Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
A víz keménysége és a víz lágyítása
2
Vízkeménység Vízkeménységnek a vízben oldott ásványi anyagok mennyiségét nevezzük A víz keménységét a benne oldott kalcium- és magnéziumsók mennyisége befolyásolja.
3
Magyarországon a vízkeménység
Az alföldi megyékben általában lágyabb a víz, a Pilis, a Bükk ,a Mecsek vidékén többnyire kemény a források,a kutak vize
5
Miért rossz a keményvíz?
Vízkőképződés, mosószerek hatása gyengébb, a hüvelyesek nehezebben puhulnak meg, ha kemény vízben főzzük őket. Egyes tudományos kutatások szerint a vesekővel is kapcsolatba hozható a kemény víz.
6
Vízlágyítás A szénsav gyenge sav, ezért a vízkövet alkotó karbonátok már egészen gyenge szerves savakkal is oldhatók. Például a kávéfőző citromsavval átfőzve is vízkőteleníthető. A mosógép esetében a havonta egyszer elvégzett 90 °C-os ecetes, „üres” mosás és a folyékony mosószer használata kielégítő megoldás általános esetben.
9
Vége!
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.