Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban."— Előadás másolata:

1

2 EU pályázati programok

3 A szervezet

4 2014-2020 / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban elektronikus és on-line ügyintézés és kapcsolattartás, a támogatási konstrukciók ütemezése előre meghatározott, nyilvános, könnyen áttekinthető és mindenki számára elérhető lesz, a kiírásoknál a hosszabb ideig nyitva álló támogatási ablakok részesülnek előnyben, a támogatási döntést megelőzően az adminisztratív elvárások a minimumra lesznek szorítva (döntéshez szükséges igazolások kerülnek bekérésre és a kedvezményezettek köznyilvántartásokban tárolt adatait a végrehajtó intézményrendszer kéri le), érvényesítve lesz az egyszeri adatbekérés elve.

5

6 2014-2020 / változások 2. A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektkiválasztási szakaszban a pályázat a valóban versenyalapú kiválasztást igénylő területekre lesz korlátozva, a kedvezményezetteknek kisebb költséget jelentő kiválasztási és implementálási eljárások (pl. normatív támogatások) alkalmazása előnyben részesül, a közszféra szervezetek fejlesztéseinél a projektszelekció egyszerűsített szakmai szempontokon alapuló kiválasztási eljárással valósul meg, a 100 millió forint alatti értékű, nagyszámú projektet érintő kiírások esetében a kiválasztási szempontokat értékelő objektív mutatók előre meghatározottak és elérhetők lesznek, így a pályázók már a benyújtás előtt tisztában lehetnek azzal, hogy projektjeik támogathatóak lesznek-e.

7 2014-2020 / változások 3. A kedvezményezettek adminisztrációs terheinek csökkentése a projektmegvalósítási szakaszban a megvalósítást közvetlen, gördülékeny kapcsolattartás és a kedvezményezetteket maximálisan támogató ügyfélszolgálati rendszerek segítik, megteremtődik az egyablakos ügyintézés lehetősége, a teljes végrehajtási rendszerre kiterjedően, a pályázati folyamat felgyorsítását szolgáló intézkedések, mint pl. a közbeszerzési eljárások elhúzódó ellenőrzésének racionalizálása, a teljesítésigazolások számának csökkentése, vagy az előrehaladás bemutatásának egyszerűsítése.

8 HEFOP TÁMOP EFOP Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program(EFOP) célja, hogy a humán tőke és a társadalmi környezet javításával járuljon hozzá a társadalmi felzárkózási és népesedési kihívások kezeléséhez: 1.a szegénység elleni küzdelem, 2.a társadalmi kohézió erősítésére, 3.az egészségügyi beruházásokra, 4.a köznevelés minőségének fejlesztésére, kiemelt tekintettel a korai iskolaelhagyás csökkentésére (  10), a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számának növelésére és a kutatás-fejlesztésre.

9 EFOP 3.1 A végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése, a köznevelés hátránykompenzációs képességének növelése 3.2 A minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáférés biztosítása 3.3 A neveléshez és képzéshez való hozzáférés biztosítása a nem formális és informális tanulási formákon keresztül 4.1 A köznevelést és a nem formális képzést szolgáló infrastrukturális fejlesztések

10 Óvodai program - EFOP

11 A programról Összeg : 1,3 milliárd forint Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatást Célja: a magyarországi köznevelési rendszer esélyteremtő szerepének javítása érdekében képzésekkel és támogató szolgáltatásokkal járul hozzá az óvoda és családi napközi esélyteremtő szerepének és hátránykompenzációs képességének erősítéséhez, kiemelt figyelemmel a hátránycsökkentő szerep eredményes megvalósítására.

12 A programról

13 EMET programok képzések hagyományőrzés programok

14

15

16


Letölteni ppt "EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések