Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NETFIT® Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt mdsz

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NETFIT® Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt mdsz"— Előadás másolata:

1 NETFIT® Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt http://www. mdsz

2 Mi a NETFIT küldetése? A NETFIT® program küldetése, hogy népszerűsítse és tudatosítsa az iskoláskorú diákok, családjaik és a köznevelés szereplői körében - az élethosszig tartó fizikai aktivitás jelentőségét ; - az egészségtudatos életvezetés értékeit.

3 Mit jelent az egészségközpontú fittség
Mit jelent az egészségközpontú fittség? Olyan fizikai képességeket jelent, amelyeknek közvetlen befolyása van - az egyén egészségi állapotára, - ezáltal meghatározza, hogy a mindennapokban egészséges és aktív életet éljen.

4 Az egészségközpontú fittség mely összetevőit mérjük?
aerob fittségi (állóképességi) profil vázizomzat fittségi (izomerő, erő állóképesség, hajlékonyság) profil a testösszetétel (testzsír százalék, testtömeg index) profil

5 Milyen tesztek alkotják a NETFIT-et?
Testösszetétel és tápláltsági profil: 1. testtömeg mérése testmagasság mérése 3. testtömeg-index (BMI) mérése 4. testzsírszázalék mérése Aerob fittségi (állóképességi) profil: 5. állóképességi ingafutás teszt (20 méter)

6 Milyen tesztek alkotják a NETFIT-et?
Vázizomzat fittségi profil: 6. ütemezett hasizom teszt 7. törzsemelés teszt ütemezett fekvőtámasz teszt 9. kézi szorítóerő mérése 10. helyből távolugrás teszt Hajlékonysági profil: 11. hajlékonysági teszt

7 Fittségi tesztek

8 Milyen fittségi zónákba kerülhetnek a tanulók?
A NETFIT az egészséges fittségi teljesítményértékek mellett - „egészségzóna” további egy, illetve két zónát (tartományt) tartalmaz: - „fejlesztés szükséges” zóna, - „fokozott fejlesztés szükséges” zóna.

9 Fittségi tartományok

10 Miben jelenik meg a NETFIT újszerűsége?
- a tudományos megalapozottság - a tanulók minősítésének kritériumorientált módszere - a személyre szabott visszajelentő és értékelő modul - az egészségközpontúság - a motoros tesztek ízület- és gerincvédelmet biztosító végrehajtása - pedagógiai alkalmazhatóság - online adatkezelő rendszer

11 Hasznos információk (GYIK)
Mikor kerül sor a felmérésekre? 2015. február 1 – május 22. Hol lesznek a felmérések? Iskolánk sportlétesítményeiben. Kik vezetik a felméréseket? Iskolánk testnevelő tanárai. Milyen korosztály érintett a felmérésben? Minden felső tagozatos tanuló. Hol tudhatok meg többet a felmérésről? Hasznos információk (GYIK)

12 Mindnyájunk egészségére!


Letölteni ppt "NETFIT® Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt mdsz"

Hasonló előadás


Google Hirdetések