Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,"— Előadás másolata:

1

2

3 Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak. PARTNEREK:

4 Valós idejű mérések és szabályozások Léptetőmotor vezérlése FPGA-val

5 FPGA ciklusok közötti információáramlás

6 Módszerek összehasonlítása MódszerFPGA erőforrásFelhasználás Lokális változókLogicUtolsó adat megosztása, Kommunikáció Host VI-val Globális változókLogicUtolsó adat megosztása Kevesebb erőforrás-használat OccurenceLogicCiklusok szinkronizálása

7 Módszerek összehasonlítása MódszerFPGA erőforrásFelhasználás Memory ItemMemoryUtolsó adat megosztása Register ItemsLogicUtolsó adat megosztása FIFO – Flip-FlopLogicAdatok pufferelt átvitele, 100 pufferméretig FIFO – Look-Up TableLogicAdatok pufferelt átvitele, pufferméret: 100-300 FIFO – Block memoryMemory, LogicAdatok pufferelt átvitele, 300 pufferméret felett Tipikusan a Project Explorer ablakban létrehozva (FPGA target)

8 Feladatok

9 1. Kapcsolás elkészítése Készítse el a léptetőmotor meghajtására alkalmas kapcsolást! – Léptetőmotor típusa: bipoláris, max 200 mA – I298 Dual H-híd (8-35 V, max 1,5 A) – Tápegység: 12 V – Használjon áramkorlátozó ellenállásokat!

10 2. Léptető motor vezérlése Valósítsa meg a léptetőmotor vezérléséhez szükséges programot! Vizsgálja meg, milyen léptetési frekvenciáig használható a léptetőmotor!

11 3. PWM generálás Valósítsa meg a léptetőmotor microstep alapú vezérlését! Vizsgálja meg, milyen léptetési sebességig használható a motor!


Letölteni ppt "Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések