Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Ételkészítő technológiák
Asztalterítés Készítette: Balogh János Sarmasági Ipari Iskolacsoport, Szilágy megye
2
Régi étkezési szokásaink közé tartozik az asztal megterítése.
3
Az asztal elrendezése, díszítése, a használt teríték minősége függ az étkezési alkalomtól.
Reggeli Ebéd Vacsora
4
Az asztal elrendezése, díszítése, a használt teríték minősége függ az ételfogások és az étkező személyek számától
5
Az ünnepi asztalra fehér vagy világos színű damaszt vagy lenabroszt teszünk. A teríték és az evőeszközök legyenek jó minőségűek.
6
A tányérok számáról és nagyságáról a fogások szerint döntünk
A tányérok számáról és nagyságáról a fogások szerint döntünk. Egy lapos tányérra kerül rá a többi, attól függően, hogy milyen az előétel, és szolgálunk-e fel halat.
7
Az evőeszközöket használati sorrendbe helyezzük el
Az evőeszközöket használati sorrendbe helyezzük el. A tányér bal oldalára helyezzük a villát, jobb oldalára pedig vágóélével a tányér felé fordítva a kést. A kés jobb oldalára kerül a kanál, amennyiben leves is szerepel a menüben.
8
A poharakat a tányér elé egyenes vonalba vagy átlósan helyezzük el
A poharakat a tányér elé egyenes vonalba vagy átlósan helyezzük el. Középre a vizespohár kerül, ettől balra a boros, jobbra pedig a rövidital pohara.
9
Az étel felszolgálása előtt damaszt vagy vászon szalvéták helyezhetők a tányérokra.
10
Asztaldísznek csak élővirágot használjunk, lehetőleg alacsony vázába helyezve.
11
A díszgyertyákhoz sárgaréz, ezüst vagy porcelán gyertyatartó illik.
12
Jó étvágyat!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.