Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Első tanfolyam -Élelmiszeripari, konyhai és éttermi alapismeretek diákok számára ÉLELMISZEREK BIZTONSÁGA.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Első tanfolyam -Élelmiszeripari, konyhai és éttermi alapismeretek diákok számára ÉLELMISZEREK BIZTONSÁGA."— Előadás másolata:

1 Első tanfolyam -Élelmiszeripari, konyhai és éttermi alapismeretek diákok számára ÉLELMISZEREK BIZTONSÁGA

2 PIKTOGRAMOK (ELIGAZÍTÓ ÁBRA) OLVASÁSA

3

4 Mik a piktogramok? - A piktogramok ábrák. Ezek a képek könnyen felismerhetőek, könnyen megtanulhatók és könnyen lehet emlékezni rájuk Miért használják a piktogramokat? - A piktogramokat könnyű megérteni. Nem kell értened egy idegen nyelven ahhoz, hogy megértsd az értelmüket - az a piktogram amelynek a jelentését ismered, könnyen felismerhető. Nem kell olvasnod vagy lefordítanod semmit.

5 Minden körzetnek megvannak a saját piktogramjai, melyeknek saját jelentgése van. Tiltások Utasoknak parkolni tilos Tilos a dohányzás ! Tűz, nyílt láng használata tilos Gyalogosoknak átmenni tilos. Kioltani tilos A víz nem iható - a piros színt használják, a tiltó jelek mindig kör alakúak, fekete piktogram fehér háttérrel

6 Idegeneknek belépni tilos és dohányozni tilos Teherszállító autóknak nem engedélyezett Belépni tilos

7 Utasító jelek - kör alakúak, fehér piktogram kék háttérrel A szem védelme kötelező. Biztonsági kesztyű használata kötelező Védőruha használata kötelező. A hallásvédő használata kötelező. Arcvédő használata kötelező.

8 Biztonsági sisak használata kötelező - Az utasító jelek azt jelentik, hogy az utasítás végrehajtása feltétlenül szükséges aszerint amit a piktogram tábla mutat. Figyelmeztető jelek - jeleknek háromszög alakja van, fekete piktogram sárga háttérrel - Figyelmeztető jel azt jelenti, hogy létezik egy lehetséges veszélyforrás ami miatt figyelmesnek és óvatosnak kell lenned.

9 Gyúlékony anyagok vagy magas hőmérséklet. Veszélyes vagy irritáló anyagok. Magasfeszültség veszély.Maró anyagok Mérgező anyagokVeszély

10 Felvilágosító és menekülési irány jelek - jel téglalap vagy négyzet alakú, fehér piktogram zöld háttérrel. Vészkijárat. Vészkijárat fele Elsősegély. Biztonsági zuhany. Telefon vészhelyzet vagy elsősegély esetén. Kijárat- vészkijárat Szem tisztítása Hordágy

11 Tűzvédelmi jelek - négyzet vagy téglalap alakúak, fehér piktogram piros háttérrel. Útjelző tábla: kombinálva a következő jelek egyikével Tűzoltó palack Létra Tűzoltó takaró. Tűzoltó tömlő Telefon tűz esetén Találkozó csomópont.


Letölteni ppt "Első tanfolyam -Élelmiszeripari, konyhai és éttermi alapismeretek diákok számára ÉLELMISZEREK BIZTONSÁGA."

Hasonló előadás


Google Hirdetések