Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Tudomány Világa. Extra erős hashajtót fejlesztett ki a magyar BéLaxatív Bt. Az új szer forradalmasíthatja a fogyókúrát és az emésztési panaszok kezelését.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Tudomány Világa. Extra erős hashajtót fejlesztett ki a magyar BéLaxatív Bt. Az új szer forradalmasíthatja a fogyókúrát és az emésztési panaszok kezelését."— Előadás másolata:

1 A Tudomány Világa

2 Extra erős hashajtót fejlesztett ki a magyar BéLaxatív Bt. Az új szer forradalmasíthatja a fogyókúrát és az emésztési panaszok kezelését. A „T-Rex” hashajtó piaci bevezetése várhatóan 2006-ban történik meg, jelenleg állatkísérletekben való tesztelése folyik. (Élet és Tudomány)

3 Dr. Nyergess Attila, a KERMI tudományos főmunkatársa hatalmas felfedezést tett az alkalmazott matematika területén. A „107%-os törvény” várhatóan új alapokra helyezi a hagyományos százalékszámítást. (Dabasi Kurír)

4 Vértesszöllős térségében, a Baj-Agostyán-Vértestolna-Tarján-Tornyópuszta ásatási területen Jurasszik Adorján régész megtalálta az emberi törzsfejlődés hiányzó láncszemét. Az ős-punk koponyája szinte sértetlenül került elő a föld alól. (BBC)

5 Orosz kutatók szerint a munkagépek mintegy 37%-al tovább tarthatók üzemben, ha pihenőidejüket az emlős állatok nagy részéhez hasonlóan fekve tölthetik. A felfedezés iránt nagy érdeklődés mutatkozik a Caterpillar és az MTZ cégek részéről (CAT News)

6 Egy új IATA előírásnak megfelelően a repülőgépeken alkalmazott vészkijárati csúszdákat 2006. január 01-től biztonsági okokból felszállás (take-off) előtt fel kell fújni, és az út teljes ideje alatt készenléti állapotban kell tartani. (TASSZ)

7 A Ferrari piacra dobta közúti használatra szánt F-1 modelljét, a Benetton-t. Az együléses roadster 1.179 lóerős, álló helyzetből 200 km/h sebességre 2.01 sec alatt gyorsul. Sajnos kiderült, hogy a jármű irányjelzője nem felel meg az USA előírásainak, így a közutakon fokozott ellenőrzésre számíthatnak vezetői. (Car&Cash)

8 Főként trópusi országokba szánja turbóturbulenciás, kényszerléghűtéses PC modelljét az IBM. A berendezés nemcsak a saját, hanem a helyiség hűtését is megoldja + 43 C hőmérsékletig, így feleslegessé téve a légkondícionálást. (Reuters)

9 Az utak terhelését csökkenti az új magyar szabadalom, a Magyar Tandem. A politikai ihletésű kétkerekű iránt főleg belföldön nagy az érdeklődés. A salgótarjáni Öblösfémgyár 2006-ban mintegy 10.000 járművet tervez forgalomba hozni. (Nógrád Times)

10 Gyerekek részére fejlesztette ki a LogiGeniusTech cég új PC egércsaládját, a Mickey@Family ® szériát. A vezeték nélküli modellek a környezetre és az egészségre ártalmatlan, könnyen emészthető műanyagból készülnek. (CNN)

11 PC Kompakt néven árusítja lakótelepi lakásokba szánt íróasztalát az Eres Bútor Rt. A fejlesztés lényege a jobb helykihasználás és a lakossági igények maximális kielégítése. Az íróasztalra 2006. évi szállítással már idén megrendelést vesznek fel. (Metro)

12 A különösen veszélyes szállítmány (pl. ha 4 kopasz, kigyúrt csávó ül az autóban) jelzésére új eljárást vezetett be a közlekedési rendőrség. A kötelező kelléket bizonyos kiemelt gépkocsitípusoknál az izzókészlet, az elakadásjelző háromszög és az elsősegélydoboz mellett kell tárolni, ellenőrzéskor pedig fel kell mutatni. (Autósélet)

13 A Greenpeace bemutatta környezetkímélő téli felsőruha-modelljét. A kizárólag természetes műanyagokból készülő ruházat kiváló hőszigetelő és remek álca is egyben. A US Navy eddig 2 millió darabra adott megrendelést a Greenpeace-nek. (APS)


Letölteni ppt "A Tudomány Világa. Extra erős hashajtót fejlesztett ki a magyar BéLaxatív Bt. Az új szer forradalmasíthatja a fogyókúrát és az emésztési panaszok kezelését."

Hasonló előadás


Google Hirdetések