Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bevezető Kattintson ide a bemutató leállításához Stop A CompLex CD Munkaügy a három nagy területet, a Munka Törvénykönyvét, a Közalkalmazotti és Köztisztviselői.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bevezető Kattintson ide a bemutató leállításához Stop A CompLex CD Munkaügy a három nagy területet, a Munka Törvénykönyvét, a Közalkalmazotti és Köztisztviselői."— Előadás másolata:

1 Bevezető Kattintson ide a bemutató leállításához Stop A CompLex CD Munkaügy a három nagy területet, a Munka Törvénykönyvét, a Közalkalmazotti és Köztisztviselői törvényt, továbbá a Foglalkoztatási törvényt, valamint a Munkaügyi ellenőrzésről szóló törvényt dolgozza fel. Comp Lex CD Munkaügy

2 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Telepítés Első telepítéskor indítsa el a file-kezelőből vagy az intézőből a D:/install.exe programot, ha az optikai olvasó a „D” egység. A CD tartalma beépül a CompLex CD Jogtár adatbázisába, így ezt követően a lemez cserélése nélkül, a CompLex CD Jogtár használatával elérhető az adatbázis.

3 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy A Comp Lex CD Munkaügy mint „Jogtár Plusz” adatbázis A CompLex CD Jogtár „Adatbázis” menü „Adatbázis megnyitása” funkciójának kiválasztása után a Jogtár Plusz adatbázisok / CD Munkaügy sorra kattintva érheti el a CD tartalmát.

4 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy • Munkajog • Közszolgálat • Foglalkoztatás A Comp Lex CD Munkaügy felépítése

5 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy A CompLex CD Munkaügy tartalma A jogterületek feldolgozása: • Törvények • Kapcsolódó jogszabályok • Fogalomtár • Magyarázatok • Munkáltatói intézkedések • Jogesetek • Amit tudni kell: • Határidő kalauz • Szakcikkek • Ajánlások • Iratminták • Hasznos információk • Ügyleírások • Kérdések–Válaszok • Programok

6 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Törvények Az adatbázisban a jogszabályok időgépes feldolgozásban, a Munka Törvénykönyve német és angol nyelven is megtalálható. Az idegen-nyelvű változat a zászló ikonra kattintva érhető el. Ha egy törvénynek indokolása is van, azt szintén külön ikon jelzi.

7 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Jogszabályi és fogalmi kapcsolatok A fontosabb törvényeken belül piros színnel jelölt szövegrészeket – fogalmi kapcsolatokat, vonatkozó jogszabályokat – az „Ugrás” gombra kattintva közvetlenül érhetjük el. A törvény szövegében hivatkozott jogszabályok kék színnel vannak kiemelve, míg a „T” betű a tárgyszavakat jelenti.

8 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Kapcsolódó jogszabályok (szűkítések) Az ún. szűkített címmutatókban a három (munkajog, közszolgálat és foglalkoztatás) témakörön belül külön csoportokba rendezve, az adott területre vonatkozó legfontosabb jogszabályokat találjuk (pl. nemzetközi szerződések, közalkalmazottakra vonatkozó jogszabályok vagy szabályzatok, szabványok a munkaügyben).

9 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Fogalomtár A legfontosabb törvényekhez ún. kulcsfogalom-lista kapcsolódik. Az eltérő színnel jelölt részekről azonnal a kívánt helyre ugorhatunk, a jogszabályszövegek kijelölt részeihez (linkekhez) hasonlóan. Fogalmak röviden: pár soros elemzéseket találhatunk, kiemelve egy-egy témakört, bemutatva egy- egy intézményt.

10 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Magyarázatok A CD-n többféle kommentár található, melyek különböző szempontból dolgozzák fel az egyes jogszabályokat: • hagyományos kommentár, mely a mindenkori hatályos jogszabályszöveg magyarázata (ilyenek az alaptörvényekhez írott kommentárok), • elsősorban a gyakorlatban felmerült kérdésekre orientálódó magyarázat (pl. munkaügy a költségvetési szerveknél), • a legújabb típusú magyarázatok, az ún. intézkedések „navigációs" térképek.

11 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Navigációs térképek A navigációs térkép segítségével könnyen és gyorsan áttekinthető egy kérdés jogi szabályozása. A térképre klikkelve a magyarázatokhoz, illetve a kapcsolódó iratmintákhoz közvetlenül jutunk el. A navigációs térképek bal felső sarkában hat gyorsfunkció ikont találunk, amelyek segítségével nagyíthatjuk, kicsinyíthetjük a térképet, lapozhatunk az oldalak között előre és hátra, valamint kinyomtathatjuk az aktuális vagy az összes oldalt.

12 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Jogesetek ( BH ) A jogesetek adatbázisban a munkajoghoz kapcsolódó jogegységi határozatokat, munkaügyi kollégiumi állásfoglalásokat, a Legfelsőbb Bíróság határozatait, továbbá jogerős másodfokú megyei bírósági döntéseket közlünk. A döntések témakörök, a megyei döntések bíróságok szerint is csoportosítva vannak.

13 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Amit tudni kell: „Amit tudni kell:” elnevezésű rovatunk a különböző járulékok (egészségügyi, munkaadói, szakképzési stb.), az ellátások (baleseti, gyet-gyed-gyes, táppénz stb.) és az adókedvezmények rövid ismertetését tartalmazza a határidők és jogszabályok kiemelésével.

14 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Határidő kalauz A határidő kalauz adatbázisban a munkajog területén előforduló és fontosabb határidők találhatóak meg (társadalombiztosítási számfejtési naptár, adófizetési határidők, munkaszüneti napok stb.)

15 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Szakcikkek, Ajánlások A Szakcikkek elnevezésű könyvtár elsősorban a munkajog területét érintő kérdéseket elemző tanulmányokat tartalmaz. Ajánlások címszó alatt a bíróságok munkajogi, illetve más fontosabb állami szervek munkaügyet érintő állásfoglalásait közöljük.

16 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Iratminták A munkajogi iratminta adatbázisban többek között szabályzatokat, munkaszerződéseket, a munkaviszony megszűnésére vonatkozó iratmintákat, a közszolgálat témakörben rendeletmintákat, a minősítés és értékelésre vonatkozó új mintákat, a köztisztviselők kinevezésére, a fegyelmi eljárásra, a munkavégzésre vonatkozó, a foglalkoztatás témakörben pedig az ellátások teljes körét érintő iratmintákat találhatunk. Az iratminta bal felső sarkában található Word ikonra kattintva az iratminta a saját szövegszerkesztőnkben átszerkeszthető és elmenthető.

17 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Hasznos információk Ebben az adatbázisban: • Általános információk (pl.: járuléktáblák, nemzetközi szerződések listái), • Közigazgatási vizsgakalauz, Illetménytár, • Üzemi Tanácsokra vonatkozó módszertan, • Címjegyzékek és szakértői névjegyzékek, • Munkaügyi statisztikai adatok, • Hasznos internet címek stb. találhatóak.

18 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Ügyleírások Ügyleírások: a gyakorlatban felmerülő kérdéseket, ügyeket részletesen feldolgozó, az ügy megoldásának folyamatát is leíró, több száz esetet tartalmazó adatbázis. Az egyes ügyeknél megtaláljuk a fogalmi magyarázatot, az eljárási szabályokat, az adott kérdést szabályozó jogszabályi hivatkozásokat (jelölve a kapcsolódó iratmintát és kulcsfogalmat is.)

19 Kattintson ide a bemutató leállításához Stop Comp Lex CD Munkaügy Programok Jelenleg három program található a CD-n: • a határidő naptár program, amely kiegészíti a határidő kalauzt; • az új besorolási és illetményszámítási program, amelynek segítségével néhány perc alatt kitölthető és ellenőrizhető az új előírásoknak megfelelő köztisztviselői besorolás; • valamint egy tesztkitöltő program, mely segítségével felkészülhetünk a közigazgatási szakvizsgára.

20 Tisztelt ügyfeleink és leendő ügyfeleink! Köszönjük, hogy ezt a rövid bemutatót megtekintették. Felhívjuk figyelmüket további elektronikus kiadványainkra: CompLex CD Jogtár, CompLex CD Adó-TB Jogtár Plusz, CompLex CD Önkormányzat Jogtár Plusz, CompLex CD EU Jogtár, CompLex CD Iratmintatár, CompLex CD HMJ, CompLex CD Tűzvédelem, CompLex CD Céghírek. Tisztelt ügyfeleink és leendő ügyfeleink! Köszönjük, hogy ezt a rövid bemutatót megtekintették. Felhívjuk figyelmüket további elektronikus kiadványainkra: CompLex CD Jogtár, CompLex CD Adó-TB Jogtár Plusz, CompLex CD Önkormányzat Jogtár Plusz, CompLex CD EU Jogtár, CompLex CD Iratmintatár, CompLex CD HMJ, CompLex CD Tűzvédelem, CompLex CD Céghírek. Kilépés


Letölteni ppt "Bevezető Kattintson ide a bemutató leállításához Stop A CompLex CD Munkaügy a három nagy területet, a Munka Törvénykönyvét, a Közalkalmazotti és Köztisztviselői."

Hasonló előadás


Google Hirdetések