Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BT Szakkör 2. Foglalkozás. BT Szakkör Mi is az a riasztórendszer? Feladata? Mikb ő l épül fel egy riasztó rendszer? Mi mire való? - Központ - Érzékelő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BT Szakkör 2. Foglalkozás. BT Szakkör Mi is az a riasztórendszer? Feladata? Mikb ő l épül fel egy riasztó rendszer? Mi mire való? - Központ - Érzékelő."— Előadás másolata:

1 BT Szakkör 2. Foglalkozás

2 BT Szakkör Mi is az a riasztórendszer? Feladata? Mikb ő l épül fel egy riasztó rendszer? Mi mire való? - Központ - Érzékelő - Hang és fényjelző - Átjelző - Kezelő - Bővítő Mi az az NO, NC? Hogy müködik az érzékelö ? Hogy kötünk be valamit a rendszerbe? Miért, mire használunk ellenállásokat?

3 BT Szakkör Mikb ő l épül fel egy riasztó rendszer? Központ Érzékelő(k) Hang és/vagy fényjelző Kezelő Táp Átjelző

4 BT Szakkör Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Központ PSU RIO Táp 1234 ÉRZÉKELŐK Kezelő

5 BT Szakkör Buszvonal bekötési szabályok: Minden buszvonalba kötött eszköznek saját címmel kell rendelkeznie! Címezés: 0-9, A-F Címmel rendelkezik: Bővítő (PSU, RIO), Kezelő, RS232-, Telekom-, ISDN-, Ethernet modul. Egy eszköz csak egy címmel rendelkezhet, egy címet csak egy eszköznek szabad kiosztani!!! Telekom, ISDN,Ethernet modul csak az egyes buszon lehet fix címmel rendelkeznek!!! A busz A, B vonalát nem szabad összezárni,megsütheti az adott buszt, vagy jobb esetben táp el, táp visszáig lebénítja a kommunikációt

6 BT Szakkör Rendszer összeállítása A központot az előző ábra alapján összeállítjuk, - rákötjük a bővítőket a buszvonalra - becímezzük a bővítőket - Bekötjük a kezelőket is a buszba (szükség esetén lezáró ellenállással látjuk el) - felcímezzük a kezelőket is, figyelve hogy ne legyen címütközés! - a RIO-kat meghajtjuk a PSU-król - PSU-knak betáp kábelt adunk. - a központra rákötjük a tápot - a tápot feszültség alá helyezzük - a PSU-kat is feszültség alá helyerzzük -> üvölt a kezelő - beütjük a mesterkódot (1234) A rendszer működőképes.

7 BT Szakkör Zóna bekötési szabályok Egy zónába általában 1 érzékelőt kötünk, kivéve ha összetartozó érzékelőkről van szó (pl. egymás melletti nyitásérzékelők) vagy ha nem vagyunk szűkén a szabad zónáknak, esetleges bővítés alkalmával. Több pir-t nem illik sorba kötni Érzékelőt csak ellenállással kötünk be (mekkorával?) Sorkapcsokat meghúzni, de csak érzéssel! Kábelezés az előző anyag alapján. (c, nc, no)

8 BT Szakkör Zóna kiosztás Zóna: 4 1 5 8 Buszvonal száma Bővítő címe a buszon Zóna száma a bővítőn (bekötés helye) Buszvonal: 1-4 Bővítő címe (száma): 0-15 Zóna száma: 1-8 100X zónákat nem használjuk, egy része a központ szabotázs jelzése, illetve egyéb célokra fenn van tartva.

9 BT Szakkör Zóna programozása Belépünk a telepítői menübe (technikusi mód) Belépünk a manager menübe, engedélyezzük a technikusi módot (1234, Enter) 48-as menü, enter, 1-essel engedéllyezzük, esc-et nyomogatva kilépünk teljesen. (112233, Enter) kóddal belépünk technikusi menübe, 52-es menüvel belépünk a zóna programozásba. Beírjuk a zóna kódját (1112, enter) … A többit gyakorlatban 

10 BT Szakkör Feladat: Kábel blankolási gyakorlat! Üzemeljük be a központot, Illesszünk hozzá 3-4 PSU-t, + RIO-t A RIO-kra kössünk érzékelőket Nézzük meg a programozását, különböző érzékelők rákötését!

11 BT Szakkör Zóna programozása Belépünk a telepítői menübe (technikusi mód) Belépünk a manager menübe, engedélyezzük a technikusi módot (1234, Enter) 48-as menü, enter, 1-essel engedéllyezzük, esc-et nyomogatva kilépünk teljesen. (112233, Enter) kóddal belépünk technikusi menübe, 52-es menüvel belépünk a zóna programozásba. Beírjuk a zóna kódját (1112, enter) … A többit gyakorlatban 


Letölteni ppt "BT Szakkör 2. Foglalkozás. BT Szakkör Mi is az a riasztórendszer? Feladata? Mikb ő l épül fel egy riasztó rendszer? Mi mire való? - Központ - Érzékelő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések