Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GINOP-5.1.1-15/2015-00001 „Út a munkaerőpiacra" GINOP 5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GINOP-5.1.1-15/2015-00001 „Út a munkaerőpiacra" GINOP 5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016."— Előadás másolata:

1

2 GINOP / „Út a munkaerőpiacra" GINOP Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei május 10. Tihany

3 A PROJEKTRŐL RÖVIDEN A GINOP / intézkedés célja hátrányos helyzetű álláskeresők, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása a munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának javítása mellett, valamint a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés elősegítése. A projekt időtartama: október december 31. Bevonás szeptember 30-ig lehetséges. Program megvalósítására rendelkezésére álló keret: millió Ft évben támogatásokra rendelkezésre álló keret közel 844 millió Ft. Bevonandó létszám fő, március 31-ig 449 fő bevonása már megtörtént. Támogatási eszközeink: Foglalkoztatási támogatás (bérköltség-támogatás, bértámogatás) Munkába járáshoz kapcsolódó utazási költségtérítés Vállalkozóvá válási támogatás Lakhatási támogatás Képzési támogatás Humán szolgáltatások A projekt eredményeként csökken az ügyfelek regisztrációban töltött ideje, lerövidítjük a munkaerő-piacra történő visszatérés, belépés időtartamát.

4 AZ IGR PROJEKTRŐL RÖVIDEN Veszprém megyében az Ifjúsági Garancia programban rendelkezésre álló forrás: 924 millió forint. A GINOP projekttel szembeni elvárások megyénket érintően: A bevonandó ügyfelek létszáma: 930 fő Az ügyfelek legalább 61%-ának, azaz 567 főnek foglalkoztatási támogatásban kell részesülnie. A programból történő kilépés után 6 hónappal az ügyfeleink legalább 30%-nak, azaz 279 fiatalnak foglalkoztatásban kell lennie.

5 A PROJEKTEK CÉLCSOPORTJAI 1. a év közötti nyilvántartott álláskeresők, valamint inaktívak, 2. a év közötti pályakezdők, 3. az alacsony iskolázottságú nyilvántartott álláskeresők, 4. a gyesről, gyedről, hozzátartozók gondozásából visszatérők, 5. a tartósan nyilvántartott álláskeresők, 6. az 50 év felettiek, 7. a közfoglalkoztatásból a versenyszférába visszavezethetők év alatti (15-24 év közötti) pályakezdők

6 FOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁS Bérköltség-támogatás (90 nap) Munkatapasztalat-szerzés céljából legfeljebb 90 napra nyújtható támogatás a foglalkoztatott résztvevő munkabére és szociális hozzájárulási adója legfeljebb 100%-ának százalékának megfelelő összegű támogatásával, kivéve az 1. és 7. célcsoport egésze esetében. Arányosan csökkenthető a támogatás mértéke, és hossza. A támogatáshoz rendelkezésre álló keret : Ft/fő

7 A TÁMOGATÁS FELTÉTELEI a munkavállaló felvétele a kérelem benyújtását megelőző 6 havi átlagos statisztikai létszámhoz viszonyítva a létszám nettó növekedését eredményezze. Támogatási kategória: D. Csekély összegű támogatás próbaidőt nem köthető ki, a foglalkoztatási kötelezettség alatt közös megegyezéssel nem szüntethető meg a munkaviszony, a foglalkoztatási kötelezettség alatt a munkaadó működésével összefüggő okból történő felmondással nem szünteti meg a résztvevő, illetve a vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkaviszonyát.

8 ÁLLÁSÜGYNÖKI TEVÉKENYSÉG A projektben 2 állásügynök segíti a program sikeres megvalósulását. Feladatuk: A munkaadók folyamatos tájékoztatása a munkaerő-piaci folyamatokról, az aktív foglalkoztatáspolitikai eszközökről, munkaerő-piaci programok indításáról. Kapcsolat felvétel és folyamatos kapcsolattartás gazdasági szervezetekkel, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal és a magán munkaerő kölcsönző és munkaközvetítő cégekkel. Alkalmazásuk célja a bejelentett üres állásajánlatok és munkaerőigények számának növelése.

9 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Angyalosy Edina Osztályvezető Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály


Letölteni ppt "GINOP-5.1.1-15/2015-00001 „Út a munkaerőpiacra" GINOP 5.2.1-14-2015-00001 Ifjúsági Garancia program A Veszprém Megyei Kormányhivatal részprojektjei 2016."

Hasonló előadás


Google Hirdetések