Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

 A társadalomismeret oktatásához fontosnak tartjuk, hogy a tanulók minél aktívabban vegyenek részt a helyi közösségek életében és szolgálják tanulmányaik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: " A társadalomismeret oktatásához fontosnak tartjuk, hogy a tanulók minél aktívabban vegyenek részt a helyi közösségek életében és szolgálják tanulmányaik."— Előadás másolata:

1  A társadalomismeret oktatásához fontosnak tartjuk, hogy a tanulók minél aktívabban vegyenek részt a helyi közösségek életében és szolgálják tanulmányaik során, majd azt követően is a helyi társadalmat. Ez természetesen nem korlátozódik a diákok iskolában eltöltött idejére.

2 http://72ora.oki- iroda.hu/index.php?mit=szovegek&mit1=kirak&i d=1

3  A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény felekezet (római katolikus, református, evangélikus) felkérésére az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány szervez, és amely Magyarország fiatalságát hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Országszerte fiatalok kisebb- nagyobb csoportjai három napon, azaz 72 órán keresztül teljesítenek közhasznú feladatokat.

4  A templomkert takarítása  Látogatás a kutyamenhelyen  Éneklés a kórház gyermekosztályán  A második világháborúban Orosházán elesett katonák sírjainak rendbe tétele  Az iskola udvarának takarítása  Idős emberek kertjének, udvarának takarítása

5

6  DÖK  Klub  Ügyelet  Segítség a kisebbeknek  Könyvtári munka  Tankönyvárusítás...

7  Placid atya  Wittner Mária  Fekete Pál  Jókai Anna  Bogár László

8 Ezzel a jelmondattal indította el 2006-ban fiatalokat megszólító programsorozatát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. „A program célja, hogy felhívjuk a következő generáció figyelmét a legjelentősebb kihívásokra, melyekre a mai fiataloknak, a 21. század formálóinak lehet és kell megoldásokat találniuk. Ne ijedj meg, nem mi akarjuk megmondani Neked a „tutit”, nem mi akarunk dönteni helyetted! Csak azt szeretnénk, hogy megállj egy kicsit, s gondolkozz el arról, hogy milyen világot szeretnél látni magad körül. Ismerd meg azokat a tényeket, amelyeket nem, vagy csak ritkán láthatsz a tv képernyőjén, melyekre talán ritkán googlizol rá a neten.”

9  A Segélyszervezet 2008-ban középiskolai vándorkiállítást indított útjára a nemzetközi szolidaritásról.  Mire nem elég tízperc? –globális problémák mély elemzésére, megoldására, a világ igazságossá tételére....  Mire elég tízperc? – kérdezni,elgondolkodni,felhívni a figyelmet valami fontosra.  Ismerd meg, gondolkodj, cselekedj!

10  http://www.vilagformalok.hu/index.php?opti on=com_content&view=article&id=888&Itemi d=252&lang=hu http://www.vilagformalok.hu/index.php?opti on=com_content&view=article&id=888&Itemi d=252&lang=hu  http://www.10percszoli.hu/ http://www.10percszoli.hu/

11  – Az Európai Tanács miniszteri bizottsága 2003- ban döntött arról, hogy nyílt nap keretében lehetővé teszi az érdeklődők számára a bírósági szervezetrendszer, a polgári igazságszolgáltatás működésébe való betekintést.  A diákok ilyenkor betekintést nyerhetnek a bírósági épület olyan részébe, amelyek az ügyfelek számára normál hétköznapokon zárva van. Megnézhetik a tárgyalótermeket, megismerhetik a bíróság működését.

12 Az Oros-haza Baráti Kör orosházi fiatalokból álló, politikailag független lokálpatrióta egyesület. Az egyesület célját röviden összefoglalni így lehetne: Orosháza és kistérsége kulturális életének színesítése, közösségépítő programok szervezése.

13

14

15

16

17 „A Baráti Kör magjához – ami egy asztaltársaságból került ki – többen csatlakoztak és csatlakoznak a mai napig is. A „bekerülés” feltétele a tenni akarás, azaz, hogy aktívan részt vegyen az egyesületi munkában a csatlakozni kívánó és az, hogy elfogadja az egyesületi alapszabályt. Tagságunk munkáját tekintve talán ezért is vegyes összetételű. Vannak köztünk kisvállalkozók, tanárok, egyetemisták, szociális munkások, sőt még saját postásunk is van. Munkánk elismeréseként 2010. április 24-én, Orosháza 266. születésnapján egyesületünk képviselőjeként Kálmán László, a Baráti Kör elnöke átvette az „Orosháza Városért” kitüntetést.” átvette az „Orosháza Városért” kitüntetést.


Letölteni ppt " A társadalomismeret oktatásához fontosnak tartjuk, hogy a tanulók minél aktívabban vegyenek részt a helyi közösségek életében és szolgálják tanulmányaik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések