Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Iratmintatár CompLex CD BEJELENTKEZŐ

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Iratmintatár CompLex CD BEJELENTKEZŐ"— Előadás másolata:

1 Iratmintatár CompLex CD BEJELENTKEZŐ
CompLex CD Iratmintatár néven azoknak kínálunk több segédeszközt, akik munkájuk során eddig is rendszeres használói voltak a CompLex CD Jogtár Iratminta adatbázisának, és ott is elsősorban a polgári és társasági jogi mintákat hasznosították. Az új CD több mint ezer irat- és nyomtatványmintát tartalmaz a klasszikus értelemben vett polgári jog, a családjog, a szövetkezeti jog, a nonprofit szervezetek joga, a társasági jog, a speciális társaságok joga, a peres és a nemperes eljárás területéről. S emellett számos olyan új alkalmazást kínálunk, melyek a minták szerkesztését, rendszerezését, keresését, nyilvántartását könnyítik meg. Kattintson ide a bemutató leállításához Stop

2 CÍMMUTATÓ A szűkített címmutató áttekintő képet ad a CompLex CD Iratmintatár szerkezeti felépítéséről, az ezernél több minta rendszerezéséről.

3 ELŐNÉZETI KÉP Ha az ún. „faszerkezet” kibontása után ki szeretné választani a munkájához leginkább megfelelő mintát, azt az iratminta címére pozicionálással azonnal megtekintheti.

4 AZ IRATMINTA SZERKESZTÉSE
A kiválasztott iratmintát dupla kattintással Word dokumentumként behívhatja, s azt saját igényei szerint szerkesztheti. A Word szövegszerkesztő programja mellett a CompLex CD Iratmintatár funkcióit is használhatja. Így a kijelölt jogszabályi hivatkozásokat megtekintheti, saját iratmintáiba pontos jogszabályi megjelöléssel saját linket helyezhet el, mely a továbbiakban – a CompLex CD Jogtár alatti használat esetén – ugyanúgy működik, mint a CD-n elhelyezett mintában.

5 MAGYARÁZAT Az iratmintákat szükséges esetben magyarázatokkal láttuk el, melyek azokra a megoldási lehetőségekre, jogszabályi kapcsolatokra, kapcsolódó iratokra hívják fel a figyelmet, melyeket a minta szerkesztésénél érdemes szem előtt tartani. Ezek a magyarázatok nemcsak CD- formátumban, hanem szerkesztés közben is megtekinthetőek, de nyomtatás előtt kikapcsolhatóak.

6 MEGJEGYZÉS Bármely saját iratmintát egy külön panelban elhelyezett megjegyzéssel láthat el. Ennek akkor van jelentősége, ha emlékeztetőt akar a mintához kapcsolni, vagy a megjegyzés alapján szeretne egy mintát visszakeresni.

7 HATÁRIDŐFIGYELÉS A program a telepítéskor felajánlja, hogy kívánja-e ezt a funkciót telepíteni. Ha telepíti a határidőfigyelést, mintáihoz figyelmeztető határidőt kapcsolhat. Ez lehet határnap lejárta, tárgyalási nap, feladat teljesítése stb. A programban meghatározható, hogy a határidő lejárta előtt mennyi idővel figyelmeztessen. A megjelölt időpontban a program kilistázza a megadott határidőhöz kapcsolt mintákat.

8 ADATLAP Annak érdekében, hogy a későbbi visszakeresést megkönnyítse, illetve ügynyilvántartását megalapozza, a program minden saját minta kitöltésénél felajánl egy, az ügyre vonatkozó alapadatokat nyilvántartó panelt. Ebbe a megadottakon kívül tetszés szerint felvehet olyan adatokat, amelyeket fontosnak ítél. A későbbiek során ezek alapján az adatok alapján is kereshet dokumentumaiban, illetve rendszerezheti azokat.

9 KERESÉS A CompLex CD Iratmintatár mintáiban és a saját mintákban több szempontú keresést végezhet. A full text keresés mellett kereshet például cím, szövegrészlet, kapcsolódó jogszabály, a későbbiekben dátum alapján, és kereshet a kitöltött adatlapban és a saját megjegyzésekben is.

10 MENTÉS A megszerkesztett saját mintákat tetszőleges néven elmentheti, mappákat hozhat létre, helyezhet át. Fontos, hogy a program képes arra, hogy a korábban készített iratmintákat is adatbázisba rendezze, és ezt követően ezekben az iratmintákban is használni lehessen a CompLex CD Iratmintatár valamennyi funkcióját.

11 FOLYAMATÁBRA A fizetési meghagyásos eljárásról, a polgári peres eljárásról, a csőd-, a felszámolási és a cégbejegyzési eljárásról folyamatábrák készültek, melyeket jogszabályi kapcsolatokkal és iratmintákkal töltöttünk fel. Ezt a téglalap alatt elhelyezett §-jel és CD-ikon mutatja. A folyamatábrákat tetszés szerint kicsinyítheti és nagyíthatja.

12 EGY ÜGY FOLYAMATÁBRÁJA
A folyamatábrába elhelyezhetőek a saját iratminták is. A színes téglalapok azt jelzik, hogy hol tart az adott ügyben az eljárás, hová kapcsolt saját iratmintákat. Egy-egy bonyolultabb ügy nyomon követhető a folyamatábra segítségével. A folyamatábrák ügyenként elmenthetőek, a mentések alapján legyűjtés végezhető pl. arról, hogy mely ügyek vannak fellebbezési szakban, mely fizetési meghagyásos eljárás fordult át perbe stb. Ezek a mentések megteremthetik korszerű ügynyilvántartásának alapjait.

13 NYOMTATVÁNY A CompLex CD Iratmintatár a cégeljárás, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a nemperes eljárás területéről tartalmaz formanyomtatványokat. Ezek a CompLex CD Jogtárról megismert nyomtatványkitöltő program segítségével tölthetők ki, és menthetők el.

14 TELEPÍTÉS A CompLex CD Iratmintatár önállóan és a CompLex CD Jogtárral is működik. Ha a CompLex CD Jogtárral együtt kívánja használni, első telepítéskor az indítás a filekezelőből vagy az intézőből a D:\install.exe sorra duplán kattintva, ha az optikai olvasó a D egység. A CD beépül a CompLex CD Jogtár adatbázisba, s ezt követően a lemezek cserélgetése nélkül a CompLex CD Jogtár és a CompLex CD Iratmintatár valamennyi funkcióját együtt használhatja. Ha a CD-t CompLex CD Jogtár nélkül, önállóan kívánja használni, a telepítést a fentiek szerint hajtsa végre. A különbség annyi, hogy ez esetben kizárólag a CompLex CD Iratmintatár funkciói működnek, s jogszabályi adatbázisként is a CompLex CD Iratmintatár háttéradatbázisa használható.

15 FEJLESZTÉS A CompLex CD Iratmintatár tartalmát háromhavonta hatályosítjuk és bővítjük. Az egyes jogterületek anyaga folyamatosan mélyül, és új, a polgári joghoz és a társasági joghoz tágabb értelemben kapcsolódó jogterületek mintáit is elhelyezzük a CD-n. A program fejlesztésénél arra törekszünk, hogy minél több olyan könnyen elsajátítható, a munkáját könnyítő alkalmazás kerüljön a CompLex CD Iratmintatárra, amely segíti, korszerűsíti munkavégzését , és áttekinthetővé teszi a CD segítségével rendezett iratait.

16 CompLex CD Adó-TB Jogtár Plusz, CompLex CD Önkormányzat Jogtár Plusz,
Tisztelt ügyfeleink és leendő ügyfeleink! Köszönjük, hogy ezt a rövid bemutatót megtekintették. Felhívjuk figyelmüket további elektronikus kiadványainkra: CompLex CD Jogtár, CompLex CD Adó-TB Jogtár Plusz, CompLex CD Önkormányzat Jogtár Plusz, CompLex CD EU Jogtár, CompLex CD HMJ, CompLex CD Munkaügy, CompLex CD Tűzvédelem, CompLex CD Céghírek. Kilépés


Letölteni ppt "Iratmintatár CompLex CD BEJELENTKEZŐ"

Hasonló előadás


Google Hirdetések