, a „c” 9 pont új megjegyzéssel egészült ki, az „e” 6 pont szerkezetileg változott kiegészült, az „e” 13 pont pontosításra került;  Az ML 9 fejezet címe átfogalmazásra került, az „a” pont teljesen átalakult és jelentősen bővült, a „b” pont kettő- a „g” pont három alponttal egészült ki.

4 VÁLTOZÁSOK  Az ML 10 fejezetben a tartalom változott a fordítás pontosabb, „h” és „i” pontok módosultak;  Az ML 11 fejezet címe változott, az „a” pont megjegyzése szerkezetileg és tartalmilag is módosult, a „b” pont átfogalmazásra került;  Az ML 12 fejezet a cím kivételével átalakításra, módosításra került;  A z ML 13 „a” pont címe változott, a „d” pont kiegészült és új hivatkozással bővült;  Az ML 15 fejezet „f” pont 2. megjegyzése módosult, hivatkozás bővült;  Az ML 16 fejezet megjegyzéssel bővült;  Az ML 17 fejezet „e” 3 pontja műszaki megjegyzéssel bővült, új „p” ponttal valamint az ahhoz tartozó műszaki megjegyzéssel egészült ki;

5 VÁLTOZÁSOK  Az ML 18 fejezet címe átfogalmazásra, a „b” pont 2. és 3. megjegyzése törlésre került;  Az ML 19 fejezetben a megértést zavaró fordítási hibák kiküszöbölésre kerültek;  Az ML 21 fejezet pontosításra, továbbá új ponttal valamint a „b” pont új alponttal került kiegészítésre;  Az ML 22 fejezet „a” pontja és a megjegyzések pontosításra kerültek;  Az ML 25 fejezet kiegészült a „g” pont – mozgáskorlátozó eszközök - köre;  Az ML 26 fejezet szerkezetileg módosult és tartalmilag pontosabb lett.

6 Következik a hadiipari törvény és a végrehajtási kormányrendelet tervezett módosításával kapcsolatos előadás. Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "MAGYAR KERESKEDELMI ENGEDÉLYEZÉSI HIVATAL HADITECHNIKAI ÉS EXPORTELLENŐRZÉSI HATÓSÁG A KATONAI LISTA VÁLTOZÁSAI ZAKARIÁS GYŐZŐ HEH HADIIPARI ÉS HADITECHNIKAI."

Hasonló előadás


Google Hirdetések