Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Olasz intenzív. •Olasz nyelv első idegen nyelvként való intenzív oktatása (heti 4 órában) 1/2 osztály, vagyis 15 diák számára a társadalomtudomány szakirányú.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Olasz intenzív. •Olasz nyelv első idegen nyelvként való intenzív oktatása (heti 4 órában) 1/2 osztály, vagyis 15 diák számára a társadalomtudomány szakirányú."— Előadás másolata:

1 Olasz intenzív

2 •Olasz nyelv első idegen nyelvként való intenzív oktatása (heti 4 órában) 1/2 osztály, vagyis 15 diák számára a társadalomtudomány szakirányú osztályok egyikében. •Az ő esetükben a második idegen nyelv kötelezően az angol.

3

4 •A diákok (feltehetően) jó romántudása megkönnyíti az előrehaladást, akárcsak az a motiváló tény, miszerint az ifjúsági kultúrában fontosnak tartott területeken (sport, autógyártás, zene, divat, formatervezés) az olaszok kiválóak.

5 •Az intenzív olasz nyelvtanulás ugyanakkor megismertet az elmúlt évszázadok nagy olasz kultúrájával (irodalom, festészet, szobrászat, építészet, zene), melynek kisugárzása meghatározó volt az európai műveltség alakulásában.

6 Az olasz hatás a filmművészet- ben ma is érezhető. A filmnézés, különösen akkor, ha megbeszélés is követi, kitűnő alkalom a nyelvtanulásra.

7 A Bolyaiban 1990 őszétől oktatjuk az olaszt, a legjobban haladó diákok dobogós helyeket és dicséreteket szereztek a tantárgyverseny országos szakaszán, sokan végeztek olasz nyelv- és irodalom szakot a bölcsészkaron, és ma már ők is tanítanak, illetve az olasz nyelv ismeretét feltételező állást töltenek be.


Letölteni ppt "Olasz intenzív. •Olasz nyelv első idegen nyelvként való intenzív oktatása (heti 4 órában) 1/2 osztály, vagyis 15 diák számára a társadalomtudomány szakirányú."

Hasonló előadás


Google Hirdetések