Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK
ALAKLMÁBÓL MEGJELENT VENDÉGEKET
2
A fogszuvasodás kialakulásának okai
3
Plakkfestés
4
Foszuvasodás - caries
5
Fogkő
6
Egészséges íny
7
Ínygyulladás
8
Ínyvisszahúzódás
9
A fogszuvasodás és a fogágybetegség megelőzésének lehetőségei
Fluoridok: általános és helyi alkalmazás
10
A túlzott fluoridbevitel
veszélye
11
A fogszuvasodás és a fogágybetegség megelőzésének lehetőségei
Fluoridok: általános és helyi alkalmazás Táplálkozás: kisebb mennyiségű és rikább cukorfogyasztás csökkent plakk-képződés
12
A caries kialakulása szempontjából a helyi hatás oki tényezői
a szénhidrátok mennyisége és összetétele a szénhidrátok állaga a szénhidrátfogyasztás gyakorisága
13
A táplálkozás általános hatása a fogak fejlődése szempontjából
A, B12, C, D vitaminok Ásványi anyagok, mint a magnézium, foszfor, kalcium Nyomelemek, mint a fluorid
14
A fogszuvasodás és a fogágybetegség megelőzésének lehetőségei
Fluoridok: általános és helyi alkalmazás Táplálkozás: kisebb mennyiségű és rikább cukorfogyasztás csökkent plakk-képződés Szájhigiéne: gyors cukoreltávolítás bakteriális lepedék távoltartása
15
Készítették: Gondy Mónika 14. A Pakányi Petra 14
Készítették: Gondy Mónika 14.A Pakányi Petra 14.A Felkészítő tanárok: Glowacz Miklósné Tóth Györgyné Budapest, 2005.
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.