Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Lovaglás Dr. Bóka Ferenc. LOVAGLÁS Lósportok és lovassportok Gyógylovaglás, gyógylovagoltatás A lovasterápia hatásai Parasport Kezdő lovas oktatása A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Lovaglás Dr. Bóka Ferenc. LOVAGLÁS Lósportok és lovassportok Gyógylovaglás, gyógylovagoltatás A lovasterápia hatásai Parasport Kezdő lovas oktatása A."— Előadás másolata:

1 Lovaglás Dr. Bóka Ferenc

2 LOVAGLÁS Lósportok és lovassportok Gyógylovaglás, gyógylovagoltatás A lovasterápia hatásai Parasport Kezdő lovas oktatása A futószáras oktatás Lovasjátékok:

3 LOVAGLÁS Lósport: A lovaglás egyik ága, melyben az eredmény (mint az a nevében is benne van) leginkább a ló tehetségén múlik. A lovaglás ezen ága két sportágat foglal magába, a galoppot és az ügetőt. Lovassport: A lovaglás másik ága, melyben az eredmény leginkább a lovas tehetségén, ügyességén múlik. Díjugratás Díjlovaglás Military vagy lovastusa Fogathajtás Lovastorna: Távlovaglás vagy távhajtás Lovaspóló:

4 GYÓGYLOVAGLÁS, GYÓGYLOVAGOLTATÁS A ló és a lovaglás hatásainak tudatos, tervszerű, kontrollált felhasználása a megelőzés, a gyógyítás, a fejlesztés és a nevelés céljából a sérültek, a fogyatékkal élők, illetve egészségükben veszélyeztettek életminőségének javítására. Ágai: lovasterápia, és a parasport. Lovasterápia ágai: hippoterápia, gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, speciális fogathajtás, ló mediált pszichoterápia.

5 LOVASJÁTÉKOK Egyszerű szlalom Tojás és kanál verseny Teniszütő verseny Lovászverseny Kötélverseny Postásjáték Krumpli-szedés Zászlóhordás Kislabda játék Lépegetős játék Bekötött szemmel nyergelés Pohárhordás Zsákban-futás Toronyjáték

6 IRODALOMJEGYZÉK http://www.jgypk.u-szeged.hu/tamop13e/tananyag_html/indooroutdoor/

7


Letölteni ppt "Lovaglás Dr. Bóka Ferenc. LOVAGLÁS Lósportok és lovassportok Gyógylovaglás, gyógylovagoltatás A lovasterápia hatásai Parasport Kezdő lovas oktatása A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések