Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ételkészítő technológiák

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ételkészítő technológiák"— Előadás másolata:

1 Ételkészítő technológiák
Asztalterítés Készítette: Balogh János Sarmasági Ipari Iskolacsoport, Szilágy megye

2 Régi étkezési szokásaink közé tartozik az asztal megterítése.

3 Az asztal elrendezése, díszítése, a használt teríték minősége függ az étkezési alkalomtól.
Reggeli Ebéd Vacsora

4 Az asztal elrendezése, díszítése, a használt teríték minősége függ az ételfogások és az étkező személyek számától

5 Az ünnepi asztalra fehér vagy világos színű damaszt vagy lenabroszt teszünk. A teríték és az evőeszközök legyenek jó minőségűek.

6 A tányérok számáról és nagyságáról a fogások szerint döntünk
A tányérok számáról és nagyságáról a fogások szerint döntünk. Egy lapos tányérra kerül rá a többi, attól függően, hogy milyen az előétel, és szolgálunk-e fel halat.

7 Az evőeszközöket használati sorrendbe helyezzük el
Az evőeszközöket használati sorrendbe helyezzük el. A tányér bal oldalára helyezzük a villát, jobb oldalára pedig vágóélével a tányér felé fordítva a kést. A kés jobb oldalára kerül a kanál, amennyiben leves is szerepel a menüben.

8 A poharakat a tányér elé egyenes vonalba vagy átlósan helyezzük el
A poharakat a tányér elé egyenes vonalba vagy átlósan helyezzük el. Középre a vizespohár kerül, ettől balra a boros, jobbra pedig a rövidital pohara.

9 Az étel felszolgálása előtt damaszt vagy vászon szalvéták helyezhetők a tányérokra.

10 Asztaldísznek csak élővirágot használjunk, lehetőleg alacsony vázába helyezve.

11 A díszgyertyákhoz sárgaréz, ezüst vagy porcelán gyertyatartó illik.

12 Jó étvágyat!


Letölteni ppt "Ételkészítő technológiák"

Hasonló előadás


Google Hirdetések