Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

10 jó ok arra, hogy megtanuljon franciául. A franciát világszerte beszélik Öt földrészen több mint 200 millió ember beszéli a francia nyelvet. Frankofónia.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "10 jó ok arra, hogy megtanuljon franciául. A franciát világszerte beszélik Öt földrészen több mint 200 millió ember beszéli a francia nyelvet. Frankofónia."— Előadás másolata:

1 10 jó ok arra, hogy megtanuljon franciául

2 A franciát világszerte beszélik Öt földrészen több mint 200 millió ember beszéli a francia nyelvet. Frankofónia 68 államot és kormányt ölel fel. Az angol után a francia a legelterjedtebb nyelv a világon, és a kilencedik helyen áll a legtöbb ember által beszélt nyelvek rangsorában. Az angol mellett az egyetlen olyan nyelv, amelyet a világ minden országában tanítanak. Franciaország rendelkezik a legkiterjedtebb külföldi kultúrintézmény-hálózattal, amely 750 000 tanuló számára szervez francia nyelvtanfolyamokat. https://www.youtube.com/watch?v=0EP6g043AIM https://www.youtube.com/watch?v=0EP6g043AIM

3 HOL BESZÉLIK A FRANCIÁT? VILÁGTÉRKÉP

4 A francia a legvonzóbb nyelv a világon Megjelent: Beta|2013.10. 30. 15:37h Egy nemrég készült felmérés alapján a francia a legvonzóbb nyelv a világon, megelőzve ezzel az olaszt és a brit angolt, közölte ma a francia média. A Hotels.com weboldal felmérésének résztvevői szerint Molière nyelve a legvonzóbb a világon. Mintegy 8.000 ember véli úgy, hogy a francia nyelv romantikusabb és elegánsabb, mint az olasz vagy a brit angol. Az említett weboldal szerint a turistákat, akik milliószámra foglalnak szállodai szobát, nemcsak Párizs építészeti remekei vonzzák, hanem a francia nyelv érzékisége és sármja is. A OnePoll.com által 2009-ben szervezett felmérés alapján a világ legvonzóbb akcentusa az ír, amelyet az olasz, a skót és a francia követtek.

5 A nyelv, amely jobb munkalehetőséget kínál Aki beszél franciául vagy angolul, jobb eséllyel indul a nemzetközi munkapiacon, könnyebben talál munkát. A francia nyelvtudás segítségével munkahelyhez juthatunk külföldi francia cégekben elsősorban Franciaországban, valamint a frankofón államokban (Kanada, Svájc, Belgium). Franciaország a föld ötödik legnagyobb gazdaságát tudhatja magáénak, a külföldi befektetők számára legvonzóbb országok rangsorában a harmadik helyen áll, és elsőrangú gazdasági partnerként tartják számon.

6 A kultúra nyelve A francia a konyhaművészet, a divat, a színházkultúra, a vizuális művészetek, a tánc és az építészet nemzetközi nyelve. Azok számára, akik beszélik a francia nyelvet, ez elsősorban azt jelenti, hogy eredetiben élvezhetik a francia és frankofón irodalmi alkotásokat, filmeket és dalokat. A francia Victor Hugo, Moliére, Leopold Sedar Senghor, Edith Piaf, Jean-Paul Sartre, Alain Delon és Zinedine Zidane nyelve.

7 MARSEILLES-IF VÁRA (DUMAS- GRÓF MONTE CRISTO)

8 Az utazások nyelve A világ összes országa közül Franciaországba látogatnak el a legtöbben: évente mintegy 70 millióan. Aki tud franciául, sokkal jobban élvezi Párizst és Franciaország más régióit (a kellemes Azúr Partot, a szilaj bretagne-i partokat és a végtelenbe magasodó Alpok hófödte hegycsúcsait), jobban érti a francia kultúrát, mentalitást és a franciák életmódját. A francia nyelvtudás hasznunkra válik, ha Afrikába, Svájcba, Kanadába, Monacóba vagy a Seyshelle szigetekre látogatunk.

9 A nyelv, amely lehetővé teszi számunkra a francia egyetemi képzést A francia nyelvtudás lehetővé teszi számunkra, hogy előkelő franciaországi egyetemeken, illetve rangos francia főiskolákon folytassunk mérnöki és közgazdasági tanulmányokat szerte Európában és a világon. Azok a tanulók, akik beszélik a francia nyelvet, megpályázhatják a francia kormány által kínált ösztöndíjak valamelyikét, amelyek segítségével bármely szakon harmadik egyetemi fokozaton szerezhetnek nemzetközileg elismert képzést és oklevelet.

10 A nemzetközi szervezetek nyelve A francia az Egyesült Nemzetek Szervezetének, az Európai Úniónak, az UNESCO-nak, a NATO-nak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, a Nemzetközi Vöröskeresztnek, valamint a Strasbourgban, Brüsszelben és Luxemburgban székelő nemzetközi jogi szervezeteknek egyaránt hivatalos nyelve.

11 A nyelv, amely nyit a világ felé A francia a harmadik internetes nyelv, és e tekintetben megelőzi a spanyolt. Azok számára, akik értenek franciául, lehetővé válik a frankofón világgal való a világ kommunikáció minden táján, és egy újabb szemszögből láthatják a világot a francia nyelven elérhető médián keresztül (TV5, France 24, Nemzetközi Francia Rádió)

12 A nyelv, amelyet érdekes tanulni A francia könnyen tanulható nyelv, elsajátításának számtalan érdekes módja létezik, gyermekek és felnőttek számára egyaránt. Az alapszintű kommunikácóhoz szükséges szókincs gyorsan megtanulható.

13 A nyelv, amely elősegíti más idegen nyelvek tanulását 50% A francia nyelv tanulása megkönnyíti más, elsősorban a román nyelvcsoportba tartozó idegen nyelvek (spanyol, olasz, portugál, román) elsajátítását, emellett az angolul tanulók is nagy hasznát látják, ugyanis a modern angol szókincs mintegy 50% -a a franciából származik. attaché, passeport, prince, terrasse, croissant, caramel, cinéma, télévision, sauce, art nouveau, accord, administration, général és még sok más...

14 A szerelem és a szellemiség nyelve Franciául tanulni elsősorban öröm, mert gyönyörű, gazdag, dallamos nyelv, amelyet gyakran nevezünk a szerelem nyelvének. Ugyanakkor analitikus nyelv is, amely gondolatot formál és fejleszti a kritikus szemléletet, ami rendkívül fontos tárgyalások és eszmecserék során.

15 Egy, a Loire menti kastélyok közül

16 A méltán híres francia konyha

17 A Cannes-i Filmfesztivál helyszíne Azúr tengerpart

18 Grenoble, a közismert francia síközpont

19 Egyetemi ösztöndíjak franciaországi továbbtanuláshoz: A szerbiai francia nagykövetség és szerbiai francia intézet ösztöndíjpályázatot írt ki a 2015-2016-os tanévre olyan fiatalok számára, akik Franciaroszágban szeretnék folytatni felsőfokú tanulmányaikat, ösztönözve ezáltal az egyetemisták mobilitását. 2002. óta több mint 350 hallgató részesült hosszú távú ösztöndíjban, ami lehetővé teszi számukra, hogy különféle szakterületeken mester-, mérnöki és doktori képzésben vegyenek részt. A szerb kormány és a szerbiai alapítványok és szervezetek által folyósított ösztöndíjak mellett számos francia intézmény és vállalat biztosít anyagi eszközöket az egyetemi tanulmányok pénzelésére (régiók, magasiskolák, alapítványok...) Bővebb tájékoztatás: www.srbija.campusfrance.orgwww.srbija.campusfrance.org

20 Nyelvtanulás Franciaországban: A „Qualité français langue étrangère“ védjegyet azok a nyelviskolák viselik, amelyek minőségi nyelvtanfolyamokat és kiváló szolgáltatásokat biztosítanak a francia Felsőoktatási és Kutatási Minisztérium támogatásával: www.qualitefle.fr és www.fle.frQualité français langue étrangèrewww.qualitefle.fr www.fle.fr Franciaországban sokéves hagyománya van a gyermekek és serdülők kollektív nyaraltatásának, és szinte nem létezik olyan téma, amely ne szerepelne a foglalkozásokon: kultúra, sport, tudomány, külföld/Franciaország, hegyek/tengerpart... A kollektív nyaraltatás iránt érdeklődők www.123sejours.com portálon találnak részletes tájékoztatást. www.123sejours.com

21 A francia lesz a legelterjedtebb nyelv a világon 2050-re? Megjelent: Tanjug|2014. 03. 27 11:15h 2050-re a franciának kellene átvennie a vezető helyet a legtöbb személy által beszélt nyelvek rangsorában az angol és a kínai előtt, közölte egy újabb felmérés alapján a Forbes magazin és a párizsi Le Monde. Az angol nyelv térhódítását megelőzően a francia volt a diplomácia, a kultúra és a művészetek hivatalos nyelve, ám idővel Shakespeare nyelve, majd a mandarin nyelv háttérbe szorították. Egy a Natixis bank által nemrég készített felmérés azt mutatja, hogy 2050-re a francia újra az első helyre léphet a legelterjedtebb nyelvek listáján.

22 Tudniillik, akkorra már 750 millióan fogják beszélni a francia nyelvet szemben a 2010-es esztendővel, amikor “csupán” 220 millióan beszélték. Ennek oka elsősorban a szubszaharai Afrikában bekövetkező demográfiai robbanás lesz. Mindemellett, véli a Forbes és a Le Monde, a közölt számadatok bizonyos korrekcióra szorulnak. A Natixis frankofónnak tekinti azon országok össz lakosságát, amelyekben a franciát hivatalos nyelvként beszélik, ellenben – Alexandre Wolff, a Frankofón Országok Nemzetközi Szervezetének egyik vezetője francia nyelv obszervatóriumának munkatársa szerint – “sok államnak, mint például Belgiumnak is, több hivatalos nyelve van, míg egyes afrikai országokban annak ellenére, hogy a francia nemzeti nyelv, nem ezt használják a legtöbben.”

23 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Készítette: Szabolcski Beatrice Šimoković Lidija


Letölteni ppt "10 jó ok arra, hogy megtanuljon franciául. A franciát világszerte beszélik Öt földrészen több mint 200 millió ember beszéli a francia nyelvet. Frankofónia."

Hasonló előadás


Google Hirdetések