Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Létfontosságú, életmentő információk

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Létfontosságú, életmentő információk"— Előadás másolata:

1 Létfontosságú, életmentő információk
A KÍNA-TANULMÁNY Létfontosságú, életmentő információk Világrengető kutatási eredmények

2 Agyaghadsereg

3 A valaha elvégzett legátfogóbb táplálkozástudományi vizsgálat eredményei és megdöbbentő következtetései Kételkedő kérdések: Kína a nagy ismeretlen, alvó óriás Hamisítványok, bóvlik. Köszönjük: NEM Jöhet-e Kínából valami jó? Hangzatos, túlzó, dicsérő szavak hatástalanok egy szkeptikus, csalódott világban

4 A szerző amerikai. Kicsoda ő?
Milyen ajánlásai vannak? Dr. Colin T. Campbell, Ph.D. Észak-virginiai farmercsalád gyermeke Cornell-Egyetem – állatorvosi diploma A biokémiai táplálkozástan professzora A dioxin társfelfedezője A Virginia Tech és a National Institute of Health kutatási alap alkalmazásában 40 év kutatómunka áll mögötte. Több száz szakmai publikáció 300 szakmai folyóiratban.

5 Információ-áradat Sok elgondolás jelent meg az információ-dömping világában A tudomány a politika és gazdasági élet kiszolgálója Vannak-e biztos válaszok? Ártalmas információk Áltudomány Divatos diéták, fogyókúrák (Atkins, paleolit) Életmiszeripari propaganda (sokszor nem végeznek megfelelő, kellő mélységű kutatásokat)

6 1. megállapítás: A környezetben és a táplálékban lévő szintetikus vegyi anyagok nem a rosszindulatú daganatok FŐ OKAI.

7 2. Megállapítás Nem a szüleinktől örökölt gének a legfontosabb meghatározói, hogy áldozatul essünk valamelyik vezető haláloknak.

8 3. Megállapítás A vitaminok és táplálék-kiegészítők nem nyújtanak hosszútávú védelmet.

9 4.Megállapítás A legtöbb betegség nem gyógyítható gyógyszerekkel vagy műtétekkel az orvosok is gyakran tájékozatlanok Kötelező szakmai protokoll

10 A Kína-tanulmány újradefiniálja a helyes táplálkozás fogalmát
Látszólag gyógyíthatatlan betegségek esetén a helyes táplálkozás megmentheti életünket.

11 A legnevesebb tud. folyóiratokban megjelent publikációk kimutatják:
Életmód-változtatás segítségével – Cukorbetegek elhagyhatják gyógyszereiket A szívbetegségek visszafordíthatók csupán diétával is. Az emlőrák – a vér női nemi hormonszintjével áll kapcsolatban – ez viszont a táplálékkal kapcsolatos. A tejtermékek fogyasztása növeli a prosztatarák kockázatát Antioxidánsok – jobb időskori teljesítőképesség A vesekőképződés egészséges táplálkozással megelőzhető A BETEGSÉGEK ELLENI LEGERŐSEBB FEGYVER A HELYES TÁPLÁLÉK.

12 Clive McKay professzor (Cornell-Egyetem)
A patkányok életét meghosszabította, hogy kevesebbet kaptak enni Ősi hindu megállapítás Egy bizonyos életkor felett az a legegészségesebb étel, amit nem eszünk meg.

13 Környezeti mérgek és a táplálkozás
Aflatoxin-kutatás (penészgomba toxinjai) Penészes földimogyoró, kukorica Dioxin Fülöp-szigeteken májrák gyermekeknél A legtöbb fehérjét fogyasztó gyermekek a leghajlamosabbak a májrák kialakulására (gazdag családok gyermekei)

14 Egy Indiában végzett kutatás eredményei:
1. csoport: aflatoxin+20% fehérje=májrák 2. csoport: aflatoxin+5% fehérje=nincs májrák A táplálkozás hívja életre a karcinogéneket A fehérjebevitel a BŰNÖS (Eretnekség a táplálkozástudományban) Az alacsony fehérjetartalmú étrend gátolja az aflatoxinnal kiváltott rák beindulását – a kapott karcinogén mennyiségétől FÜGGETLENÜL

15 5. Megállapítás A fehérjebevitel mennyiségének változtatásával a ráksejtek ki- bekapcsolhatók (A legerősebb rákot előidéző fehérje: KAZEIN) Biztonságos fehérjék: búza, szója

16 A Kína-tanulmány Több, mint 8000 statisztikailag szignifikáns összefüggést állapított meg különböző táplálkozási tényezők és betegségek kialakulása között A legtöbb állati eredetű táplálékot fogyasztó embereknél a legtöbb krónikus betegség A növényi táplálékot fogyasztók a legegészségesebbek Különös daganatok, autoimmun rendellenességek, csontok, vesék egészsége, látás, időskori agyi elváltozások az étrend hatása alatt állnak. Ezek a betegségek visszafordíthatók/megelőzhetők teljes ételekből álló növényi alapú étrend segítségével

17 Problémák és megoldások
Járványszerű elhízás Járványszerű cukorbetegség Járványszerű szívbetegség Járványszerű rákos elváltozások Járványszerű csontritkulás Amerikában az egészségügyi ellátórendszer a 3. leggyakoribb halálozási ok Orvosi műhiba Gyógyszerezési hiba (mellékhatás) Sebészeti beavatkozás Kórházban szerzett fertőzés (Az egészségügyi ellátás költségei: A terápiás döntéseket a pénz és nem az egészség határozza meg)

18 Meg kell ismernünk a tényeket!
A tudósok a részletekre összpontosítanak és figyelmen kívül hagyják a magasabb összefüggéseket, a természet összefüggéseit A növényi alapú étrend előnyei szerteágazóbbak és figyelemreméltóbbak, mint bármely gyógyszeré vagy sebészeti beavatkozásé A betegségek megelőzhetők vagy visszafordíthatók A „genetikai” betegségekért A rák növekedése táplálkozással ki- és bekapcsolható az erős genetikai hajlam ellenére is.

19 Fehérjék I. 1839. a holland kémikus Gerhard Mulder felfedezte ezt a nitrogéntartalmú vegyület-csoportot Protein: proteus (gr. szó) elsőrendűen fontos A fehérje a közfelfogásban = HÚS (úgy gondolták, hogy jóból nem árt a sok, A bőséges fehérje-ellátás a civilizált ember ELŐJOGA (kulturális előítélet)

20 Fehérjék II. A fehérjék több százezernyi fajtája ismert
A hosszú láncok sok száz v. ezer aminosavból állnak. 15-20 aminosav Esszenciális aminosavak (hús, tej, tojás) Növényi fehérjék egészségesebbek Gyermektáplálás

21 A gyermektáplálás visszásságai
Ált. felfogás: növelni kell a fehérje-bevitelt Földimogyoró – aflatoxin (a legerőteljesebb karcinogén) (a földimogyoró és a kukorica a legszennyezettebbek) A mogyoróvajban az engedélyezett érték 300-szorosa A gyermekek a legfogékonyabbak az aflatoxin májrákot kiváltó hatására. A fehérjével jobban ellátott, gazdagabb családokban élő gyermekek voltak a legveszélyeztetettebbek. 20% körüli fehérjebevitel 12% alatti fehérjebevitel

22 A rák kikapcsolása Rákkeltők:- aminotriazol (növényvédő) - DDT
- Nitritek (tartósító, színező, ízfokozó anyagok) - mesterséges édesítőszerek (ciklamátok, szacharin) - dioxin (gyomírtó) - aflatoxin - nátrium, nitrit, nitrát (húskonzerváló) nitrózaminok – erős karcinogén (a nitritek kedveznek a nyirokszervi daganatok kialakulásának)

23 A rák három stádiuma: Iniciációs Promoció Progresszió
(A karcinogének a normális sejteket genetikailag módosítják, mutálják) A mutáció a sejt génjeinek maradandó módosulása

24 Az iniciációs fázis RÖVID A karcinogén bekerül a szervezetbe
Eljut a sejtekbe Aktív formát ölt A DNS-hez kapcsolódik Átadásra kerül az utód, v. leánysejtekbe (Ez utóbbiak genetikailag károsodottak maradnak POTENCIÁLIS RÁKHORDOZÓK) Ez az iniciációs fázis VISSZAFORDÍTHATATLAN

25 Promóciós fázis: Hosszabb, akár éveket vesz igénybe
A ráksejt osztódni kezd (a sejtcsoport egyre nagyobb, végül észlelhetővé válik) (Ha a körülmények nem kedveznek, erre nem kerül sor) A promóciós fázis VISSZAFORDÍTHATÓ (adottak-e a kialakulás feltételei? A táplálkozási tényezők: Promoterek Anti-promoterek

26 Progressziós fázis: Az előrehaladott ráksejtek csoportja, vagy csoportja elszaporodnak Betör a szomszédos vagy távoli szövetekbe Rosszindulatú metasztázis (áttétek)

27 Fehérjék és az iniciáció
Hogyan befolyásolja a fehérjebevitel a rák iniciációját? A kevert funkciójú OXIDÁZ enzim nemcsak lebontani, de aktiválni is képes az aflatoxint. A fehérjebevitel szintje határozza meg: milyen irányú működést fejt ki ez az enzim. A fehérjebevitel csökkentésével csökken az enzimakticitás és megelőzi/meggátolja, hogy veszélyes karcinogének kötődjenek a DNS-hez.

28 A fehérjék és a promóció
Daganatfejlődés: (apró mikroszkopikus sejtcsoportok (fókuszok) Ezekből fejlődnek ki a daganatok A fókuszok fejlődése kizárólag az elfogyasztott fehérje mennyiségétől függ (a bevitt rákkeltő mennyiségétől nem függött) Alacsony fehérjebevitellel kezelhető a rák. A fókuszok fejlődése visszafordítható pusztán a fehérjemennyiség szabályozásával.

29 Fontos felismerés A szervezet vissza tud emlékezni a korábbi karcinogén inzultusokra még akkor is, ha alacsony fehérjebevitel segítségével szunnyadó állapotban tartjuk A daganatfejlődést a fehérjebevitel befolyásolni tudja A fókuszok 10%-os fehérjebevitel szintig nem indulnak fejlődésnek 12% a határ (10%-nál nincs többre szükségünk) (A kémiai karcinogének nem is idéznek elő rákot, csak megfelelő táplálkozási feltételek mellett)

30 Nem minden fehérje egyforma
A növényi fehérjék nem mozdították elő a daganatfejlődést még fokozott bevitel esetén sem Növényi fehérjebevitelnél nem alakulnak ki fókuszok A táplálkozás manipulálásával a rák ki- és bekapcsolható

31 További fontos felismerések
A KAZEIN igen hatékonyan segíti elő a rák kialakulását aflatoxinnal kezelt kísérlleti állatoknál. A KAZEIN hepatítisz B vírussal kezelt egereknél is előidézi a májrákot (A vírus gémjeinek egy darabkája beépül az egérmáj genetikai anyagába – beindítja a rák kifejlődését /transzgén egerek/) KARCINOGÉNEK jelenlétében a rák kialakulása nem azok mennyiségétől, hanem a promóciótól vagy annak hiányától függ. A promóciós fázis fontosabb, mint az iniciációs. A táplálkozás sokkal fontosabb szerepet játszik a rák promóciójának szabályozásában, mint az eredeti karcinogén mennyisége Az állati eredetű táplálék fokozza a daganat-fejlődést – a növényi eredetűek lassítják.

32 A Kína-tanulmány 1970-es évek elején Kína miniszterelnöke Csu en Laj rákban haldoklott Össznemzeti áttekintést kezdeményezett 12 különböző ráktípus 2400 megye 880 millió (96%) lakos 650 ezer eü. dolgozó végezte

33 Megállapítások A rák nem elsősorban KÖRNYEZETI tényezők következménye és nem is GENETIKAI eredetű A szegénység és bőség betegségei: A szegénység betegségei többnyire hiány-betegségek A bőség betegségei szoros kapcsolatban vannak a táplálkozási szokásokkal Ezek többnyire a mértéktelen táplálkozás betegségei

34 A vérkoleszterin-szint és betegségek
Amit megeszünk – vérünkké válik A vér koleszterin-szint (LDL) növekedésével a nyugati betegségek is elszaporodtak A vérkoleszterin-szint a betegségek kockázatának fontos mutatója (az állati eredetű táplálék növeli, a növényi eredetű csökkenti) Zsírfogyasztás Rostok szerepe Antioxidánsok (karotionidok –színes növények) C-vitamin-szint és a daganatfejlődés kapcsolata (a szénhidrázdús táplálkozás visszafordítja a szív- és a cukorbetegséget.

35 A bőség betegségei I. Szívinfarktus: Nem a kiváltó okot kezelik
ifj. Caldwell B. Esselstyn, M.D. a páciens koleszterin-szintjét150 mg/dl alá csökkenti Dr. Dean Ornish kutatásai Elhízás: testtömeg index: testsúly/magasság (m) négyzete Megoldás: teljes ételekből álló, növényi alapú táplálkozás nassolás fizikai aktivitás hiánya (15-45 perc)

36 A bőség betegségei II. Cukorbetegség:
(metabolikus szindróma) – meghatározás „Civilizációs betegség, helytelen életmód és táplálkozás hatására lappangva, tünetszegényen kialakuló PROGRESSZÍV anyagcserezavar … korai halálozáshoz vezet.” Szövődményei: szívbetegség, agyi történés, magas vérnyomás, vakság, vesebetegség, idegrendszeri betegségek, fogászati betegségek, amputáció, terhességi komplikációk, stb. Zsírbevitel – inzulin-rezisztencia Gyógyítani a gyógyíthatatlant!

37 A bőség betegségei III. Rákos megbetegedések: Emlőrák Rizikófaktorok:
az emlőrák gén BRCA felfedezése korai menarche késői menopauza magas a nem hormonok szintje magas a koleszterin-szint. (a háttér: állati táplálékokban és finomított szénhidrátokban gazdag étrend) Gének: BRCA 1.; BRCA 2. ha mutáción mennek át, növelik az emlő és petefészekrák esélyeit A környezeti és táplálkozási faktorok fontosabbak (dioxin, PCB-k) Felhalmozódnak a szervezet zsírraktáraiban és tejében. (a kémiai anyagok 90-95%-a állati termékek fogyasztásából adódik. PAH (policiklikus aromás szénhidrátok) lebomlásuk során köztitermékeik reakcióba lépnek a DNS-sel) A nyugati étrend elősegíti ezt a reakciót – a táplálkozás szabályozza Hormonpótló kezelés (mellékhatások)

38 A bőség betegségei IV. Vastag- és végnélrák:
A legszorosabb a kapcsolat a * és a húsfogyasztás között Speciális gyógymód: rosttartalom Egyéb tényezők: inzulin-rezisztencia, állati termékek, tehéntej, D-vitamin szerepe

39 A bőség betegségei V. Autoimmun-betegségek: telített zsírokban gazdag állati termékek tehéntej – szklerózis multiplex kapcsolata Prosztatarák: tejtermékek inzulinszerű növekedési faktor IGF-1 D-vitamin anyagcsere Csontritkulás: az állati fehérjék növelik a szervezet savtermelését Veseproblémák: állati fehérje – vesekő (oxalát) Szemproblémák: szürkehályog makula degeneráció (a fényenergia idegimpulzusokká alakul) zsírsavak+fény-szabad gyökök – ezek elpusztítják a környező szöveteket, a sárgafoltot is. Megelőzhető: karotinoidok; táplálkozással 88%-ban csökkenthető Elmét károsító étrend: kognitív funkcióvesztés (értelmi működészavar, gondolkodás romlása Demencia (elbutulás): - vascular (ér eredetű agyi történések) - Alzheimer-kór (béta-amiloid (fehérjevegyület) rakódik le az agy kritikus területein - E-vitamin, C-vitamin, szelén csökkenti a szabadgyök aktivitást, - a koleszterin elősegíti az amiloid képződést (kevés folsav, homocisztein-szint magas A szellemi hanyatlás is összefügg a táplálkozással.


Letölteni ppt "Létfontosságú, életmentő információk"

Hasonló előadás


Google Hirdetések