Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1000 bringát Afrikának! Nem kisebb vállalkozásban kezdtek az utazóink, mint hálából az Afrikától kapott rengeteg örömért, élményért és segítségért, használt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1000 bringát Afrikának! Nem kisebb vállalkozásban kezdtek az utazóink, mint hálából az Afrikától kapott rengeteg örömért, élményért és segítségért, használt."— Előadás másolata:

1 1000 bringát Afrikának! Nem kisebb vállalkozásban kezdtek az utazóink, mint hálából az Afrikától kapott rengeteg örömért, élményért és segítségért, használt kerékpárokat gyűjtenek a nehéz körülmények között élők számra. Ha van felesleges kerékpár vagy bringaalkatrész a háztartásodban, ajánld fel és kísérd el útjára az adab.hu oldalon! A bicikliket a fiúk saját maguk vezette kamionnal szállítják Nyugat-Afrikába. Részletek www.adab.hu/expeditions/1000_bringa_afrikanak/ De mi is ez az egész? Lapozz és megtudod!

2 Ez a történet pár hétköznapi fiatalról szól, nem hétköznapi ötletekkel és tettekkel. Minden egy utazással kezdődött: kitalálták, hogy megnyerik a Budapest-Bamako ralit, gyalog, autóstoppal, hátizsákkal... …ennél sokkal többet kaptak. Erről szól az Adab története

3 Azért, mert valami vicces, vagy éppen lehetetlennek tűnik első hallásra, nem biztos, hogy valóban az! Afrika stoppal? Nem röhög!

4 Miért pont autóstopp? Ülj be egy helyi autójába: elmeséli a saját és a hely történetét. Egy helyi mindenkinél jobban ismeri az utakat, a közlekedést. Afrikában ez jobban működik, mint Európában, ez rögtön az első napon kiderült. Volt, hogy egyszerre két autó is megállt...

5 Közben a mezőnyi is haladt. Egészen Kiffáig az Adab fiúk előtt, ott azonban utolérték és lehagyták a csapatot. Innen már csak két nap volt Bamakó. Egy nappal előbb értek a célba, mint a rali hivatalos versenyzői. Gyönyörű hajrá volt!

6 Mindenhol akadtak jóakaró vendégszerető emberek, akik elvitték, vagy befogadták őket. Megszálltak apácáknál, vacsoráztak marokkói fiataloknál, utaztak újságíróval, diplomatával, a Szaharában pedig a helyiek adtak nekik enni és inni, mikor nem volt pénzük.

7 Persze olyan is volt, hogy senki nem segített nekik, olyankor magukon segítettek. A problémák azért vannak, hogy megoldjuk Őket - vallják.

8 Afrika szegény vidékein azt látták, hogy az emberek kezdetleges eszközökkel dolgoznak, de igényesek a munkájukra. Ugyanakkor az is feltűnt nekik, hogy az ott élők problémáit nem fogja hosszú távon megoldani, hogy élelmiszert vagy gyógyszert kapnak. Olyan segítségre van szükségük, amivel aztán magukon tudnak segíteni.

9 Látható, hogy az afrikai emberek nem azért szegények, mert nem akarnak dolgozni. Sokszor inkább nincs mivel, vagy ha van is, az nem gazdaságos, de más nincs. Sokszor olyan esetekben is kézi erőt használnak, amikor egészen egyszerű gépek megkönnyíthetnék a munkájukat.

10 Ez a fénykép 2010 januárjában készült Maliban. A fiúk saját, a családjukból és barátaiktól kapott 15 biciklit juttattak el az Afrikai Magyar Egyesület segítségével Nyugat-Afrikába. Az ötlet működik! Mire jó egy bicikli? Afrikában sok gyereknek nagyon sokat kell utaznia a legközelebbi iskoláig. Ha biciklivel Megy, több ideje marad a tanulásra. Sürgős esetekben életet menthet, ha az orvos biciklivel tud a helyszínre érkezni. Számtalan településen nincs orvosi ellátás. Egyszerűbb gépek – varrógép, eszterga, szivattyú, csörlő meghajtására alkalmas egy kerékpár. A bicikli remek szállítóeszköz.

11 Segíts Te is, hogy teljesüljön a küldetés! Ha van felesleges kerékpárod vagy alkatrészed, ne a szemétbe dobd, ajánld fel! Terjeszd az akció hírét barátaid ismerőseid körében, hátha Ők is szívesen segítenek! Gyere biciklit szerelni! Sok biciklit fel kell készíteni a használatra, mert már évek óra egy sufniban vagy pincében állnak. Segíts anyagilag! Ha megteheted, pár forint is sokat számít, hogy a szállítást meg tudják szervezni. Találj támogatót! Ha ismersz olyan cégeket, akik szívesen támogatnának egy ilyen Nagyszabású jótékonysági akciót, hívd fel a figyelmüket az Adab tevékenységére!

12 Elérhetőségek Adab Alapítvány, Budapest Internet: www.adab.huwww.adab.hu Email: info@adab.huinfo@adab.hu Bankszámlaszám: 10700581-49196706-51100005 Adószám: 10136915-2-44 Cégjegyzékszám: 01-10-041004 Fónagy Ádám Email: adam@adab.huadam@adab.hu Telefon: 06 20 378 89 62


Letölteni ppt "1000 bringát Afrikának! Nem kisebb vállalkozásban kezdtek az utazóink, mint hálából az Afrikától kapott rengeteg örömért, élményért és segítségért, használt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések