Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

merlin portál Elektronikus napló

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "merlin portál Elektronikus napló"— Előadás másolata:

1 merlin portál Elektronikus napló
INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

2 merlin portál – Az elektronikus napló egységei
Az Elektronikus napló 5 összefüggő egységből (menüpontból) áll: Tanuló csoport Tanóra adminisztráció Csoportnapló Osztálynapló Ellenőrző Ezenkívül még két fontos adminisztrációs menüpont kapcsolódik hozzá: Tanügy admin Képzési program Az egyes egységek különböző szerepkörrel érhetők el. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

3 merlin portál – Tanügy admin
A rendszerbe átemelt intézmények, ellátottak és alkalmazottak adatait tudjuk itt lekeresni. Emellett itt adhatunk meg helyettesítő tanárt a tanuló csoportokhoz, valamint itt tölthetjük fel a csengetési rendet. A rendszerbe külső forrásból kerülnek be az intézmények, alkalmazottak és ellátottak adatai. Ezek módosítására nincs lehetőség a rendszeren belül. A menüpont csak Rendszergazda vagy Igazgató jogosultsággal érhető el. A menüpontba való belépéshez válassza az Irányítás legördülő menüből a Tanügy admin elnevezésűt. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

4 merlin portál – Tanügy admin – Intézmények (1)‏
Intézmények listája: Lépjen be a Tanügy admin menüpontba. Kattintson az Intézmények gombra. Ennek hatására az Intézmények listája oldalra lép, ahol látja azokat az intézményeket, amelyekben aktív jogviszonnyal rendelkezik. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

5 merlin portál – Tanügy admin – Intézmények (2)‏
Intézményi adatok megtekintése: Az Intézmények listája oldalon kattintson rá annak az intézménynek a nevére, amelynek az adatai meg szeretné tekinteni. Ennek hatására az Adatlap oldalra lép. Itt láthatja az intézmény adatait, ezek az adatok egy külső programból (pl. Magiszter.NET) kerülnek átemelésre, ezért itt ezeket módosítani nem tudja. Ha valamelyik adat nem helyes azt a külső programban kell módosítani, azt követően itt is változni fog. A két program között 4 óránként frissülnek az adatok. Egyedül a tanévre vonatkozó dátum adatokat (első félév, második félév) tudja módosítani. Ezek helyes megadása azonban fontos, ugyanis az itt megadott intervallumokhoz (Első félév első nap, Második félév utolsó nap) lehet a tanuló csoportokat rendelni. Emellett a programban fellelhető listáknál is szerepet játszanak. A tanév dátum adatain végzett módosításokat a Mentés gombra kattintva mentheti el. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

6 merlin portál – Tanügy admin – Alkalmazottak
Alkalmazottak keresése: Lépjen be a Tanügy admin menüpontba. Kattintson annak az intézménynek a nevére, amelynek alkalmazottait meg szeretné tekinteni. Kattintson az Alkalmazottak fülre. Ennek hatására a képernyőn megjelenik az intézményhez tartozó első 50 alkalmazott. Az oldalon név szerinti keresést is végezhet. Az egyes alkalmazottak nevére kattintva megnézheti azok adatait, azonban a programon belül módosítna nem lehet azokat. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

7 merlin portál – Tanügy admin – Ellátottak
Ellátottak keresése: Lépjen be a Tanügy admin menüpontba. Kattintson annak az intézménynek a nevére, amelynek ellátottait meg szeretné tekinteni. Kattintson az Ellátottak fülre. Ennek hatására a képernyőn megjelenik az intézményhez tartozó első 50 ellátott. Az oldalon név és osztály szerinti keresést is végezhet. Az egyes ellátottak nevére kattintva megnézheti azok adatait, azonban a programon belül módosítna nem lehet azokat. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

8 merlin portál – Tanügy admin – Helyettesítés (1)‏
Tanuló csoporthoz helyettesítő tanár felvétele: Lépjen be a Tanügy admin menüpontba. Kattintson annak az intézménynek a nevére, amelyhez helyettesítési adatokat szeretne rögzíteni. Kattintson a Helyettesítés fülre. Adja meg a helyettesítésre vonatkozó adatokat: Tanuló csoport intézménye: válassza ki azt az intézményt, amelyhez az adott tanuló csoport rendelve van. Tanuló csoport (rövid név): válassza ki az adott csoport rövid nevét. Intézmény: válassza ki azt az intézményt, amelyhez az a pedagógus tartozik, aki a helyettesítést végezni fogja. Ha nem választ intézményt, az Alkalmazott legördülőben nem jelenik meg semmi. Alkalmazott: válassza ki azt a tanárt, aki a helyettesítést végezni fogja. Dátumtól, Dátumig: adja meg, hogy a helyettesítés mettől meddig történik. Kattintson a Felveszt gombra. Ennek hatására a felvett helyettesítő tanár a Tanóra adminisztráció menüpontban hozzárendelhető lesz az adott csoport tanóráihoz, mint helyettesítő tanár. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

9 merlin portál – Tanügy admin – Helyettesítés (2)‏
Helyettesítések keresése: Lépjen be a Tanügy admin menüpontba. Kattintson annak az intézménynek a nevére, amelynek a helyettesítési adatait meg szeretné tekinteni. Kattintson a Helyettesítés fülre. Adjon meg legalább egy keresési feltételt (Tanuló csoport intézménye, Tanuló csoport (rövid név), Intézmény, Alkalmazott, Dátumtól, Dátumig). Kattintson a Keresés gombra. Ennek hatására megjelennek a keresési feltételnek megfelelő helyettesítések a Keresés eredménye blokkban. Az összes helyettesítés megjelenítéséhez kattintson a Minden helyettesítés megjelenítése gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

10 merlin portál – Tanügy admin – Csengetési rend
Csengetési rend rögzítése: Lépjen be a Tanügy admin menüpontba. Kattintson annak az intézménynek a nevére, amelynek a csengetési rendjét rögzíteni szeretné. Kattintson a Csengetési rend fülre. A megjelenő oldalon adja meg az egyes tanórákra vonatkozó becsengetési időpontot és kattintson a Mentés gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

11 merlin portál – Képzési program
Ebben a menüpontban közismereti, szakmai tantárgyakat vehet fel, illetve modul rendszerű oktatáshoz kapcsolódó szakmák adatait keresheti le. Csak azok a tantárgyak, modulok jelennek meg a tanuló csoportoknál, amelyek itt regisztrálva vannak. A menüpontba való belépéshez válassza a Tanügy legördülő menüből a Képzési program elnevezésűt. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

12 merlin portál – Képzési program – Közismereti tantárgyak (1)‏
Lépjen be a Képzési program menüpontba. Kattintson a Közismereti tantárgyak fülre. Ennek hatására a Közismereti tantárgyak oldalra lép, ahol a már regisztrált tantárgyak listáját látja. Amennyiben még egy tantárgy sincs rögzítve a következő üzenet olvasható: Nincs tantárgy az adatbázisban. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

13 merlin portál – Képzési program – Közismereti tantárgyak (2)‏
Új közismeretei tantárgy felvétele: A Közismeretei tantárgyak oldalon kattintson az Új gombra. Ennek hatására a Tantárgy jellemzők oldalra lép. Adja meg a Tantárgy adatait, a kékkel jelzett és felkiáltó jelet tartalmazó mezők kitöltése kötelező. Emellett fontos, hogy legalább egy érdemjegy típust vegyen fel, illetve a zárójegy típusát is rögzítse. Ugyanis ez a feltétele, hogy a tanóra adminisztráció során osztályzatokat tudjon kiosztani, valamint, hogy a csoport naplóban rögzíteni tudja a zárójegyeket. Az alapadatok feltöltését követően kattintson a Mentés gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

14 merlin portál – Képzési program – Közismereti tantárgyak (2)‏
Új közismeretei tantárgy felvétele: Az alapadatok mentését követően megjelenik az Óraszámok menüpont. Itt tudja rögzíteni, hogy az adott tantárgyat évfolyamonként mekkora óraszámban oktatják. Az óraszámok mentését követően, láthatóvá válik a Témakörök menüpont, ahol az adott tantárgyhoz témaköröket tud rögzíteni. A kékkel jelzett mezők kitöltése kötelező, a témakör rögzítéséhez, kattintson a Témakör hozzáadása gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

15 merlin portál – Képzési program – Közismereti tantárgyak (3)‏
Közismeretei tantárgy szerkesztése: A Közismeretei tantárgyak oldalon jelölje ki azt a tantárgyat – a megnevezése előtti jelölőnégyzetbe kattintva -, amelynek adatait szerkeszteni szeretné. Kattintson a Szerkesztés gombra. A szerkesztés menete megegyezik az új közismereti tantárgy felvételének menetével. Közismeretei tantárgy törlése: A Közismeretei tantárgyak oldalon jelölje ki azt a tantárgyat – a megnevezése előtti jelölőnégyzetbe kattintva -, amelyet törölni szeretne (egyszerre több tantárgy is kijelölhető). Kattintson a Törlés gombra. Csak azok a tantárgyak törölhetők, amelyek még nincsenek tanulócsoporthoz rendelve. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

16 merlin portál – Képzési program – Szakképzési tantárgyak (1)
Lépjen be a Képzési program menüpontba. Kattintson a Szakképzési tantárgyak fülre. Ennek hatására a Szakképzési tantárgyak oldalra lép, ahol a már regisztrált tantárgyak listáját látja. Amennyiben még egy tantárgy sincs rögzítve a következő üzenet olvasható: Nincs tantárgy az adatbázisban. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

17 merlin portál – Képzési program – Szakképzési tantárgyak (2)
Új szakképzési tantárgy felvétele (1): A Szakképzési tantárgyak oldalon kattintson az Új gombra. Ennek hatására a Tantárgy jellemzők oldalra lép. Adja meg a Tantárgy adatait, a kékkel jelzett és felkiáltó jelet tartalmazó mezők kitöltése kötelező. Emellett fontos, hogy legalább egy érdemjegy típust vegyen fel, illetve a zárójegy típusát is rögzítse. Ugyanis ez a feltétele, hogy a tanóra adminisztráció során osztályzatokat tudjon kiosztani, valamint, hogy a csoport naplóban rögzíteni tudja a zárójegyeket. Az alapadatok feltöltését követően kattintson a Mentés gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

18 merlin portál – Képzési program – Szakképzési tantárgyak (2)
Új szakképzési tantárgy felvétele (2): Az alapadatok mentését követően megjelenik az Óraszámok menüpont. Itt tudja rögzíteni, hogy az adott tantárgyat évfolyamonként mekkora óraszámban oktatják. Az óraszámok mentését követően, láthatóvá válik a Témakörök menüpont, ahol az adott tantárgyhoz témaköröket tud rögzíteni. A kékkel jelzett mezők kitöltése kötelező, a témakör rögzítéséhez, kattintson a Témakör hozzáadása gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

19 merlin portál – Képzési program – Szakképzési tantárgyak (3)‏
Szakképzési tantárgy szerkesztése: A Szakképzési tantárgyak oldalon jelölje ki azt a tantárgyat – a megnevezése előtti jelölőnégyzetbe kattintva -, amelynek adatait szerkeszteni szeretné. Kattintson a Szerkesztés gombra. A szerkesztés menete megegyezik az új szakképzési tantárgy felvételének menetével. Szakképzési tantárgy törlése: A Szakképzési tantárgyak oldalon jelölje ki azt a tantárgyat – a megnevezése előtti jelölőnégyzetbe kattintva -, amelyet törölni szeretne (egyszerre több tantárgy is kijelölhető). Kattintson a Törlés gombra. Csak azok a tantárgyak törölhetőek, amelyek nincsenek tanulócsoporthoz rendelve. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

20 merlin portál – Képzési program – Modulrendszerű képzés (1)‏
A képzési program menüponton belül szakmákat lehet keresni OKJ szám és megnevezés alapján. A lekeresett szakmák adatlapja megtekinthető, illetve a tananyagelemekhez tartozó adatokat szerkeszteni is lehet. Szakmák keresése: Lépjen be a Képzési program menüpontba. Kattintson a Modulrendszerű képzés gombra. Adjon meg legalább egy keresési feltételt (OKJ szakmaszám, Megnevezés). Ennek hatására megjelennek a keresési feltételnek megfelelő szakmák. A szakmák mellett álló PDF ikonra kattintva az adott szakma javasolt központi programja megtekinthető vagy lementhető PDF formátumban. Ezek a fájlok teljes mértékben megegyeznek az NSZFI (Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet) honlapjáról szakmánként letölthető program tervezetekkel. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

21 merlin portál – Képzési program – Modulrendszerű képzés (3)‏
Szakma részletes leírása: A találatok soraiban található ’Adatlap’ ikonra kattintva megjelennek az adott elem részletes adatai. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

22 merlin portál – Képzési program – Modulrendszerű képzés (4)‏
Tananyagegység adatinak módosítása: Tananyagegység szintjén a ’Szerkesztés’ gombra kattintva lehetőség van a tananyagegység bizonyos adatainak módosítására. Kötelezően kell, hogy legyen megadva érdemjegy típus és zárójegy típus. Ugyanis csak ennek függvényében tud a tanóra adminisztráció során jegyeket rögzíteni, és csak ebben az esetben tud zárójegyet adni a csoport napló menüpontban. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

23 merlin portál – Tanuló csoport
A tanuló csoport tanulók, pedagógusok és tantárgyak összerendelt halmaza. Ebben a menüpontban tudja létrehozni a tanuló csoportokat, amelyekbe be kell sorolni a tanulókat és a pedagógusokat, az általuk tanított tantárgy illetve modul megadásával. A menüpont csak Rendszergazda vagy Igazgató jogosultsággal érhető el. A menüpontba való belépéshez válassza a Tanügy legördülő menüből a Tanuló csoport elnevezésűt. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

24 merlin portál – Új tanuló csoport létrehozása (1)‏
Lépjen be a Tanuló csoport menüpontba (válassza a Tanügy legördülő menüből a Tanuló csoport elnevezésűt.). A Tanuló csoport adminisztráció blokkban kattintson az Új tanuló csoport gombra. Ennek hatására az Alapadatok oldalra lép. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

25 merlin portál – Új tanuló csoport létrehozása (2)‏
Adja meg a tanuló csoport adatait: Néhány mező (Intézmény, Időszak, Munkarend, Tagozat, Foglalkozás típusa) automatikusan kitöltésre kerül, de természetesen módosítható. A kékkel jelölt és felkiáltó jelet tartalmazó mezők kitöltése kötelező!!! INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

26 merlin portál – Új tanuló csoport létrehozása (3)‏
Tanuló csoport adatai (példákkal): Megnevezés: a tanuló csoport megnevezését kell itt megadni. Pl. adja meg a következőt: Minta_az Ön születési ideje (Minta_790103)‏ Rövid név: a tanuló csoport rövid nevét kell itt megadni Pl. adja meg a következőt: M+az Ön születési éve (M79)‏ Intézmény: itt a legördülő listából ki kell választani azt az intézményt, amelyhez a tanuló csoportot hozzá akarjuk rendelni. Alapértelmezésben a listában található első intézmény töltődik be, de természetesen módosítható. Válassza ki az Önnek megfelelő intézményt a legördülőből. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

27 merlin portál – Új tanuló csoport létrehozása (4)‏
Tanuló csoport adatai (példákkal): Időszak: A tanuló csoport kezdő és vég dátumát kell itt megadni, kézzel vagy a mezők végén található naptár ikon segítségével. Alapértelmezésben a központilag beállított tanév kezdő és vég dátuma töltődik be, ez azonban módosítható. Fontos, viszont, hogy az alapértelmezésben megadott intervallumon kívül eső dátumokat nem fogad el a program. Pl. adja meg a következőket: Kezdés: ; Befejezés: Kezdés, Befejezés dátumának megadása a naptár ikon segítségével. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

28 merlin portál – Új tanuló csoport létrehozása (5)‏
Tanuló csoport adatai (példákkal): Munkarend: a tanuló csoport munkarendjét kell itt megadni. Alapértelmezésben a nappali munkarend jelenik meg, de módosítható. Pl. válassza ki a következőt: nappali Tagozat: a tanuló csoport tagozatát kell itt meghatározni. Alapértelmezésben a Nappali tagozat jelenik meg, de természetesen ez módosítható. Pl. válassza ki a következőt: Felnőttoktatás Foglalkozás típusa: a tanuló csoport foglalkozásának típusát kell itt megadni. Két kiemelt foglalkozási típus található a programon belül: Közismereti tanórai foglalkozás: amennyiben ezt választjuk a pedagógusok tanuló csoportba való besorolásakor megadhatjuk, hogy mely közismereti tantárgyat oktatja. Tanórai foglalkozás modulrendszerű szakképzésben: amennyiben ezt választjuk a pedagógusok tanuló csoportba való besorolásakor megadhatjuk, hogy mely modul mely tananyagegységét oktatja. Pl. válassza ki a következőt: Tanórai foglalkozás modulrendszerű szakképzésben INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

29 merlin portál – Új tanuló csoport létrehozása (6)‏
Tanuló csoport adatai (példákkal): Tervezett létszám: a tanuló csoport tervezett létszámát kell itt megadni, azaz azt, hogy mennyi tanuló fog az adott csoporthoz tartozni. Pl. adja meg a következőt: 15 Mentse el a tanuló csoport adatait: Kattintson az Alapadatok blokkban a Mentés gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

30 merlin portál – Új tanuló csoport létrehozása (7)‏
A mentés követően megjelennek a Pedagógusok és Tanulók gombok. Ezekben a menüpontokban tudjuk a pedagógusokat és a tanulókat hozzárendelni az adott tanuló csoporthoz. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

31 merlin portál – Pedagógus(k) hozzárendelése a csoporthoz (1)‏
Egy adott Tanuló csoporthoz a csoport alapadatainál a Pedagógusok gombra kattintással lehet pedagógusokat hozzárendelni. Kattintson a Pedagógusok gombra. Ennek hatására a pedagógusok hozzárendelése oldalra lép. Az oldal 3 fő részre tagolódik: Pedagógus(ok) keresése: itt tudja a besorolni kívánt pedagógusokat lekeresni. Keresés eredménye (besorolás): itt tudja a lekeresett pedagógusokat besorolni a csoportba. Alapértelmezésben az első 30 pedagógus látható a képernyőn. Hozzárendelt tanárok: itt látja a csoportba sorolt pedagógusokat, és itt tudja törölni őket a csoporttól. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

32 merlin portál – Pedagógus(k) hozzárendelése a csoporthoz (2)‏
Pedagógus(ok) keresése: Adjon meg legalább egy keresési feltételt (Intézmény, Név) és kattintson a Keresés gombra. Ennek hatására megjelennek a keresési feltételnek megfelelő pedagógusok a Keresés eredménye blokkban. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

33 merlin portál – Pedagógus(k) hozzárendelése a csoporthoz (3)‏
Pedagógus(ok) besorolása: A Keresés eredménye blokkban válassza ki azt a pedagógust– a neve előtti jelölőnégyzetbekattintva - , akit be szeretne sorolni a csoportba (egyszerre csak egy pedagógust tud besorolni)‏ Kattintson a Felvesz gombra (Egy másik módszer: a keresés eredménye blokkban a besorolni kívánt pedagógus nevére kattint, ekkor már nem kell alkalmazni a Felvesz gombot). Ekkor megjelenik egy újabb blokk, amelyben kötelezően meg kell adni a pedagógus csoporthoz rendelési paramétereit (a pedagógus melyik modul, melyik tananyagegységét fogja a csoportnak oktatni, milyen az óra jellege, melyik naptól melyik napig tartozik a csoporthoz). A Pedagógus mezőben a név nem módosítható, az Időszak mezőben a tanulócsoport kezdő és végdátuma látható. Ez a mező módosítható, azonban ügyelni kell arra, hogy a ezen az intervallumon kívüli dátum nem adható meg. A kékkel jelölt, felkiáltójelet tartalmazó mezők kitöltése kötelező! Megjegyzés: amennyiben a tanuló csoport adatinál a foglalkozási típusnak a Közismereti tanórai foglalkozást adtuk volna meg, a modul, mint paraméter nem jelent volna meg, csak tantárgyat kellene választanunk. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

34 merlin portál – Pedagógus(k) hozzárendelése a csoporthoz (4)‏
Pedagógus(ok) besorolása: Az adatok kitöltését követően kattintson a Rendben gombra. Ennek hatására a pedagógus megjelenik a Hozzárendelt tanárok blokkban. Egy tanár többször is hozzárendelhető a csoporthoz. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

35 merlin portál – Besorolt pedagógusok adatainak módosítása
Pedagógus adtainak módosítása: A pedagógusok hozzárendelése oldalon a Hozzárendelt tanárok blokkban jelölje ki azt a pedagógust – a neve előtti jelölőnégyzetbe kattintva -, akinek az adatit módosítani szeretné (egyszerre csak egy pedagógus adata módosítható). Kattintson a Szerkesztés gombra. (Egy másik módszer: a Hozzárendelt tanárok blokkban kattintson annak a pedagógusnak a nevére akinek az adatait módosítani szeretné. Ebben az esetben a Szerkesztés gombot nem kell használni). A módosításokat a Rendben gombra kattintva érvényesítheti. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

36 merlin portál – Pedagógus(k) törlése a csoporttól
Pedagógusok törlése: A pedagógusok hozzárendelése oldalon a Hozzárendelt tanárok blokkban jelölje ki azokat a pedagógusokat – a nevük előtti jelölőnégyzetbe kattintva -, akiket ki szeretne törölni a csoportból. Kattintson a Törlés gombra. Ennek hatására a kijelölt pedagógus fizikailag törődik a csoporttól. Pedagógust csak addig lehet törölni a csoporttól, amíg nincs tanóra rögzítve az adott csoporthoz. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

37 merlin portál – Tanuló(k) hozzárendelése a csoporthoz (1)‏
Egy adott tanuló csoporthoz a csoport alapadatainál a Tanulók fülre kattintással lehet tanulókat hozzárendelni. Kattintson a Tanulók fülre. Ennek hatására a tanulók hozzárendelése oldalra lép. Az oldal 3 fő részre tagolódik: Tanuló(k) keresése: itt tudja a besorolni kívánt tanulókat lekeresni. Keresés eredménye (besorolás): itt tudja a lekeresett tanulókat besorolni a csoportba. Besorolt tanulók: itt látja a csoportba sorolt tanulókat, és itt tudja kisorolni és törölni őket. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

38 merlin portál – Tanuló(k) hozzárendelése a csoporthoz (2)‏
Tanuló(k) keresése: Adjon meg legalább egy keresési feltételt (Intézmény, Név, Tanuló csoport, Osztály) és kattintson a Keresés gombra. Ennek hatására megjelennek a keresési feltételnek megfelelő tanulók a Keresés eredménye blokkban. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

39 merlin portál – Tanuló(k) hozzárendelése a csoporthoz (3)‏
Tanuló(k) besorolása: A Keresés eredménye blokkban válassza ki azokat a tanulókat – a nevük előtti jelölőnégyzetbe kattintva - , akiket be szeretne sorolni a csoportba. Adja meg a Kezdés dátumát kézzel vagy a naptár ikon segítségével. Fontos, a dátum nem lehet kisebb, mint a tanuló csoport kezdő dátuma. Kattintson a Besorol gombra. Ennek hatására a tanulók hozzárendelődnek a csoporthoz és megjelennek a Besorolt tanulók blokkban. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

40 merlin portál – Tanuló(k) kisorolása a csoportból
A Tanulók menüpontban a Besorolt tanulók blokkban jelölje ki azokat a tanulókat – a nevük előtti jelölőnégyzetbe kattintva -, akiket ki szeretne sorolni a csoportból. Adja meg a Befejezés dátumát kézzel vagy a naptár ikon segítségével. Fontos, a dátum nem lehet nagyobb, mint a tanuló csoport befejező dátuma. Kattintson a Kisorol gombra. Ennek hatására a kijelölt tanuló kisorolásra kerül a csoportból a megadott befejezés dátummal, a tanuló időszak oszlopában megjelenik ez a dátum. Ebben az esetben a tanuló nem törlődik a csoportból csak a megadott dátummal kisorolásra kerül. Amennyiben a megadott befejezés dátum még nem telt el, a tanuló még aktív, ha eltelt inaktívvá válik. El nem telt dátum esetén a tanuló még aktívan jelenik meg (törölhető a csoporttól). Eltelt dátum esetén a tanuló inaktívvá válik (nem törölhető a csoporttól). INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

41 merlin portál – Tanuló(k) törlése a csoportból
A Tanulók menüpontban oldalon a Besorolt tanulók blokkban jelölje ki azokat a tanulókat – a nevük előtti jelölőnégyzetbe kattintva -, akiket ki szeretne törölni a csoportból. Kattintson a Törlés a csoportból gombra. Ennek hatására a kijelölt tanuló fizikailag törődik a csoporttól. Ennek hatására a kijelölt tanuló fizikailag törődik a csoporttól. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

42 merlin portál – Tanuló csoportok keresése, módosítása, törlése (1)‏
Tanuló csoport keresése: A Tanuló csoportok menüpontba lépve alapértelmezésben az intézmény legördülőben látható intézményhez tartozó első 50 tanuló csoport megjelenik a képernyőn. Kereséshez az oldalon adjon meg legalább egy keresési feltételt (Intézmény, Foglalkozás típusa). Az Intézmény legördülőben csak abban az esetben van választási lehetősége, ha több intézményben is rendelkezik aktív jogviszonnyal. Kattintson a Keresés gombra. Ennek hatására megjelennek a keresési feltételnek megfelelő tanuló csoportok. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

43 merlin portál – Tanuló csoportok keresése, módosítása, törlése (2)‏
Tanuló csoport adatainak módosítása: A Tanuló csoport menüpontban keresse le a módosítani kívánt tanuló csoportot. A keresést követően jelölje ki azt, a megnevezése előtt található jelölőnégyzetbe kattintva. Kattintson a Szerkesztés gombra. A szerkesztés menete megegyezik a létrehozás folyamatával (lásd: új tanuló csoport létrehozása)‏ Fontos: miután a tanuló csoportokhoz tanórát is rendeltünk, a tanuló csoport bizonyos adatai nem módosíthatóak. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

44 merlin portál – Tanuló csoportok keresése, módosítása, törlése (3)‏
Tanuló csoport törlése: A Tanuló csoport menüpontban keresse le a törölni kívánt tanuló csoportot. A keresést követően jelölje ki azt, a megnevezése előtt található jelölőnégyzetbe kattintva. Kattintson a Törlés gombra. Ennek hatására a tanuló csoport törlődik a rendszerből. Fontos: miután a tanuló csoportokhoz tanórát is rendeltünk, a tanuló csoport törlése nem lehetséges. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

45 merlin portál – Tanóra adminisztráció
A Tanóra adminisztráció menüpontban lehet a tanuló csoportok tanóráit, a tanórai hiányzásokat és érdemjegyeket berögzíteni. A menüpontot elérni, illetve az adatokat módosítani csak Pedagógus, Osztályfőnök, Igazgató jogosultsággal lehet. A menüpontba való belépéshez válassza a Tanügy legördülő menüből a Tanóra adminisztráció elnevezésűt. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

46 merlin portál – Új Tanóra rögzítése
Lépjen be a Tanóra adminisztráció menüpontba (válassza a Tanügy legördülő menüből a Tanóra adminisztráció elnevezésűt). A belépést követően az Intézmény, Csoport, Tanár, Időszak mezőkben található értékeknek megfelelő tanórák látszódnak (ezek az adatok a belépett felhasználótól függnek). Új tanóra rögzítéséhez kattintson az Új gombra. Ennek hatására a Tanóra menüpontba lép, ahol meg kell adni a tanóra alapadatait. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

47 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – alapadatok rögzítése (1)‏
merlin portál – Teszt portlet A Tanóra menüpontban töltse fel az adatokat (a kékkel jelzett felkiáltójelet tartalmazó mezők kitöltése kötelező). A kereső oldalon látható Intézmény, Csoport, Tanár mezők adatai automatikusan átemelődnek. A Tantárgy kiválasztásával a tanórára vonatkozó Időpont adatok is megjelennek. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

48 merlin portál – Teszt portlet
merlin portál – Új Tanóra rögzítése – alapadatok rögzítése (2)‏ Tanóra alapadatok: Tanóra: a tanóra megnevezését kell itt megadni. Tanóra adatok blokk: Intézmény: Azt az intézmény kell itt megadni, amelyhez a tanórát rendeljük. A legördülőben megjelenő intézmény a belépett felhasználó függvénye. Csoport: Azt a tanuló csoportot kell itt megadni, amelyhez a tanórát rögzíteni szeretné. A legördülőben megjelenő tanuló csoport a belépett felhasználó függvénye. Tantárgy: A legördülőből válassza ki a megfelelő tantárgyat. A megjelenő tantárgyak a belépett felhasználótól és a kiválasztott tanuló csoporttól függnek. Téma: Válassza ki a megfelelő témát. A megjelenő témák a kiválasztott tantárgytól függnek és csak abban az esetben jelennek meg, ha a képzési programban rögzítve vannak. Időpont adatok blokk Dátum: A tanóra dátumát kell itt megadni, alapértelmezésben az aktuális dátum látható. Óra: itt az adható meg, hogy az adott óra hányadik óra az nap, ennek függvényében változik az időpont a mező előtt. Ez az időpont a tanóra kezdetét jelöli, amelyet a csengetési rend menüpontban lehet rögzíteni. Sorszám: itt az látható, hogy az adott óra hányadik az adott Tantárgyon belül (pl. Biológia tantárgyon belül az 1. óra). INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

49 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – alapadatok rögzítése (3)‏
merlin portál – Teszt portlet Tanóra alapadatok: Tanár adatok Tanár: Az adott tanulócsoporthoz tartozó tanárok illetve a helyettesítő tanárok láthatók a legördülőben. Az itt kiválasztott tanárt tudjuk hozzárendelni a tanórához. Alapértelmezésben a belépett pedagógus hozzárendelődik, ha a saját tanóráját rögzíti. Egy tanórához több tanárt is rendelhetünk. Helyettesítés: Ha az órát helyettesítő tanár tartja, akkor be kell pipálni ezt a mezőt, ugyanis csak ekkor jelenik meg a helyettesítő tanár neve a Tanár mezőben (Megjegyzés: helyettesítő tanárt az Irányítás/ Tanügy admin menüpontban vehet fel az arra jogosult személy). A helyettesítés jelölőnégyzet bepipálása hatására aktív lesz a Típus mező, amelyben a helyettesítés típusát meg lehet adni adni. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

50 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – alapadatok rögzítése (4)‏
Rögzítse a tanóra alapadatait – Kattintson az Alapadatok rögzítése gombra INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

51 érdemjegyek,tananyag gombok.
merlin portál – Új Tanóra rögzítése – mulasztások, érdemjegyek, tananyag A tanóra alapadatainak rögzítését követően aktívvá vállnak a terem, mulasztások, érdemjegyek,tananyag gombok. A terem menüpontban megadhatjuk, hogy az adott tanóra, melyik teremben zajlik. A mulasztások menüpontban a tanuló csoportba sorolt tanulók, adott tanórára vonatkozó mulasztási adatait tudja rögzíteni. Az érdemjegyek menüpontban tanuló csoportba sorolt tanulók, adott tanórára vonatkozó érdemjegyeit tudja rögzíteni. A tananyag menüpontban a tanórához rögzíthető az órán leadott tananyag rövid és részletes leírása, illetve van lehetőség egyetlen fájl feltöltésére is. Ugyanúgy a házi feladat rögzítésére is van mód. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

52 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – mulasztások (1)‏
Mulasztások rögzítése: A tanóra adatainál kattintson a Mulasztások gombra. Ennek hatására a Mulasztások oldalra lép. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

53 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – mulasztások (2)‏
Mulasztások rögzítése: A Mulasztások menüpontban a Tanulók Névsora blokkban jelölje ki azt a tanulót vagy tanulókat – a nevük előtti jelölőnégyzetbe kattintva- , akikhez késést vagy hiányzást szeretne rögzíteni. Kattintson a Felvesz gombra. Ennek hatására a kijelölt tanulók megjelennek a Hiányzók listája blokkban. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

54 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – mulasztások (3)‏
Mulasztások rögzítése: A Hiányzók listája blokkhoz hozzáadott tanulóknál állítsa be a hiányzási vagy késési adatokat: Hiányzás esetén tegyen pipát a Hiányzott jelölőnégyzetbe. Késés esetén tegyen pipát a Késett jelölőnégyzetbe, adja meg, hogy hány percet késett a tanuló a Perc mezőbe. Emellett jelölheti, hogy szakmai hiányzásról van-e szó és megjegyzést is rögzíthet a hiányzáshoz. Kattintson a Mulasztások rögzítése gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

55 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – mulasztások (4)‏
Mulasztások törlése: A Mulasztások menüpontban a Tanulók névsora blokkban jelölje ki azt a tanulót vagy tanulókat – a nevük előtti jelölőnégyzetbe kattintva- , akiknek a mulasztási adatait törölni szeretné. Kattintson a Törlés gombra. Ennek hatására a kijelölt tanuló mulasztási adatai törlődnek. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

56 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – érdemjegyek (1)‏
merlin portál – Teszt portlet Érdemjegyek rögzítése: A Tanóra adatok blokkban kattintson a Érdemjegyek gombra. Ennek hatására a Érdemjegyek oldalra lép. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

57 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – érdemjegyek (2)‏
Érdemjegyen rögzítése: Az válassza ki az Érdemjegy típusát. A tanulók Érdemjegy oszlopában adja meg a kívánt érdemjegyet. Megjegyzést is rögzíthet az érdemjegyhez, a tanulók Megjegyzés oszlopában. Kattintson az Érdemjegyek rögzítése gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

58 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – érdemjegyek (3)‏
Érdemjegyek rögzítése: Az Érdemjegyek rögzítése gombra való kattintás hatására, a kiválasztott érdemjegyek és a hozzáfűzött megjegyzések rögzülnek az adott tanulókhoz és megjelennek az Érdemjegyek (félév) illetve a Ma oszlopban. Az Érdemjegyek (félév) oszlopban az adott tantárgyhoz rögzített összes jegy látható. A különböző érdemjegy típusok, különböző színnel vannak jelölve. Az érdemjegyekhez rögzített megjegyzések a jegy fölé állva láthatók. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

59 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – érdemjegyek (5)‏
Érdemjegyek törlése: Érdemjegy törléséhez kattintson az adott érdemjegyre a Ma oszlopban. Ekkor a program rákérdez, hogy valóban törli-e, törlés esetén kattintson az OK gombra. Ennek hatására az érdemjegy törlődik. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

60 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – tananyag, házi feladat (1)‏
Tananyag/ házi feladat feltöltése: A tanóra adatoknál kattintson a Tananyag gombra. Ennek hatására a Tananyag/ Házi feladat oldalra lép. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

61 merlin portál – Új Tanóra rögzítése – tananyag, házi feladat (2)‏
Tananyag/ házi feladat feltöltése: Adja meg a tananyag/ házi feladat rövid illetve részletes leírását, tallózza be a feltölteni kívánt állományt és kattintson a Tanagyag rögzítése gombra. A feltöltött állományt megnyitni, menteni a fájlra való kattintással lehetséges, törölni pedig a törlés gomb segítségével. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

62 merlin portál – Tanórák keresése, módosítása, törlése (1)‏
A Tanóra adminisztráció menüpontba belépve alapértelmezésben, a belépett felhasználóra vonatkozó adatok jelennek meg a keresési mezőkben (Intézmény, Csoport, Tanár). És ennek megfelelően megjelenik az első 30 tanóra. Tovább szűkítheti a keresést a Tantárgy, Mai nap, Elmúlt hét, Elmúlt hónap, Adott tanév paraméterek megadásával. Ezt követően kattintson a Keresés gombra. Ennek hatására megjelennek a keresési feltételnek megfelelő tanórák. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

63 merlin portál – Tanórák keresése, módosítása, törlése (2)‏
Tanóra adatainak módosítása: Keresse le a módosítani kívánt tanórát, majd jelölje ki azt a dátuma előtti jelölőnégyzetbe kattintva. Kattintson a Szerkesztés gombra. A szerkesztés menete megegyezik a létrehozás folyamatával (lásd: új tanóra létrehozása). INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

64 merlin portál – Tanórák keresése, módosítása, törlése (3)‏
Tanórák törlése: Keresse le a törölni kívánt tanórát, majd jelölje ki azt, a dátuma előtti jelölőnégyzetbe kattintva. Kattintson a Törlés gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

65 merlin portál – Osztály napló
Az Osztály napló menüpontban lehet egy adott intézmény tanulóinak az érdemjegyeit (Értékelő napló) és hiányzási adatait (Mulasztási napló) megtekinteni. A Mulasztási napló menüpontban a hiányzások igazolhatók, törölhetők. A menüpontban lévő adatok megtekinteni Osztályfőnök, illetve Igazgató jogosultsággal lehet. Ám módosítani azokat csak Osztályfőnök jogkörrel lehetséges. A menüpontba való belépéshez válassza a Tanügy legördülő menüből az Osztály napló elnevezésűt. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

66 merlin portál – Osztály napló
Napló keresése: Az Osztály napló oldalon az Intézmény és Osztály legördülőkből válassza ki azt az intézményt és osztályt, amely tanulóinak az érdemjegyeit vagy hiányzási adatait meg szeretné tekinteni. Ennek hatására a Tanulók blokkban megjelennek a keresési feltételnek megfelelő tanulók. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

67 merlin portál – Osztály napló – tanulók kiválasztása
Az osztály napló keresésekor kilistázott tanulók neve előtt álló jelölőnégyzetben, alapértelmezésben pipa van. Ez azt jelenti, hogy ki van választva mindenki. Vegye ki azoktól a gyerekektől a pipát, akiknek nem akarja megnézni az értékelését, hiányzásait. Az összes tanuló kijelölését megszüntetheti illetve aktiválhatja az Név oszlop előtt található jelölőnégyzet ki- és bepipálásával. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

68 merlin portál – Osztály napló – Értékelő napló (1)‏
Tanulók érdemjegyinek megtekintése: Az Osztály napló oldalon lekeresett tanulók közül válassza ki azokat – a nevük előtti jelölőnégyzet segítségével – akiknek az osztályzatait meg szeretné tekinteni. Kattintson az Értékelő napló gombra. Ennek hatására az Értékelő napló oldalra lép. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

69 merlin portál – Osztály napló – Értékelő napló (2)‏
Tanulók érdemjegyinek megtekintése: Az Értékelő napló oldalra lépve az első kiválasztott tanuló adatit látja, a kijelölt tanulók között a jobb sarokban látható lapozó ikon segítségével lépegethet. Mindig a dátumilag aktuális félév adatai jelennek meg, a félévek között a Félévváltás gomb segítségével mozoghat. Itt van lehetőség az osztályfőnök számára a szaktanárok által megadott zárójegyek lezárására. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

70 merlin portál – Osztály napló – Értékelő napló (3)‏
Zárójegyek lezárása: Az Értékelő napló oldalon válassza ki azt a Tananyagegységet/ Tantárgyat , amelynek zárójegyét le szeretné zárni. Kattintson a Lezár gombra. Ennek hatására tananyagegység Lezárva oszlopában megjelenik a lezárás dátuma és a Csoport napló oldalon már nem lesz módosítható a zárójegy. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

71 merlin portál – Osztály napló – Értékelő napló (4)‏
Zárójegyek lezárásának visszavonása: Az Értékelő napló oldalon válassza ki azt a Tananyagegységet/ Tantárgyat , amely zárójegyének lezárását vissza szeretné vonni. Kattintson a Visszavon gombra Ennek hatására tananyagegység Lezárva oszlopából törlődik a lezárás dátuma és a Csoport napló oldalon módosítható válik a zárójegy. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

72 merlin portál – Osztály napló – Mulasztási napló (1)‏
Tanulók mulasztási adatainak megtekintése: Az Osztály napló oldalon lekeresett tanulók közül válassza ki azokat – a nevük előtti jelölőnégyzet segítségével – akiknek a hiányzási adatait meg szeretné tekinteni. Kattintson az Mulasztási napló gombra. Ennek hatására a Mulasztási napló oldalra lép. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

73 merlin portál – Osztály napló – Mulasztási napló (2)‏
Tanulók mulasztási adatainak megtekintése: A Mulasztási napló oldalra lépve az első kiválasztott tanuló hiányzási adati látja, a kijelölt tanulók között a jobb sarokban látható lapozó ikon segítségével lépegethet. A Mulasztási napló oldal 3 egységre tagolódik: a tanulóra vonatkozó adatok (Osztály, Név)‏ a hiányzások csoportosítása, összegzése (Hiányzás elméleti órákról, Hiányzás szakmai gyakorlatról, Összes hiányzás, Összes késés). hiányzások, késések részletezése, a szerint, hogy mely tanórán történt. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

74 merlin portál – Osztály napló – Mulasztási napló (3)‏
Mulasztások igazolása: A Mulasztási napló oldalon jelölje ki azt a hiányzást vagy késést – a dátuma előtti jelölőnégyzetbe kattintva – amelyet igazolni szeretne (egyszerre több mulasztás is kijelölhető). Kattintson az Igazol gombra. Ennek hatására a kijelölt mulasztás Igazolt oszlopában a nem igenre vált, azaz a mulasztás igazolt lesz és az Igazoló tanár oszlopban megjelenik az igazolást végző tanár neve. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

75 merlin portál – Osztály napló – Mulasztási napló (4)‏
Mulasztás igazolásának visszavonása: A Mulasztási napló oldalon jelölje ki azt a hiányzást vagy késést – a dátuma előtti jelölőnégyzetbe kattintva – amelynek igazolását vissza szeretné vonni (egyszerre több mulasztás is kijelölhető). Kattintson a Visszavon gombra. Ennek hatására a kijelölt mulasztás Igazolt oszlopában az igen nemre vált, azaz a mulasztás igazolatlan lesz. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

76 merlin portál – Osztály napló – Mulasztási napló (5)‏
Mulasztás törlése: A Mulasztási napló oldalon jelölje ki azt a hiányzást vagy késést – a dátuma előtti jelölőnégyzetbe kattintva – amelyet törölni szeretne. Kattintson a Töröl gombra. A program rákérdez, hogy valóban törli-e, amennyiben igen válassza az OK gombot. Ennek hatására a kijelölt mulasztás fizikailag törlődik a tanulótól és eltűnik a mulasztás sora. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

77 merlin portál – Csoport napló
A Csoport napló menüpontban adott intézményben, adott tanár által oktatott tanuló csoportoknak leadott tanórákat lehet megtekinteni. Továbbá itt lehet az egyes modulokhoz és tananyagegységekhez zárójegyet adni (Jegyek). A menüpontot elérni, illetve az adatokat módosítani csak Pedagógus jogosultsággal lehet. Azonban Igazgatói jogkörrel a csoportnaplóban szereplő adatokat megtekinthetjük. A menüpontba való belépéshez válassza a Tanügy legördülő menüből az Csoport napló elnevezésűt. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

78 merlin portál – Csoport napló – tanuló csoport
Tanuló csoport keresése: A Csoportok oldalon az Intézmény legördülőből válassza ki a megfelelő intézményt, a Tanár legördülőből pedig a megfelelő tanárt. Ennek hatására megjelenik a keresési feltételnek megfelelő Tanuló csoport(ok). Tanuló csoport kiválasztása: A Csoportok oldalon jelölje ki azt a tanuló csoportot – a megnevezése előtti jelölőnégyzetbe kattintva –, amelynek haladási naplóját megszeretné tekinteni vagy a zárójegyeket ki szeretné osztani. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

79 merlin portál – Csoport napló – Haladási napló (1)‏
Haladási napló megtekintése: A Csoportok oldalon keresse le és jelölje ki azt a tanuló csoportot, amelynek haladási naplóját megszeretné tekinteni. Kattintson a Haladási napló gombra. Ennek hatására a Haladási napló oldalra lép. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

80 merlin portál – Csoport napló – Haladási napló (2)‏
Haladási napló megtekintése: A Haladási napló oldalra lépve a kiválasztott csoport (intézmény és tanár által) tanórái láthatóak. Az oldalon a Saját tantárgyak jelölőnégyzet automatikusan be van pipálva, ez azt jelenti, hogy csak a saját tantárgyaimhoz tartozó tanórák látszódnak, illetve annak a tanárnak, akit a Csoportok oldalon kiválasztottam. Amennyiben az adott csoport összes tanóráját látni szeretné vegye ki a pipát a Saját tantárgyak jelölőnégyzetből. Emellett mind a saját mind pedig az egyéb tanórák szűrésére van lehetőség a Tananyagegység és a Dátum paraméterek segítségével. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

81 merlin portál – Csoport napló – Haladási napló (3)‏
Haladási napló – tanórák részleteinek megtekintése: A Haladási napló oldalon keresse le és jelölje ki – a dátuma előtti jelölőnégyzetbe kattintva - azokat a tanórákat, amelyeknek a részletteit meg szeretné tekinteni. Kattintson a Részletek gombra. Ennek hatására a Tanóra részletek oldalra lép, és az első kiválasztott tanóra részleteit látja. Amennyiben több tanórát is kiválasztott, azok adatai között a jobb felső sarokban található lapozó ikon segítségével lépegethet. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

82 merlin portál – Csoport napló – Jegyek, zárójegyek (1)‏
Jegyek – tanulók és osztályzataik: A Csoportok oldalon keresse le és jelölje ki azt a tanuló csoportot, amelynek osztályzatait megszeretné tekinteni és a zárójegyeket ki szeretné osztani. Kattintson a Jegyek gombra. Ennek hatására a Jegyek oldalra lép, ahol láthatók a tanuló csoport tagjai és osztályzataik. A tanulókat és osztályzataik szűrhetőek Modul és Tananyagegység szerint. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

83 merlin portál – Csoport napló – Jegyek, zárójegyek (2)‏
Zárójegyek rögzítése (1): A Jegyek oldalon válassza ki azokat a tanulókat – a nevük előtti jelölőnégyzetbe kattintva -, akiknek zárójegyet szeretne rögzíteni (egyszerre több tanuló is kijelölhető). A Szint legördülőből válassza a Tananyagegység paramétert. A Modul legördülőből válassza ki a megfelelő modult. A Tananyagegység legördülőből válassza ki a megfelelőt. Kattintson a Jegybeírás gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

84 merlin portál – Csoport napló – Jegyek, zárójegyek (3)‏
Zárójegyek rögzítése (2): A fentiek hatására a kiválasztott tanulók Zárójegy oszlopában megjelenik egy legördülő lista, ennek segítségével válassza ki a megfelelő osztályzatot. Kattintson a Mentés gombra. Ennek hatására a kiválasztott zárójegyek rögzülnek a tanulókhoz. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

85 merlin portál – Csoport napló – Jegyek, zárójegyek (4)‏
Zárójegyek törlése: A zárójegy törlésének ugyanaz a menete, mint a rögzítésnek csak ebben az esetben a legördülőből kivesszük az osztályzatot és mentünk. Tehát jelölje ki azt a tanulót, akinek a zárójegyét törölni szeretné. Kattintson a Jegybeírás gombra. Ennek hatására a Zárójegy oszlopban aktív lesz a lenyíló lista, üresítse ki azt. Kattintson a mentés gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

86 merlin portál – Ellenőrző
Az Ellenőrző menüpontban a Tanóra adminisztráció során a tanulókhoz rögzített érdemjegyeket és mulasztási adatokat tekintheti meg. A menüpontba való belépéshez válassza a Tanügy legördülő menüből az Ellenőrző elnevezésűt. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

87 merlin portál – Ellenőrző – tanulók (1)‏
Tanulók keresése: Az Ellenőrző oldalon az Intézmény és Osztály legördülőkből válassza ki azt az intézményt és osztályt, amely tanulóinak az érdemjegyeit vagy hiányzási adatait meg szeretné tekinteni. Ennek hatására a Tanulók blokkban megjelennek a keresési feltételnek megfelelő tanulók. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

88 merlin portál – Ellenőrző – tanulók (2)‏
Tanulók kiválasztása: A kilistázott tanulók neve előtt álló jelölőnégyzetben, alapértelmezésben pipa van. Ez azt jelenti, hogy ki van választva mindenki. Vegye ki azoktól a gyerekektől a pipát, akiknek nem akarja megnézni az értékelését, hiányzásait. Az összes tanuló kijelölését megszüntetheti illetve aktiválhatja az Név oszlop előtt található jelölőnégyzet ki- és bepipálásával. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

89 merlin portál – Ellenőrző – Érdemjegyek (1)‏
Tanulók érdemjegyinek megtekintése: Az Ellenőrző oldalon lekeresett tanulók közül válassza ki azokat – a a nevük előtti jelölőnégyzet segítségével – akiknek az osztályzatait meg szeretné tekinteni Kattintson az Érdemjegyek gombra. Ennek hatására az Érdemjegyek oldalra lép. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

90 merlin portál – Ellenőrző – Érdemjegyek (2)‏
Tanulók érdemjegyinek megtekintése: Az Érdemjegyek oldalra lépve az első kiválasztott tanuló érdemjegyeit látja, a kijelölt tanulók között a jobb sarokban látható lapozó ikon segítségévek lépegethet. Alapértelmezésben a tanuló összes érdemjegye megjelenik a képernyőn, azonban a Tananyagegység (tantárgy), Tananyagelem (téma) és Dátum keresési feltételek segítségével tudja szűrni azokat. Dátumra keresés esetén kattintson a Keresés gombra. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

91 merlin portál – Ellenőrző – Mulasztások (1)‏
Tanulók mulasztási adatainak megtekintése: Az Ellenőrző oldalon lekeresett tanulók közül válassza ki azokat – a a nevük előtti jelölőnégyzet segítségével – akiknek a mulasztási adatait meg szeretné tekinteni Kattintson az Mulasztások gombra. Ennek hatására az Mulasztások oldalra lép. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:

92 merlin portál – Ellenőrző – Mulasztások (2)‏
Tanulók mulasztási adatainak megtekintése: A Mulasztások oldalra lépve az első kiválasztott tanuló mulasztási adatait látja, a kijelölt tanulók között a jobb sarokban látható lapozó ikon segítségévek lépegethet. A tanulók összes késési és hiányzási adatát látja ebben a menüpontban, a szerint rendezve, hogy mely tanórán rögzítették azokat. Emellett az is látható, hogy az adott mulasztás igazolt vagy sem. INFOtec Informatikai és Információtechnikai Kft Szeged, Attila u. 11. Telefon:


Letölteni ppt "merlin portál Elektronikus napló"

Hasonló előadás


Google Hirdetések