Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Beszámoló az előző Küldöttgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről (2011. május 24. – 2012. május 23.) Nagykanizsa, 2012. május.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Beszámoló az előző Küldöttgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről (2011. május 24. – 2012. május 23.) Nagykanizsa, 2012. május."— Előadás másolata:

1 Beszámoló az előző Küldöttgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről (2011. május 24. – 2012. május 23.) Nagykanizsa, 2012. május

2 Rendezvények, konzultációs fórumok, fontosabb események

3 Kombinált Mikrohitel Gazdasági Fórum 2011. május 25. A KA-VOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt, a VOSZ Zala megyei szervezete és a Kamaránk közös gazdasági fórumot tartott. A fórum témája május 6-án meghirdetett Kombinált Mikrohitel volt. A rendezvény házigazdái Martini Ferenc a KA- VOSZ képviselője, Doucha Ferenc a VOSZ Zala Megyei elnöke és dr. Polay József kamaránk elnöke voltak. A rendezvény, amelyen Cseresnyés Péter polgármester úr is elismeréssel szólt az új, kisvállalkozókat segítő támogatásról, kiváló alkalmat biztosított a vállalkozók számára, hogy szakértőktől, első kézből értesüljenek a számukra egyik leghasznosabb hitelkonstrukcióról.

4 I. Nagykanizsai Innovációs Nap 2011. szeptember 16. A Pannon Novum Innovációs Ügynökség, a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szeptember 16-án 10 órától rendezte meg az első Innovációs Napot. A rendezvény célja a FATE projekt bemutatása és a hazai innováció eredményeinek népszerűsítése volt. Nemzetközi példák bemutatásával ismerhették meg az érdeklődők a Kossuth laktanya épületének hasznosítására készülő terveket. Kamaránk elnöke a Gábor Dénes díj népszerűsítésével járult hozzá a rendezvény sikeréhez.

5 Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozatának látogatása 2011. szeptember 30. Szeptember 30-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari tagozatának elnöksége szakmai látogatást tett kamaránknál és tagvállalatainknál. A szakmai tanulmányút célja, hogy a társkamarák egymás sikeresen alkalmazott programjait, eljárásait és a tapasztalatokat összegezve, a hatékonyabb működés javítására fordítsák. A delegációt két ipari tagozati tagvállalkozásunk vezetői személyesen fogadták. A Kanizsa Trend gyárlátogatásán Miklós Zsolt ügyvezető igazgató kalauzolta a vendégeket, a Gázgép Kft. tevékenységét pedig Wilhelm Huber úr mutatta be.

6 Vállalkozói fórum a körbetartozásról és a tudásintenzív szervezetekről 2011. október 4. Kamaránk október 4-én vállalkozói fórumot tartott a körbetartozás felszámolásának egyik lehetséges módjáról. Németh Szabolcs, a Billbarter Hungaria Zrt. értékesítési igazgatója bemutatta a HONEM rendszert, amelyben az érintett vállalkozások kifizetetlen kintlévőségeikhez úgy juthatnak, hogy annak összegét egy vagy több tartozásuk teljesítésére fordítják. Ezt követően dr. Domsitz Mátyás az Aquaria Iroda szervezetkutatója tartott előadást arról, hogyan alakul át a munka világa és a vezetés a tudás-intenzív szervezetekben.

7 Szakmai tanulmányút a Madridi Kamarába 2011. október 26-29. Kamaránk elnöksége október 26-29. között szakmai tanulmányúton vett részt. A delegáció látogatást tett a Madridi Kamaránál, ahol bemutatták a spanyol duális szakképzést, a spanyol kamarai rendszer működését és a PIPE programot. dr. Polay József előadást tartott „Nagykanizsa bemutatkozik” címmel. A tanulmányút során a Madridi Vásárközpontban két nemzetközi kiállítást is megtekintettek a tanulmányút résztvevői.

8 Vállalkozói fórum 2012. január 12. 2012. január 12-én Kamaránk a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központtal közös vállalkozói információs napot tartott „Változások és lehetőségek” címmel az Inkubátorházban. A rendezvényen Auer Péter értékesítési vezető a Cafeteria rendszer módosulásáról, Némethné Szerdahelyi Éva adótanácsadó, könyvvizsgáló pedig a vállalkozásokat érintő adóváltozásokról beszélt.

9 Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 8 alkalommal ülésezett. 2011. június 20. 2011. december 19. Egy alkalommal, 2012. február 27-én tartott kihelyezett ülést, amelynek a Kanizsa TISZK adott helyet. 2011. szeptember 19. 2011. november 24.

10 Gazdálkodó szervezetek kötelező kamarai regisztrációja A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara a nagykanizsai székhelyű vállalkozások regisztrációját a végzi. A befizetett regisztrációs díj ellenében a kamara térítésmentesen nyújt a vállalkozások részére a szolgáltatásokat: üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés, tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási kérdésekben. A gazdálkodó szervezeteknek 2012. március 1-ig kellett kérelmezniük nyilvántartásba vételüket a székhely szerinti területi kereskedelmi és iparkamaránál. A kamarai hozzájárulás befizetésének határideje március 31-én járt le. Szolgáltató irodánkba május 2-i állapot szerint összesen 2889 vállalkozás regisztrált. Ebből: a papír alapú regisztrációk száma: 1182 az on-line regisztrációk száma: 1707

11 Országos, regionális rendezvények

12 Kisvállalkozói és közteherviselési kollégiumi ülés 2011. május 27. Az ülésen Dr. Bogár László közgazdász, egyetemi tanár tartott előadást "Válság és Nemzetstratégia Magyarország " vonatkozásában. Majd dr. Kupcsok Lajos főtitkár konzultációval egybekötött előadásában a Középtávú Szakképzési Rendszer és a Gazdaság igényeinek összefüggéséről beszélt. A Kamara és a Munkaadók közötti szoros együttműködés szükségességét hangsúlyozva a képzési igények közös tervezéséről, a Kamara szerepének növeléséről beszélt. Az ülésen Höfle Béláné, a kollégium tagja képviselte kamaránkat.

13 MKIK Magyar-Kínai Tagozatának szakmai konferenciája 2011. június 8. Az MKIK Magyar-Kínai Tagozata „Vállalkozás és szellemi tulajdonjog védelem Kínában” címmel rendezett szakmai konferenciát. David Lavorel, az idén megnyílt, pekingi EU KKV Központ igazgatója előadásában a kínai piacralépéssel kapcsolatos legfontosabb követelményekre hívta fel a figyelmet. Philippe Girard-Foley, a Kínai Szellemi Tulajdonjog KKV Helpdesk meghívott szakértője a szellemi tulajdonjog védelmének fontosságáról, valamint az intézményük által az európai vállalkozások számára nyújtott szolgáltatásokról adott felvilágosítást. A konferencián lehetőséget biztosítottak kétoldalú konzultációra is a pekingi uniós szervezetek képviselőivel, akik cégre szabott tanácsot nyújtottak Kínával kapcsolatban. Kamaránkat Nádasi Tamás képviselte a konferencián.

14 MKIK Külgazdasági értekezlet 2011. június 9. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara június 9-én tartotta Külgazdasági értekezletét Budapesten. Az értekezlet témái voltak a 2011. évi külgazdasági események, tájékoztató az MKIK várható idei programjairól, valamint tájékoztató a területi kamarák és vegyes kamarák fontosabb eseményeiről. David Lavorel, az idén megnyílt, pekingi EU KKV Központ igazgatója előadásában a kínai piacralépéssel kapcsolatos legfontosabb követelményekre hívta fel a figyelmet, illetve a kínai üzleti környezetről nyújtott szektor- specifikus áttekintést. Az értekezleten Varga Zsófia és Kiss László képviselte Kamaránkat.

15 Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége elnöki és titkári találkozója 2011. október 7. A Szövetség október 7-én Kehidakustányban tartotta elnöki-titkári találkozóját. Témája: a kamarai törvénymódosítás helyzete és hatása a Szövetség és a régió további kamarai munkájára. A törvénymódosítás aktuális állapotáról dr. Parragh László, az MKIK elnöke adott tájékoztatást. A megbeszélésen Cserti József alelnök és Varga Zsófia titkár képviselte kamaránkat.

16 Nyugat-Dunántúli Regionális Gazdasági Évnyitó 2012. február 9. A Nyugat-Dunántúli Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége idén Zalaegerszegen tartotta meg a Regionális Gazdasági Évnyitót, amelyen kamaránkat 9 tagunk képviselte. A rendezvényen előadást tartott dr. Parragh László az MKIK elnöke és Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Mazzagh Ferenc, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke átadta a régiós elnökségi feladatokat egy jelképes kulcs formájában Horváth Vilmosnak, Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara elnökének.

17 Sikeres együttműködés az önkormányzattal, kormányzati szervezetekkel

18 Konferencia az „Egyszerű Állam”-ról 2011. június 23. 2011. június 23-án a Foglalkoztatási Hivatal, az „Egyszerű Állam” Konzultációs Program keretében konferenciát tartott a Vasemberház Dísztermében. A rendezvényen Gerendás János, a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságpolitikai főosztályának vezetője, Cseresnyés Péter polgármester és dr. Polay József, kamaránk elnöke köszöntötte az érdeklődő vállalkozókat. A konzultáció célja az volt, hogy a vállalkozások mindennapi tapasztalatai alapján, az őket érintő adminisztratív terhekről és azok felszámolásának lehetőségeiről gyűjtsenek javaslatokat. Ez a konzultációsorozat alapozta meg a vállalkozások költségeinek (400 milliárd forint mértékű) csökkentéséhez vezető cselekvési terv elkészítését.

19 Önkormányzati – Kamarai - Nagyvállalati Kerekasztal 2011. június 16. Nagykanizsa MJV Önkormányzata és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara szakmai konzultációt tartott a Vasemberház Dísztermében a város és gazdasága jövőjének érdekében. A konzultációra azon cégek vezetői kaptak meghívást, akik a legtöbb adót fizetik és amelyek a legtöbb alkalmazottat foglalkoztatják. Cseresnyés Péter polgármester úr tájékoztatója után, dr. Polay József elnök a város gazdasági helyzetéről tartott előadást. A megjelentek lehetőséget kaptak a vállalkozásuk bemutatására, megfogalmazhatták kérdéseiket, elvárásaikat a város felé.

20 Vállalkozások bevonása a városfejlesztésbe 2011. szeptember 2. A Városfejlesztési Divízió Városrehabilitációs Workshopot tartott 2011. szeptember 2-án a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán. A rendezvény célja a városfejlesztési projektekkel kapcsolatos tapasztalatcsere lehetőségének megteremtése volt. Végül a megjelentek tájékoztatást kaptak a városrehabilitáció jelenlegi állapotáról és a közeljövőben várható fejlesztésekről. Kamaránkat dr. Polay József elnök képviselte. Horváth István divízióvezető, dr. Birkner Zoltán kampusz igazgató és Cseresnyés Péter polgármester köszöntője után Bajnai László a Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója tartott előadást a vállalkozások városfejlesztésbe való bevonásának lehetőségéről.

21 A Kormányhivatal „házhoz megy” 2011. szeptember 14. A Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Rigó Csaba vállalkozói fórummal egybekötött konzultációt tartott 2011. szeptember 14-én a Vasemberház Dísz termében. A programon dr. Polay József elnök és 11 kamarai tagvállalkozásunk vett részt. A fórum résztvevői arról tájékozódtak, hogy a kormányhivatal milyen szolgáltatásokkal tudja segíteni a vállalkozások működését. A Zala Megyei Kormányhivatal bemutatkozása után a vállalkozók elmondhatták észrevételeiket és kérdéseket tehettek fel.

22 A feketegazdaság elleni fellépés aktuális feladatai Magyarországon - 2011. szeptember 22. A Zala-Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Rendészettudományi Társaság Zala Megyei Csoportja, valamint a Rendőrség Tudományos Tanácsa nemzetközi, tudományos konferenciát tartott szeptember 22-én Hévízen. A konferencia célja a rendőrség hatékonyságának növelése a feketegazdaság ellen Magyarországon. Dr. Polay József elnök „A feketegazdaság hatásai, előfordulási területei és következményei a mindennapok gyakorlatában” címmel tartott előadást a rendezvényen.

23 2012. január 11-én - elnök úr kezdeményezésére - személyes megbeszélésre került sor Zalaegerszegen a Kormányhivatalban. Rigó Csaba kormánymegbízott és dr. Polay József elnök kölcsönösen megállapodtak egymás tevékenységének támogatásában és az évente két alkalommal való tapasztalatcserében. Találkozó a Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjával

24 Évköszöntő Vállalkozói Fórum 2012. január 25. Az önkormányzattal közösen szervezett Évköszöntő vállalkozói fórumon a Medgyaszay Házban Cseresnyés Péter polgármester és dr. Polay József, a kamara elnöke köszöntötte a vállalkozókat. A kamara által alapított „Év vállalkozója” díjat Vért Lajos egyéni vállalkozó, az „Év vállalkozása” díjat a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt., Kanizsa Ablak Kft., Termoszerviz Kft., a „Kiváló Gyakorlati Képzőhely” díjat GE Hungary Kft., Kanizsa Trend Kft, Orehovszky Tibor egyéni vállalkozó kapta. Az ünnepségen 3 vállalkozás vehette át a „Nagykanizsa Város Minősített Vállalkozása” Tanúsítványt.

25 Nagykanizsa Város Minősített Vállalkozója cím A Közgyűlés határozata szerint Kamaránk készítette el a felhívást a minősített vállalkozók jegyzékébe való felvételére, amelyet 2010. november 29-én tettünk közzé. A kezdeményezés célja, hogy a nagykanizsai vállalkozások nagyobb arányban vehessenek részt a helyben lebonyolított beszerzéseknél és beruházásoknál. 2011. május 14-én 8 vállalkozó vette át a tanúsítványt. Az önkormányzat a beszerzéseihez rendszeresen lekéri az aktuális jegyzéket. Honlapunkon is megtekinthető a tanúsítvánnyal rendelkező vállalkozások listája. Eddig 42 vállalkozás kérvényezte felvételét a Minősített vállalkozók jegyzékébe.

26 Szakképzési feladatok

27 Szakképzési Akadémia 2011. június 2. A Vasemberház Dísztermében tartott rendezvényen Cseh Györgyi a Qualitas Tanácsadó és Szolgáltató Kft. ügyvezetője előadásában elmondta, hogy a kutatási módszerüket holland pszichológusok által kifejlesztett program átvételére alapozzák. A vizsgálati módszert vezető kiválasztásnál, szervezet fejlesztésnél továbbá pályaorientációnál, pályaválasztásnál egyaránt hatékonyan lehet használni. Lakner Zsuzsanna a Cserháti SZKI nyelv-és beszédfejlesztője előadásában elmondta, hogy a szövegértés képességének fejlesztésére kiemelt figyelmet kell fordítani minden iskolatípusban a tanulmányi idő befejezéséig. A rendezvényen Varga Zsófia titkár és dr. Balogh Imre szakképzési tanácsadó képviselte a kamarát.

28 Az SZKTV legjobbjai a Parlamentben 2011. július 1. A 2011. évi országos szakmunkástanuló versenyek győzteseit, felkészítő tanáraikat köszöntötték 2011. július 1-jén a Parlamentben. Az ünnepségen a helyezetteknek és felkészítő tanáraiknak emléklapot adott át Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Parragh László, az MKIK elnöke és Odrobina László, az NGM főosztályvezetője. Az ünnepségen Varga Zsófia titkár és dr. Balogh Imre szakképzési tanácsadó képviselte kamaránkat. A képen Kovacsics István, az első helyezett szerkezetlakatos, a Zsigmondy-Szécsenyi SZKI tanulója veszi át a jutalmat.

29 Nem elég a szakmát tudni - A szerszámhoz és a diákokhoz is érteni kell Tanulók képzésével foglalkozó vállalkozók, gyakorlati oktatók részére pedagógiai alapismeretek megszerzését biztosító tanfolyamokat szervezünk évente 20 gyakorlati képzőhely részére. A 25 órás tanfolyamon szakképzési jogi ismeretekkel, módszertannal, kommunikációs és metakommunikációs ismeretekkel, valamint a pszichológiai ismeretekkel foglalkoznak a résztvevők. A kurzuson ismertetik a gyakorlati oktatást támogató minőségbiztosítási módszereket is.

30 Országos szakképzési workshop 2011. október 18. A Nemzetgazdasági Minisztérium megbízta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, hogy tegyen javaslatot az OKJ rendszerének korszerűsítésére, a gazdaság, a felhasználói szféra igényeinek figyelembevételével. A javaslat kidolgozására október 18-án országos workshopot tartottak Budapesten. A tanácskozás plenáris ülésén dr. Czomba Sándor, az NGM foglalkoztáspolitikáért felelős államtitkára tartott előadást a kormány szakképzés-fejlesztési koncepciójáról, majd a szakmacsoportok szekcióüléseken tettek javaslatot az OKJ rendszer átalakítására. Kamaránk képviseletében 5 tanulóképzéssel foglalkozó vállalkozás vett részt a munkaértekezleten.

31 Konferencia a piacorientált szakképzésről - október 21. Az IPOSZ Zala Megyei Szövetségével közösen október 21-én „Piacorientált szakképzés” címmel szakképzési konferenciát tartottunk. A programot Nagykanizsa MJV alpolgármestere, Dénes Sándor, kamaránk elnöke, dr. Polay József és az IPOSZ Zala Megyei Szövetségének elnöke, Szakony Szilárd nyitotta meg. A duális képzés bevezetéséről Szabó Bálint, a MKIK szakképzési tanácsadója, iparos szemmel a szakképzés aktualitásairól Kajos László, az IPOSZ országos képzési koordinátora tartott előadást. Nagy Zsanett, az RFKB regionális szakképzési koordinátora a 2012/13 tanévre szóló beiskolázási döntéséről t ájékoztatta az érdeklődőket. Az RFKB döntéseinek hatását a TISZK iskoláinak beiskolázására Janzsó Antal, a Kanizsa TISZK menedzsere ismertette, a kamara törekvéseit a térség szakképzésének javítására dr. Balogh Imre mutatta be. Az IPOSZ Zala Megyei képviseletében Szakony Szilárd tartott előadást „A kéményt nem a tanteremben építjük” címmel.

32 Álláskeresés-pályaorientáció c. konferencia 2011. november 9. November 9-én a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, a Kanizsa TISZK és az IPOSZ Zala Megyei Szervezete pályaorientációs konferenciát tartott. Mérksz Andor igazgató, Dénes Sándor alpolgármester és dr. Polay József elnök megnyitója után, a szakképzés és a munkaerőpiac kapcsolatáról, valamint az álláskeresési és a pályaválasztási tanácsadásról tájékozódhattak a résztvevők. Dr. Balogh Imre kamaránk szakképzési tanácsadója bemutatta a kamara pályaválasztási tevékenységét.

33 IV. Városi Nyílt Nap - 2011. november 16. Kamaránk és tagjaink támogatásával Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskolában november 16-án tartottuk meg a IV. Városi Pályaválasztási Nyílt Napot. A rendezvényt Cseresnyés Péter polgármester, Mérksz Andor a Kanizsa TISZK igazgatója és Borsos József a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója nyitotta meg. A középiskolák közös nyílt napjára Nagykanizsáról, a környező településekről és Somogy megyéből érkezett érdeklődők közül a kamara jutalmát kapták a pályaválasztási kérdőívet helyesen kitöltő diákok.

34 Vizsgabizottsági elnökök és tagok delegálása Kamaránk január-április hónapban 39 szakmában több, mint 50 vizsgabizottsági elnököt és tagot delegált. A vizsgabizottsági elnökök és tagok beérkező jelentéseinek regisztrálása folyamatosan zajlik. Oktató és vizsgáztató helyek, központok,akikkel rendszeres kapcsolatot tartunk: Horváth Tanoda Oktató és Vizsgaközpont Kft., Nemzeti Munkaügyi Hivatal, ÉKKO Építőipari, Közszolgáltató, Kereskedő és Oktató Kft., Türr István Képző és Kutatóintézet, Dr. Mező Ferenc-Thúry György Gimnázium és Szakképző Iskola, Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium, Térségi Óvoda és Általános Iskola Csapi A képen a Kamaránk által delegált vizsgabizottsági tagok Koszorú Ferenc és Herman Tamás

35 „V. Szakma Sztár Fesztivál” 2012. április 11-13. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2012-ben ötödik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. A verseny országos döntőjére az „V. Szakma Sztár Fesztivál”-on 2012. április 11–13. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén került sor. Az országos döntőbe szakmánként a tíz legjobb elődöntős került. A döntőbe jutott 3 tanuló a dr. Mező-Thúry SZKI-ból és 3 tanuló a Nagykanizsai Műszaki SZKI-ból. 2. helyezést ért el: Maier Emese Loretta ruházati eladó.

36 „V. Szakma Sztár Fesztivál” 2012. április 11-13. Kamaránk 80 általános- és középiskolás diák számára teremtett lehetőséget arra, hogy egy napos szakmai kirándulás keretében meglátogassák a rendezvényt és lássák az ország legjobbjait egy-egy munkadarab elkészítése közben. A diákok a gyakorlati versenyeken túl előadások, bemutatók megtekintésével is bővíthették a szakmákról meglévő ismereteiket. A rendezvény remek lehetőséget nyújtott a pályaválasztás előtt álló diákoknak döntésük elősegítésébe.

37 SZKTV eredmények Gratuláltunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak HelyezésNévFelkészítő tanár Élelmiszer-vegyiáru eladó 7.Simon BettinaMajorné Jakabfi Éva Hegesztő 4.Kovács FerencMajoros István Ruházati eladó 2.Maier Emese LorettaMajorné Jakabfi Éva Szakács 7.Stáhl FanniVarga Tünde Szerkezetlakatos 7.Kelemen Krisztián ÁdámTakács István 9.Karai GergőBolla Ferenc

38 Pályázataink

39 „REKORD” záróprojekt 2011. július 14. A „REKORD” Regionális foglalkoztatási együttműködés a Nyugat-Dunántúlon elnevezésű projektben Kamaránk partnerséget vállalt, amelyről szóló együttműködési megállapodást Cserti József általános alelnök írt alá 2010. november 4-én Szombathelyen. A projektzáró rendezvényt egy börze keretében szerveztük meg 2011. július 14-én három helyszín, Szombathely-Zalaegerszeg- Zalaszentgrót érintésével. Áttekintettük a projekt során elért eredményeket, a régióban lezáruló kistérségi projekteket, valamint a további együttműködési lehetőségekről határoztunk. Stratégiai partnerséget vállaltunk egy osztrák- magyar határmenti projektben. A programon Varga Zsófia titkár és Csikné Molnár Tünde munkatárs vett részt.

40 Munkavédelmi konferencia „2011. - A karbantartás éve az EU-ban” 2011. október 20. Október 20-án munkavédelmi konferenciát tartottunk a Vasemberházban. A rendezvényünk célja az volt, hogy népszerűsítsük és felhívjuk a figyelmet az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség 2010-2011. évi európai kampányára, amely a biztonságos karbantartás feltételeinek teljesüléséről szól. A karbantartás munkavédelmi célvizsgálatairól, tapasztalatokról, javaslatokról a Zala Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerve munkatársai dr. Babati Szabolcs, Nagy Vid László és Dávidné Gergál Rozália tájékoztatták a résztvevőket, majd Déri Miklós, munkabiztonsági szakértő és Billege Balázs, munkavédelmi szakmérnök tartott előadást. A rendezvényen 68 fő vett részt. A program az OMMF támogatásával valósult meg.

41 ECO-HUB 2011. november 10-én Mariborban megtartott projektnyitó értekezleten Varga Zsófia titkár és Csikné Molnár Tünde munkatárs vett részt. Kamaránk a Szlovénia-Magyarország Határon átnyúló Együttműködési program 2007-2013 keretében az ECO-HUB elnevezésű projektben vállalt partnerséget. Az ECO-HUB projekt célja támogatás nyújtása a kkv-nak, innovatív, környezetbarát termékek és szolgáltatások létrehozásával. A Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara kockázatkezelési terv és kézikönyv elkészítését, motivációs szemináriumok megszervezését, intenzív képzések gyakorlati bemutatóinak megszervezését és szakirodalom összegyűjtésében való közreműködést vállalt. Megvalósítási időszak: 2011. október 1.-2014. szeptember 9.

42 Külgazdasági kapcsolatok erősítése Kamaránk 2 pályázatot nyújtott be az MKIK 2012. évre tervezett külgazdasági programjába. A területi kamarák által benyújtott pályázatokat a Nemzetgazdasági Minisztérium hagyja jóvá, és 100 %-os támogatást biztosít. Horvát-Magyar Kereskedelemfejlesztési konferencia Helyszín: Nagykanizsa Ideje: 2012. október Résztvevők tervezett létszáma: 60 fő Támogatás összege: 880 e Ft Belovári vásárlátogatás – Kaproncai partner találkozó és gyárlátogatás Helyszín: Bjelovár, Koprovnica Ideje: 2012. szeptember Résztvevők tervezett létszáma: 20 fő Támogatás összege: 1.050 e Ft

43 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! dr. Polay József elnök Nagykanizsa, 2012.02.27.


Letölteni ppt "Beszámoló az előző Küldöttgyűlés óta eltelt időszak eseményeiről (2011. május 24. – 2012. május 23.) Nagykanizsa, 2012. május."

Hasonló előadás


Google Hirdetések