Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Emberi Erőforrások Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Emberi Erőforrások Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő"— Előadás másolata:

1 Emberi Erőforrások Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
EPER Elektronikus pályáztatási folyamat

2 Regisztrációs folyamat
Menüpont: EPER Pálázói belépési pont az EPER-be

3 Regisztrációs folyamat
Kötelező adatok megadásánál szükséges feltételek: valós cím felhasználónév és jelszó Általános Szerződési Feltételek elfogadása

4 Regisztrációs folyamat

5 Regisztrációs folyamat
adószám és bankszámlaszám és egyéb ellenőrzés a sárgával színezett mezők kitöltése kötelező

6 Regisztrációs folyamat
A regisztrációs űrlapok kötelező mezőinek kitöltése után a Regisztráció gomb megnyomásával léphetünk tovább

7 Regisztrációs folyamat
Hiányzó adatok esetén: Helyesen kitöltött adatlap esetén:

8 Regisztrációs folyamat
Regisztráció aktiválása:

9 Regisztrációs folyamat
Regisztrációs folyamat befejezése és belépés az EPER rendszerbe

10 Elfelejtett jelszó Első lépésben kattintson az gombra, mely után az alábbi ablak jelenik meg. Amennyiben a felhasználónévhez megfelelő cím tartozik, az alábbi üzenet jelenik meg.

11 Pályázati folyamat Regisztrációs nyilatkozat kinyomtatása (pdf) és postára adása

12 Pályázati folyamat Az alapadatok rendszer által kitöltendő mezői a véglegesítés után töltődnek ki

13 Pályázati folyamat A regisztrációs nyilatkozatot a rendszerből tudja kinyomtatni, amelyet „cégszerű” aláírást követően legkésőbb az Ön által első beadandó pályázat beadásának határidejéig a pályázatkezelő részére postára kell adnia. A következő üzenetet addig jeleníti meg a rendszer, amíg a pályázatkezelő a regisztrációs nyilatkozatot fel nem dolgozza. Ettől függetlenül a pályázati folyamatot el tudja végezni.

14 Pályázati folyamat Nyitó oldal

15 Pályázati folyamat Pályázati kategóriák megtekintése, kiválasztása és a pályázat beadása

16 Pályázati folyamat Elolvashatjuk a kiírt pályázat adatait, majd be is adhatunk pályázatot

17 Pályázati folyamat Az adatok kitöltése közben - az adatvesztést megelőzendő - célszerű a Mentés bezárás nélkül illetve a Mentés és bezárás gombokat használni

18 Pályázati folyamat Mentés és bezárás illetve kilépés esetén a Megkezdett pályázat módosítása menüpont használandó

19 Számlatulajdonos adatai
Pályázati folyamat Számlatulajdonos adatai

20 Számlatulajdonos adatainak kitöltése
Pályázati folyamat Számlatulajdonos adatainak kitöltése Abban az esetben kell kitölteni és nemet választani, ha a számla tulajdonosa más mint a pályázó. A számlatulajdonos lapfület csak abban az esetben töltse ki, ha a pályázathoz alszámlát hoztak létre.

21 Pályázati folyamat Projektadatok

22 Pályázati folyamat Projekt adatainak kitöltése
Projekt címe – Kategória megnevezése beírható, vagy egyedi címet is lehet adni a pályázatnak! Projekt kezdete: A finanszírozási időszak kezdete lehet a legkorábbi időpont! Projekt vége : A finanszírozási időszak vége lehet a legkésőbbi időpont! Megvalósulás helye – ország: Minden esetben Magyarország Megvalósulás helye – település: Értelemszerűen kiválasztandó a listából! A további mezők értelemszerűen töltendőek: Kapcsolattartó személy mobil száma Kapcsolattartó személy neve Kapcsolattartó személy telefonszáma: Kapcsolattartó személy címe:

23 Pályázati folyamat Pénzügyi adatok

24 Pénzügyi adatok kitöltése
Pályázati folyamat Pénzügyi adatok kitöltése Ezeket a rendszer automatikusan tölti a költségvetés fülről. A pályázónak nem kell töltenie!

25 Pályázati folyamat Információs adatok

26 Információs adatok kitöltése
Pályázati folyamat Információs adatok kitöltése Ezen mezők kitöltése nem kötelező! Téma Munkaforma Programnyelve Programweboldal Szeretné, hogy programja nyilvános legyen?

27 Pályázati folyamat Költségvetés

28 Pályázati folyamat A költségvetés tábla kitöltése kötelező! Két része van. Bevételi és Kiadási.

29 Pályázati folyamat Bevételi oldal
Ezen a részen adjuk meg az igényelt összeget.

30 Pályázati folyamat Kiadási oldal

31 Pályázati folyamat A költségvetés ezen részén kell megtervezni mire fogjuk elkölteni a támogatást. Az EPER figyeli, hogy a Bevételi és a Kiadási oldal megegyezik-e. Ha nem hibaüzenetet ad:

32 Pályázati folyamat Kategória specifikus adatok I.

33 Kategória specifikus adatok II.
Pályázati folyamat Kategória specifikus adatok II. A kategória kiválasztását követően betöltött oldalon a kiválasztott kategóriára jellemző pontok találhatóak meg a bal oldalon levő menüben. A kötelezően töltendő mezőket sárga jelöléssel látja el a rendszer. Ezek kitöltése nélkül a pályázat nem véglegesíthető!

34 Csatolandó dokumentumok I.
Pályázati folyamat Csatolandó dokumentumok I.

35 Csatolandó dokumentumok II.
Pályázati folyamat Csatolandó dokumentumok II. Minden kategória esetében találhatóak olyan pontok, ahova dokumentumokat kell csatolniuk. Itt is sárga jelölés jelzi a kötelezőséget. Fontos, hogy a teljes dokumentum kerüljön csatolásra, ne csak egy – egy oldal.

36 Csatolandó dokumentumok III.
Pályázati folyamat Csatolandó dokumentumok III. A zöld „gém kapocsra” kattintva a következő ablak nyílik fel:

37 Pályázati folyamat

38 Csatolandó dokumentumok IV.
Pályázati folyamat Csatolandó dokumentumok IV. A Tallózás gombra kattintva kiválasztható az a dokumentum amit fel kívánunk tölteni, majd a Feltöltés gomb segítségével be is tudjuk tölteni az iratot a rendszerbe. Ekkor egy mentéssel, és ismételt belépéssel le tudjuk ellenőrizni, hogy valóban ott van a dokumentum és az megnyitható!

39 Pályázati folyamat Fontos: A program űrlap kitöltése folyamatosan is történhet, a mentés és bezárás gomb megnyomásával az adatok tárolódnak, majd az ismételt belépéskor folytatódhat a kitöltés. Véglegesítést követően nincs lehetőség a módosításra!

40 Pályázati folyamat A pályázat véglegesítésének előfeltétele az Ellenőrzés Hibás kitöltés esetén figyelmeztető üzenet

41 Pályázati folyamat Helyes kitöltés esetén Véglegesítés folyamata

42 Pályázati folyamat Ellenőrzés elmulasztása esetén hibaüzenet
Helyes kitöltés és az Ellenőrzés lefuttatása utáni Véglegesítés esetén

43 Pályázati folyamat Véglegesítés után a beadott pályázatok között találjuk pályázatunkat:

44 Az EPER további funkciói
Üzenetek A rendszer ezen keresztül is tájékoztatja a felhasználót a pályázatával kapcsolatos eseményekről, illetve a pályázó információkat kérhet a rendszer működéséről

45 Az EPER további funkciói
Saját adatok Az Adatmódosítás gomb megnyomásával, a regisztráció során megadott adatok módosíthatók:

46 Az EPER további funkciói
Jelszómódosítás A regisztráció során megadott jelszó módosítására van lehetőség:

47 Szakmai beszámoló A szakmai beszámoló az EPER-ben csak internetes pályázathoz nyújtható be. A szakmai beszámoló elkészítéséhez kattintson a Beadott pályázatok listanézeten – a pályázat kijelölése után - a gombra.

48 Új szakmai beszámoló Az [Új szakmai beszámoló] gomb megnyomásával kezdhet neki a beszámoló elkészítésének. A szakmai beszámoló a pályázathoz hasonlóan egy fix adatlapból valamint egy a pályázati kategóriára szabott űrlapból áll.

49 Szakmai beszámoló hiánypótlása
A hiánypótlás elkészítéséhez válassza a [Beadott pályázatok] menüpontot, jelölje ki a pályázatot majd, nyomja meg a [Szakmai beszámoló] gombot. A hiánypótlásra ítélt szakmai beszámolót kijelölve nyomja meg a [Módosít] gombot. A hiánypótlás elkészítése ugyanúgy történik, mint a beszámoló benyújtása történt. A rendszer ugyanazokat az ellenőrzéseket folytatja le. A hiánypótlását véglegesítenie kell a hiánypótlási határidő lejárta előtt! A határidő lejárta után hiánypótlásra nincsen lehetősége, illetve a véglegesítés után már nem tudja módosítani a beszámoló adatokat!

50 Szakmai beszámoló Felhívjuk figyelmét, hogy a nem véglegesített beszámolót nem áll módunkban figyelembe venni. Véglegesítés után már nem módosíthat beszámolóján.

51 Pénzügyi elszámolás Az EPER-be belépve kattintson a beadott pályázatok menüpontra, majd a megjelenő listanézeten válassza ki azt a pályázatot, amelyiknek a pénzügyi elszámolását szeretné elkészíteni, majd nyomja meg a [Pénzügyi elszámolás] gombot.

52 A pályázók pénzügyi elszámolásának elkészítésének gyakorlata szerint háromféleképpen tudnak hozzákezdeni a pénzügyi elszámolás benyújtásához: I. Amennyiben Ön az elszámolását úgy szokta elkészíteni, hogy a költségvetési soroknak megfelelően gyűjti össze a pályázat pénzügyi elszámolásához tartozó bizonylatokat, úgy kérjük, válassza az I. változatot. II. Amennyiben Ön összegyűjti az adott pályázathoz tartozó összes bizonylatot, és utána rendeli hozzá az adott pályázat költségvetési soraihoz a meghatározott bizonylatokat, úgy kérjük, válassza a II. változatot. III. A harmadik változatban a bizonylat rögzítése és költségvetési sorhoz rendelése egy lépésben történik. Gyorsasága miatt javasoljuk használatát.

53 Pénzügyi elszámolás I. változat
Költségvetési sorok kiválasztása Az elszámolás elkészítéséhez a bizonylatokat költségvetési sorokhoz kell rendelnie. Egy bizonylat több sorhoz is rendelhető.

54 Pénzügyi elszámolás I. változat
Az összerendelésnél mindig azt (azokat) a sorokat válassza ki, amelyekhez az adott bizonylatot szeretné elszámolni. A fenti kép alapján például ha Önnek egy számlán szerepel közüzemi díj és nyomtatvány, irodaszer, akkor jelölje ki az A1-es és az A6-os sorokat majd nyomja meg a képernyő alján található [Hozzárendelés] gombot. A [Hozzárendelés] gomb megnyomása után a megjelenő képernyőn nyomja meg a [Bizonylatlista] gombot majd a listáról válassza ki az erre a sorra elszámolni kívánt bizonylatot. Amennyiben az elszámolni kívánt bizonylata még nincs rögzítve a rendszerben, úgy az alábbiak szerint rögzítse azt.

55 Pénzügyi elszámolás I. változat
Új bizonylat rögzítése A bizonylatok listája alapesetben Önnek üresen jelenik meg, hiszen még nem rögzített bizonylatot a rendszerben. Új bizonylat rögzítéséhez válassza az [Új bizonylat] gombot.

56 Pénzügyi elszámolás I. változat
Új bizonylat rögzítése A bizonylat sikeres rögzítése után a bizonylatok listanézetre jut vissza, ahol már megjelenik az újonnan felvitt bizonylat. A felvitt bizonylatot jelölje ki, majd nyomja meg a [Kiválaszt] gombot.

57 Pénzügyi elszámolás I. változat
Új bizonylat rögzítése Kiválasztás után a megjelenő képernyő bal oldalán az Alapadatok és Pénzügyi adatok fület látja. A pénzügyi adatok fülön megjelenő költségvetési táblázatba be kell írnia azt az összeget, amennyit a bizonylatból el kíván számolni a támogatás, illetve az önerő terhére. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a támogatási szerződés alapján Önnek önerővel nem kell elszámolnia, úgy az „Önerő terhére” oszlopot nem kell kitöltenie.

58 Pénzügyi elszámolás I. változat
Bizonylat hozzárendelés módosítása Ha egy már költségvetési sorhoz rendelt bizonylaton szeretne változtatni, akkor ezt a költségvetési adatok oldal alján található [Hozzárendelés módosítása] gomb segítségével teheti meg. Az így kapott képernyőn megjelenik az összes mentett összerendelés: A [Módosít] gomb megnyomásával változtathatja az adott költségsorra elszámolt összeget, a [Tételáthelyezés] gombbal pedig az elszámolt összeget áthelyezheti a költségvetés más sorára. Amennyiben az adott összeget mégsem kívánja elszámolni, akkor az összerendelést a [Törlés] gomb megnyomásával teheti semmissé.

59 A pénzügyi elszámolás elkészítése közben segítséget nyújt a baloldali menü INFORMÁCIÓK lapfül

60 Számlaösszesítő Az elszámolás véglegesítése után ki kell nyomtatnia a számlaösszesítőt, melyet aláírva, a bizonylatok záradékolt és hitelesített másolataival együtt, postai úton be kell küldeni a Pályázatkezelő részére. A nyomtatáshoz a Beadott pályázatok menüpont alatt válassza ki a pályázatot, majd nyomja meg a [Pénzügyi elszámolás] gombot. A megjelenő listán szerepelnek a pályázathoz kapcsolódó beszámolói. Jelölje ki azt a beszámolót, amelyikhez el szeretné készíteni a számlaösszesítőt, majd nyomja meg a [Számlaösszesítő] gombot.

61 Az EPER további funkciói
Kilépés A Kilépés gomb megnyomásával elhagyhatjuk az EPER rendszert:

62 Megyei Koordinátorok:
Köszönjük a figyelmét! Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 1054 Budapest, Báthory u. 10 Telefon: (06-1) Fax: (06-1) Megyei Koordinátorok: Őry László (Nyíregyháza) Telefon: Balogh Anikó (Kisvárda) Telefon:


Letölteni ppt "Emberi Erőforrások Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő"

Hasonló előadás


Google Hirdetések